Klantbeoordeling 9.0/10
Nu tot 22.00 uur bereikbaar! 036 522 0342 info@ridder-letselschade.nl
Direct inzicht in uw zaak: doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

Doe de letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 min heeft u een uitslag.

Doe de test

  • Vertraging bij letselschade afhandeling loopt spuigaten uit

  • Audit Register Letselschade met positief resultaat!

  • Schadevergoeding bij whiplash niet onmogelijk bij een 'kleine' aanrijding

Letselschade berekenen

Letselschade berekenen kan niet iedereen, daarvoor heb je een letselschadespecialist nodig. Die kan niet alle letselschade berekeningen zelf berekenen, want letselschade berekenen gebeurt bij complexe zaken door een gespecialiseerd rekenbureau. Ook ons kantoor maakt gebruik van een rekenbureau, namelijk Het Rekenbureau of het NRL. Die rekenbureaus ontvangen van ons alle benodige bewijsstukken, zoals loonstroken, jaaropgaven, etc. Maar daarmee zijn we er nog niet.

Letselschade berekenen betekent uitgangspunten formuleren

Letselschade berekenen betekent namelijk uitgangspunten in een computerprogramma invoeren. Hoeveel verdient iemand en hoeveel zou iemand hebben verdiend indien het ongeval niet was gebeurd? Hoe lang zou iemand hebben gewerkt? Zou iemand promotie hebben gemaakt? Al die uitgangspunten moeten worden vastgesteld om letselschade te kunnen berekenen. Het gaat er dus om dat de uitgangspunten vastgesteld worden, pas dan kan de letselschade berekent worden. Geen uitgangspunten, geen letselschadeberekening!

Letselschade berekenen betekent schijnzekerheid creëren

Veel mensen denken dat letselschade berekenen betekent dat de letselschade tot op de eurocent kan worden vastgesteld. Dat is natuurlijk wel zo, maar omdat de meeste letselschade in de toekomst valt, betekent letselschade berekenen dat de toekomst moet worden geschat en die is altijd onzeker. Het gaat om het inschatten van goede en kwade kansen, van wat er zou zijn gebeurt als er geen ongeval zou zijn gebeurd. Over die uitgangspunten wordt vaak onderhandeld, niet zo zeer over de berekening zelf. Immers, letselschade berekenen is computerwerk.

Contact opnemen over uw letselschade berekening?

Hebt u vragen over letselschade berekenen? Neem dan op werkdagen tot 22.00 uur telefonisch contact met ons op via 036-522 03 42. U kunt ook hier klikken voor het contactformulier.

Terug