Klantbeoordeling 9.0/10 Nu tot 22.00 uur bereikbaar! 036 522 0342 info@ridder-letselschade.nl

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

Doe de letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 min heeft u een uitslag.

Doe de test

  • Aansprakelijkheid ouders Tristan van der V.

  • Leeftijdswelvaart resulteert in hogere schadepost

Schadevergoeding bij airbagletsel

Van airbagletsel kan sprake zijn wanneer er een verkeersongeval is geweest met een motorrijtuig waarbij plotseling een airbag in het gezicht uitklapt. Bij een ernstige aanrijding van de voor, of zijkant zal een airbag uitklappen, waardoor bijvoorbeeld aangezichtsletsel en gehoorschade kunnen ontstaan. Ridder Letselschade kan de schade die daaruit voortvloeit, kosteloos voor u proberen te verhalen op de aansprakelijke partij. Indien er sprake is van een Schadeverzekering Inzittenden (SVI), kunt u ons de schade laten claimen bij uw eigen verzekeraar.

036 522 0342

Hulp inschakelen

“Er is door toedoen van een ander airbagletsel ontstaan en dit heeft gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

Tjip Ridder – directeur Ridder Letselschade


036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke letselschade kan worden geclaimd bij airbagletsel?

Wanneer aannemelijk kan worden gemaakt dat het letsel daadwerkelijk is ontstaan door de airbag, kan uw letselschade uit verschillende schadeposten bestaan. Zo kan er sprake zijn van smartengeld, van gederfd inkomen, van medische kosten, van extra kosten ter vervanging van uw arbeidskracht in en rond de woning, etc. Bij studenten kan sprake zijn van studievertraging.

Smartengeld

Airbagletsel is doorgaans niet zo ernstig. Vaak gaat het om tijdelijke klachten die zonder al teveel behandeling vanzelf weer overgaat na enige tijd. Dan is de gederfde levensvreugde ook niet zo groot en dus ook de smartengeldvergoeding niet. U moet dan denken aan € 500,00 tot € 1.500,00.

Medische kosten

De medische kosten zullen normaal gesproken worden vergoed door de zorgverzekeraar. Mochten er echter cosmetische aspecten een rol spelen, dan zullen die kosten bij de verzekeraar van de tegenpartij moeten worden geclaimd. Immers, die kosten hoeft een zorgverzekeraar niet te betalen.

Verlies van arbeidsvermogen

Soms raakt iemand tijdelijk arbeidsongeschikt door airbagletsel. In dat geval zal het loon vaak moeten worden doorbetaald door de werkgever, maar niet altijd gebeurt dat ook volledig. Soms worden immers overuren niet betaald of wordt ploegentoeslagen gemist. Die schade claimen wij dan bij de aansprakelijke partij.

Hulp in de huishouding en verlies zelfwerkzaamheid

Als iemand door airbagletsel tijdelijk niet kan worden ingezet bij het voeren van de huishouding of het verrichten van allerhande werkzaamheden in en rond de woning, kunnen de kosten die gemoeid zijn met het vervangen van die werkzaamheden, als schade worden geclaimd. Daarbij hebben wij soms een arbeidsdeskundige nodig, maar gelet op het geringe letsel is dan niet altijd nodig.

Welke letsels vormen airbagletsel?

Door airbagletsel kan letselschade ontstaan die zou kunnen worden gevorderd van de aansprakelijke partij. Te denken valt dan aan:

  • gehoorschade;
  • aangezichtsletsel;
  • gekneusde ribben;
  • gekneusd borstbeen;
  • nekklachten;
  • ademhalingsproblemen (door ingeademd poeder uit de airbag);
  • gekneusd sleutelbeen.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij airbagletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Uw vraag / opmerking*
U kunt hieronder een datum en tijdstip aangeven waarop wij u terug kunnen bellen
Datum
Tijdstip*
Terug