Klantbeoordeling 9.0/10
Nu tot 22.00 uur bereikbaar! 036 522 0342 info@ridder-letselschade.nl

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

Doe de letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 min heeft u een uitslag.

Doe de test

 • Pleidooi voor Smartengeld databank

 • Verzekeraars hebben de sleutel in handen voor betere regeling van letselschade!

 • Aansprakelijkheid ouders Tristan van der V.

Schadevergoeding bij hondenbeet

Letselschade door een hondenbeet komt veel voor, ook in onze praktijk behandelen wij verschillende dossiers waarbij sprake is van letselschade na een hondenbeet. Een bijkomend probleem bij dit type letsel is, dat het letsel na een hondenbeet vaak moeizaam en slecht geneest. Vaak is er sprake van infectie waardoor littekens gaan ontsteken. Ook zijn de verwondingen meestal op plaatsen waar de littekens goed zichtbaar zijn, bijvoorbeeld in het gezicht, op handen, armen en benen. Ridder Letselschade kan de letselschade die u oploopt door een hondenbeet, voor u gratis claimen bij de aansprakelijke partij.

Let op: er moet wel altijd iemand aansprakelijk zijn voor het veroorzaken van het letsel bij een hondenbeet voordat het tot een schadevergoeding kan komen. Meestal is dit de eigenaar van de hond die aansprakelijk is. Daarnaast is het fijn voor het slachtoffer als de eigenaar van de hond ook verzekerd is tegen aansprakelijkheid. Als dat namelijk niet zo is, moet de eigenaar zelf uit eigen zak de schadevergoeding betalen als er aansprakelijkheid is.

Aansprakelijkheid bij een hondenbeet of andere letselschade door dieren is een zogenaamde risicoaansprakelijkheid. Dat houdt in dat de eigenaar/bezitter van een hond toch aansprakelijk is, ook al heeft hij geen schuld aan het bijtincident. Louter het feit dat de hond zijn eigendom is of door hem als eigendom wordt gehouden, maakt hem aansprakelijk voor de letselschade.

036 522 0342

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Deskundige letselschadejuristen
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur

Hulp inschakelen

“U heeft door een hondenbeet letsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

Tjip Ridder – directeur Ridder Letselschade


036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

 

Welke letselschade kan optreden bij een hondenbeet?

Uiteraard gaat het altijd om een bijtverwonding. Soms staan er enkele tanden in een arm of been, soms zijn er ook ernstige verwondingen. Kinderen worden door honden nog wel eens in het gezicht gebeten en dat is een type letsel dat zeer ernstig genoemd mag worden.

Smartengeld

Het smartengeld dat wordt vergoed bij een hondenbeet varieert van enkele honderden euro's tot vele tienduizenden euro's. Dat laatste doet zich natuurlijk voor wanneer er sprake is van een kind met ernstig aangezichtsletsel. Naast de functionele schade (niet meer kunnen bewegen) treedt ook altijd cosmetische schade op in de vorm van lelijke littekens. Wij zien ook nogal eens dat na een hondenbeet angst voor honden ontstaat. Die kan door gerichte psychologische hulp worden aangepakt.

Medische kosten

Bij dit type letsel is de cosmetische component belangrijk. Vaak willen slachtoffers de gevolgen van een hondenbeet zoveel mogelijk proberen weg te werken door een correctieve plastische operatie of het aanbrengen van maskerende make-up. De kosten daarvan worden vaak niet door de zorgverzekeraar vergoed omdat het louter gaat om cosmetische aspecten. Datzelfde kan gelden voor de behandeling door een psycholoog, ook die kosten zijn vaak niet of niet volledig gedekt. Ridder Letselschade weet dan de weg om toch een schadevergoeding voor die kosten te realiseren.

Schoolachterstand en studievertraging

Aangezien het vrij vaak voorkomt dat kinderen of jongeren slachtoffer worden van een hondenbeet, zien wij ook vaak schoolachterstand of studievertraging optreden. De schade die hierdoor ontstaat, wordt over het algemeen berekend aan de hand van de Richtlijnen van de Letselschaderaad. Om u een indruk te geven, een jaar studievertraging op een universiteit betekent een schadevergoeding van circa € 20.000,00. Wij weten de wegen te bewandelen om te zorgen dat er een redelijke en rechtvaardige schadevergoeding aan u wordt uitgekeerd.

Wat is letselschade door een hondenbeet?

Letselschade door een hondenbeet betekent vaak:

 • Slecht herstellende wonden resulterend in lelijke littekens;
 • Extra kosten voor corrigerende cosmetische operaties of cosmetische huidbehandelingen;
 • aanzienlijke smartengeldbedragen bij kinderen met aangezichtsletsel door een hondenbeet;
 • psychische klachten en angst voor honden.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij een hondenbeet dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Uw vraag / opmerking*
U kunt hieronder een datum en tijdstip aangeven waarop wij u terug kunnen bellen
Datum
Tijdstip*
Terug