Klantbeoordeling 9.0/10
Nu tot 22.00 uur bereikbaar! 036 522 0342 info@ridder-letselschade.nl
Direct inzicht in uw zaak: doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

Doe de letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 min heeft u een uitslag.

Doe de test

  • Audit Register Letselschade met positief resultaat!

  • Schadevergoeding bij whiplash niet onmogelijk bij een 'kleine' aanrijding

  • Pleidooi voor Smartengeld databank

Michiel Huigen, letselschadejurist bij Ridder Letselschade

Mijn naam is Michiel Huigen. Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Mijn hobby’s zijn hockey, scheidsrechter zijn bij hockeywedstrijden, klassieke auto's en klussen aan huis. Verder vind ik het leuk om bestuurswerk te doen. Na het behalen van mijn VWO-diploma ben ik rechten gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Mijn specialisatie was verzekeringsrecht en ik heb in dat vakgebied ook mijn stage gelopen en mijn scriptie geschreven. Direct na mijn studie in 1993 ben ik als letselschadebehandelaar aan de slag gegaan bij Delta Lloyd Verzekeringen. Hierna heb ik bij een kleine verzekeraar als teamleider letsel ook letselschadebehandelaren opgeleid.

Vanaf 2000 tot en met 2016 heb ik diverse managementfuncties vervuld bij zowel grote als kleine verzekeraars (inkomensschade, letselschade en overlijdensschaden). In alle functies was voor mij de 'mens-factor' de rode draad. Omdat ik steeds meer merkte dat ik de inhoudelijkheid miste van het zelf behandelen van letselschadedossiers, ben ik vanaf begin 2017 overgestapt naar Ridder Letselschade, waar het regelen van letselschaden voor slachtoffers mijn dagelijks werk is.

Waarom ik belangenbehartiger ben geworden?

Omdat ik merkte dat het mij veel voldoening geeft om echt iets te kunnen doen voor mensen. Ik kan mijn kennis breed inzetten en mensen helpen hun leven weer op de rit te krijgen. Een deel van het werk vindt natuurlijk plaats achter je bureau, maar het leuke is dat ook een groot deel van het werk bij de mensen (slachtoffers) thuis plaatsvindt. Dit maakt het werk heel gevarieerd en persoonlijk. Je hebt te maken met het bepalen van aansprakelijkheid, de medische aspecten  en het berekenen van de geleden schade. Ik vind het belangrijk om al deze aspecten op een begrijpelijke manier aan het slachtoffer uit te leggen. Verder is het heel belangrijk om de betrokkene als het ware mee te nemen in het traject waar je mee bezig bent en dus goed uitlegt waarom je dingen doet. Het is tenslotte hun letsel met alle emoties die daar vaak bij komen kijken. Aan mij als professional in letselschade de taak om mijn cliënt daar zo goed mogelijk doorheen te leiden.

 Eigen ervaring met letselschade

Ik heb zelf bij een ongeval een wervel gebroken. Alles gaat nu goed, maar ik heb ervaren hoe zwaar een schaderegeling kan zijn wanneer je er zelf persoonlijk bij betrokken bent. Deze ervaring neem ik mee in de gesprekken met slachtoffers, ik kan goed invoelen hoe een slachtoffer zicht voelt: het ene moment loopt je leven lekker, het andere moment moet je de scherpen oprapen omdat een ander niet goed heeft uitgekeken. Dat kan best frustrerend zijn. Die frustraties begrijp ik en daar probeer ik een klankbord voor te zijn. Uiteindelijk is het de bedoeling dat mijn cliënt aan het eind, bij de afronding van het dossier, dat traject met een goed gevoel afsluit.

Contact opnemen met Michiel Huigen?

Wilt u direct contact opnemen met Michiel Huigen? Stuur dan gerust een e-mail naar m.huigen@ridder-letselschade.nl, of bel naar 036 - 522 03 42

Terug