Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Eugenie Veder, senior Letselschadejurist en NIVRE register-expert personenschade

Op 1 oktober 2021 ben ik als senior letselschadejurist en NIVRE register-expert personenschade begonnen bij Ridder Letselschade. Ik ken Tjip Ridder al bijna 30 jaar, we hebben nog eens samen een dossier behandeld toen ik als belangenbehartiger namens het slachtoffer werkte en hij namens de aansprakelijke verzekeraar. Nu zijn we collega’s na al die jaren, wie had dat gedacht!

Waarom ik bij Ridder Letselschade ben gaan werken?

Het bedrijf en de collega’s spraken mij aan, bovendien was mijn secretaresse, Marjan Hoekert, hier ook komen werken. Ik heb zo goed met haar samengewerkt dat ik haar bij wijze van spreken achterna gereisd ben.

Al veel ervaring

Ik ben al heel lang in dit vak werkzaam en heb dan ook veel ervaring. Ik zal gaan werken vanuit en in de regio Rotterdam-Den Haag. Ik richt mij vooral op de zwaardere dossiers, alhoewel dat helemaal niet de zaken hoeven te zijn met het ernstige letsel. Die zijn vaak beter te regelen dan dossiers waarin allerlei andere oorzaken een rol spelen, in die dossiers is veel meer discussie. Dat ga ik uiteraard niet uit de weg, dat hoort bij mijn vak. Ik sta voor mijn cliënten en hun zaak en vecht voor hun belangen.

Onrechtvaardigheid

Onrecht en onrechtvaardigheid zijn voor mij altijd aspecten in het leven geweest, die ik maar met moeite kan accepteren. Mogelijk heeft dat er ook toe geleid dat ik na de middelbare school rechten ben gaan studeren. Door die studie, maar vooral in mijn werkzame leven als letselschadejuriste daarna (sinds 1989), heb ik geleerd dat helaas niet álle onrecht ‘recht’ te krijgen is en dat onrechtvaardigheid soms onuitroeibaar lijkt.

Juist dat heeft bij mij altijd een strijdbaarheid opgeroepen om daar iets tegen of aan te doen, uiteraard binnen mogelijke en redelijke grenzen. Slachtoffers van ongevallen, die door toedoen van een ander lichamelijk en/of psychisch letsel oplopen, worden veelal overvallen door een gevoel van onrecht en onrechtvaardigheid.

Op dat moment is het van groot belang dat zij worden bijgestaan door een belangenbehartiger die hen zoveel mogelijk probeert te ontlasten, hen bijstaat en adviseert bij het beantwoorden van de vraag: "hoe nu verder...?".

Een belangenbehartiger die de letselschaderegeling in goede en duidelijke banen weet te leiden, waarbij het slachtoffer zich gehoord, gerespecteerd en prettig voelt. En natuurlijk de wetenschap heeft dat zo veel mogelijk ‘recht is gedaan’.

Neem contact op met Ridder Letselschade

Met die instelling behandel ik al mijn dossiers. Wilt u eens met mij over uw zaak spreken? Dat kan kosteloos. U bereikt mij via ons secretariaat: 036 522 0342, of stuur een e-mail naar info@ridder-letselschade.nl. Wie weet kan ik mij ook voor uw belang gaan inzetten.

Terug
Test: recht op letselschade?