Klantbeoordeling 9.0/10
Nu tot 22.00 uur bereikbaar! 036 522 0342 info@ridder-letselschade.nl

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

Doe de letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 min heeft u een uitslag.

Doe de test

  • Pleidooi voor Smartengeld databank

  • Verzekeraars hebben de sleutel in handen voor betere regeling van letselschade!

  • Aansprakelijkheid ouders Tristan van der V.

Letselschade-advocaat

Wat is nou precies een letselschade-advocaat? Een letselschade-advocaat is een  advocaat die na zijn rechtenstudie nog een aparte vervolgopleiding heeft gevolgd. Eerst is het namelijk nodig dat een letselschade- advocaat een algemene juridische opleiding aan een universiteit volgt. Dan is men meester in de rechten (Mr.), ofwel gewoon jurist.  Een  jurist is natuurlijk nog geen letselschadeadvocaat, want hij of zij moet dan eerst de normale advocatenopleiding volgen. Zij moeten dan als stagiaire worden beëdigd en het zijn dan direct advocaten, maar nog geen letselschade-advocaat.

Speciale opleiding tot letselschade-advocaat

Het ligt voor de hand dat een letselschade-advocaat is gespecialiseerd in letselschade. Dat klopt, maar zij zijn ook specialisten in aansprakelijkheidsrecht in het algemeen. Dat worden zij na het volgen van de speciale opleiding aan de Grotius Academie. Leggen zij die met goed gevolg af, dan mogen zij zich letselschade- advocaat noemen. Dan moeten zij een aantal jaren praktijk uitgeoefend hebben om zich bij de Vereniging van Letselschade Advocaten (de LSA) te mogen aansluiten.

Letselschade-advocaat of letselschadespecialist?

Wie hebt u nou nodig bij letselschade, een letselschade-advocaat of een letselschadespecialist? Dat ligt eraan wat u wilt. Wilt (of moet!) u naar de rechter met uw dossier? Dan kunt u het beste bij een letselschade-advocaat terecht. Wilt u uw schade gewoon laten vergoeden zonder rechter (dat komt in ongeveer 95% van de gevallen voor), dan kunt u heel goed naar een letselschadespecialist gaan die voldoet aan de volgende kenmerken: Register-expert letselschade (re) - opleiding is vergelijkbaar met die voor die van een letselschade-advocaat - en het kantoor moet het Keurmerk Letselschade hebben. Dan krijgt u de beste juridische hulp bij letselschade.

Hebt u vragen over uw letselschade-advocaat of zoekt u een letselschade-advocaat? Neemt u dan gratis contact met ons op. Wij zijn zelf geen letselschade-advocaat, maar staan in contact met de beste letselschade-advocaten van Nederland.

U kunt ons op werkdagen tot 22.00 uur ook telefonisch bereiken via 036 - 522 03 42.

Terug