Klantbeoordeling 9.0/10
Nu tot 22.00 uur bereikbaar! 036 522 0342 info@ridder-letselschade.nl
Direct inzicht in uw zaak: doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

Doe de letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 min heeft u een uitslag.

Doe de test

  • Wet vergoeding affectieschade aangenomen

  • Vertraging bij letselschade afhandeling loopt spuigaten uit

  • Audit Register Letselschade met positief resultaat!

Bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval (ook wel arbeidsongeval genoemd) is een ongeval dat plaatsvindt tijdens het werk. Een werkgever kan aansprakelijk zijn voor de letselschade die uit een bedrijfsongeval voortvloeit. Een werkgever moet namelijk voorzorgsmaatregelen nemen en instructies geven die nodig zijn om te voorkomen dat een werknemer een bedrijfsongeval overkomt. Hij moet er ook voor zorgen dat die instructies worden nageleefd.

Onvoldoende veiligheidsmaatregelen

Zijn die veiligheidsmaatregelen niet of onvoldoende genomen en de werknemer lijdt letselschade, dan is de werkgever aansprakelijk. Een bijzonderheid is dat het de werkgever is moet bewijzen dat hij de benodigde veiligheidsmaatregelen genomen heeft om het bedrijfsongeval te voorkomen. De werknemer hoeft niet te bewijzen dat de werkgever bepaalde veiligheidsmaatregelen achterwege heeft gelaten, maar hoeft alleen gemotiveerd te stellen dat hij letselschade heeft geleden doordat er sprake was van onveilige werkomstandigheden waardoor het bedrijfsongeval kon plaatsvinden.

Arbeidsinspectie

Heeft een bedrijfsongeval plaatsgevonden en is er sprake van ernstig letsel (met bijv. ziekenhuisopname), dan is de werkgever verplicht het bedrijfsongeval bij de Arbeidsinspectie te melden. De Arbeidsinspectie zal dan bijna altijd een onderzoek instellen naar aanleiding van het interne rapport dat de werkgever heeft opgesteld en waartoe hij verplicht is. De Arbeidsinspectie kan een proces-verbaal opmaken naar aanleiding van het Bedrijfsongeval en de werkgever kan een boete opgelegd krijgen. Het proces-verbaal is belangrijk om later de juiste toedracht van het bedrijfsongeval in kaart te kunnen brengen.

Hebt u vragen over een u overkomen bedrijfsongeval? Wilt u gratis juridische hulp? Belt u gerust met 036-522 03 42 of vul het contactformulier in.

Terug