Als slachtoffer van een ongeval kunt u te maken krijgen met beschadiging van eigendommen. U maakt dan extra kosten doordat u niet alleen letselschade opgelopen heeft, maar uw eigendommen ook nog eens zijn beschadigd. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor uw letselschade kunt u deze kosten vergoed krijgen in uw letselschadeclaim.

Ridder Letselschade helpt u geheel gratis bij het claimen van beschadiging van eigendommen. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem direct contact op 036 522 0342

  • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
  • Tot 22.00 bereikbaar: telefonisch & online chat
  • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
  • Klantbeoordeling van 9/10
  • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander beenletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Wat valt er onder beschadiging van eigendommen

In dit hoofdstuk beschrijven wij de verschillende schadeposten die kunnen optreden wanneer er sprake is van letselschade, waarbij ook uw eigendommen zijn beschadigd. Waar moet u dan aan denken? U kunt zich voorstellen dat wanneer er sprake is van een aanrijding tussen een personenauto en een fiets en de fietser op de grond valt, er sprake is van een beschadigde fiets, beschadigde schoenen en kleding, soms een kapotte (zonne-) bril, beschadigde schoolspullen, een beschadigde telefoon, laptop,  etc. Ook de schade aan deze voorwerpen valt dan onder de regeling van de letselschade. De letselschade experts van Ridder Letselschade kunnen deze schadeposten natuurlijk heel goed meenemen in uw claim in de richting van de verzekeringsmaatschappij.

Dagwaarde

De dagwaarde van een voorwerp is de waarde die het voorwerp op die bepaalde dag heeft. Er wordt dus onderscheid gemaakt tussen nieuwe voorwerpen of vrijwel nieuwe voorwerpen en voorwerpen die al wat ouder zijn. De wat oudere voorwerpen hebben een deel van de waarde verloren door de zogenaamde afschrijving. Als privé persoon heb je natuurlijk met afschrijving niks te maken, dit is een boekhoudkundige term die bij bedrijven wordt toegepast. Maar u kunt zich wel voorstellen dat wanneer u een nieuwe telefoon koopt, die natuurlijk veel duurder is dan een tweedehands telefoon. En dan, een telefoon van vijf jaar oud is veel minder waard dan een telefoon van zes maanden oud.

Zo wordt er naar elk voorwerp gekeken en wordt bij elk voorwerp een afschrijvingstermijn geschat. Kleding bijvoorbeeld wordt veel sneller afgeschreven dan een duur horloge. Schoenen bij een tiener zijn na een jaar afgeschreven, omdat er dan immers weer nieuwe schoenen moeten worden gekocht. Dure merkartikelen houden ook beter hun waarde dan de goedkopere producten.

De dagwaarde speelt eigenlijk pas een rol wanneer een voorwerp niet meer kan worden hersteld. In het andere geval worden immers de herstelkosten vergoed. Wanneer de herstelkosten echter hoger zijn dan de dagwaarde, wordt de dagwaarde uitgekeerd. Zo gaat dat ook met de vaststelling van schade bij auto’s. Wanneer er sprake is van beschadigde voorwerpen met een hoge emotionele waarde, kan hiervan natuurlijk worden afgeweken. Wanneer de dagwaarde van een horloge lager is dan de herstelkosten, maar het is een horloge dat iemand van een overleden familielid heeft gekregen en daar erg aan gehecht is, is de feitelijke schade die iemand lijdt natuurlijk hoger dan de herstelkosten of de dagwaarde. In dat geval kan er soms ook een extra bedrag aan immateriële schade (smartengeld) worden toegekend.

Soms is het nodig om een deskundige in te schakelen die dan de waarde van de beschadigde voorwerpen bepaalt. Dit kan gebeuren bij antieke voorwerpen, dure sieraden, etc. Dit komt niet zo vaak voor.

Letselschade claimen via een ervaren jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen en rekenkundige nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op herstel. Claim de beschadiging van eigendommen dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036-522 03 42, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks