Letselschade na aanrijding tussen twee fietsers

Heeft u een aanrijding gehad op de fiets met een andere fietser? Bij dit soort ongevallen is er geen sprake van een motorvoertuig dat volgens de Wegenverkeerswet aansprakelijk is. Wie is er dan aansprakelijk bij een aanrijding tussen fietser met fietser en wat moet u doen bij een fietsongeval?

We leggen het u graag uit. Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding of wilt u een belangenbehartiger inschakelen om de letselschade te claimen? Maak dan gebruik van de onderstaande buttons.

036 522 0342 Test: Heb ik recht op schadevergoeding?

  • We bieden kosteloze rechtshulp
  • We zijn werkzaam in heel Nederland
  • U bereikt ons tot 22:00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Snel naar:

Wie is aansprakelijk bij aanrijding tussen twee fietsers?

Om een schadevergoeding te claimen, is het van belang om inzichtelijk te hebben wie er aansprakelijk is. Bij een fietsongeval kan dit soms nog best lastig zijn om vast te stellen, omdat er geen sprake is van een autovoertuig en een zwakke verkeersdeelnemer. Er is namelijk in dit geval officieel sprake van twee zwakke verkeersdeelnemers.

Zwakke verkeersdeelnemers

In het geval van een aanrijding tussen een fietser en automobilist komt artikel 185 van de Wegenverkeerswet aan bod. Hierin staat dat de automobilist aansprakelijk is en dus de schade moet betalen, mits er geen overmacht is.

De bewijslast

Bij een verkeersongeval tussen twee fietsers werkt dit dus anders. De bewijslast ligt altijd bij de fietser die de schade claimt. U moet als slachtoffer kunnen bewijzen dat de ander verantwoordelijk is voor het ongeval. Wanneer jullie beide schuld hebben, dan betalen jullie ook beide een deel van de schade.

Hoe stelt u iemand aansprakelijk na een fietsongeval?

Bent u slachtoffer van een fietsongeval? Dan is het belangrijk dat u op de juiste manier iemand aansprakelijk stelt. Ridder Letselschade helpt u hierbij. Maar het is ook belangrijk dat u direct na het ongeval de gegevens van de betrokken partij(en) noteert. Indien aanwezig, kan het geen kwaad om ook de gegevens van getuigen te noteren. Wanneer er onduidelijkheid ontstaat over de aanrijding, kunnen zij helpen.

Deze gegevens zijn van belang om later in contact te komen met de betrokken partij en om de schade te claimen.

Letselschade voelt u soms ook pas later

Het is mogelijk dat u direct na het ongeval nog geen last heeft van schade. U en de andere fietser stappen direct weer de fiets op en uw wegen scheiden. Maar na enkele uren kunt u alsnog opeens last krijgen van bijvoorbeeld u nek of been.

In eerste instantie zou u wellicht geen gegevens hebben genoteerd, maar nu na enkele uren wilt u de ander aansprakelijk stellen, waar u de gegevens van de ander toch voor nodig heeft.

Schakel Ridder Letselschade in om uw schade te claimen

Het is verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen als u iemand aansprakelijk wilt stellen en uw schade wilt claimen. Let erop dat u iemand inschakelt die zich inzet voor uw belangen en ook voldoet aan de eisen van de Letselschade Raad.

Ridder Letselschade is een belangenbehartiger letselschade en we zijn gecertificeerd volgens het Nationaal Keurmerk Letselschade van de Letselschade Raad. Dit houdt in dat we voldoen aan strenge controles en gedragscodes.

Als u wilt weten hoe hoog uw schadevergoeding uitkomt of wanneer u iemand aansprakelijk wilt stellen, neemt u contact met ons op via 036 522 0342 of info@ridder-letselschade.nl.

U kunt ook eenvoudig testen of u wel recht heeft op een schadevergoeding.

Test: Heb ik recht op een schadevergoeding?

Nationaal keurmerk letselschade

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks