Klantbeoordeling 9.0/10 Nu tot 22.00 uur bereikbaar! 036 522 0342 info@ridder-letselschade.nl

Letselschade door een verkeersongeval

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval en heeft u letselschade opgelopen? De nasleep van een verkeersongeluk neemt vaak veel tijd in beslag en kan voor veel frustratie zorgen als er gesteggel is over de schadevergoeding.

Branchevereniging Letselschade logo

Ridder Letselschade is gespecialiseerd in het behandelen van letselschade door verkeersongevallen. Indien u na een aanrijding een schadevergoeding wilt claimen, dan kunnen wij u bij dit proces bijstaan en al uw zorgen uit handen nemen. Waarom Ridder Letselschade?

Keurmerk Letselschade logo

 • Gratis rechtshulp
 • Persoonlijke benadering bij uw zaak
 • Landelijk juridische dienstverlening
 • Specialistische kennis letselschade na verkeersongevallen
 • Een gratis second opinion
 • Keurmerk letselschade

Ondersteuning door Ridder Letselschade

Wij kunnen ons voorstellen dat u na een verkeersongeval niet weet wat te doen. Soms kan iemand helemaal niets doen door de gevolgen van een verkeersongeval, bijvoorbeeld door een directe ziekenhuisopname. Ook in zo’n situatie kan Ridder Letselschade al uw zorgen uit handen nemen door gelijk alles van u over te nemen, zoals het vastleggen van de situatie, het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en het opvragen van medische gegevens.

Maak kennis met onze specialisten:

 • Tjip Ridder
  Lees meer over:
  Tjip Ridder

  Tjip Ridder

 • Erry Grootenboer
  Lees meer over:
  Erry Grootenboer

  Erry Grootenboer

 • Michiel Huigen
  Lees meer over:
  Michiel Huigen

  Michiel Huigen

 • Eveline Ronkes
  Lees meer over:
  Eveline Ronkes

  Eveline Ronkes

Bekijk ons volledige team hier.

036 522 0342036 522 0342 Stel een vraag

Gratis rechtshulp na een verkeersongeval

Wij kunnen u gratis rechtshulp aanbieden na uw verkeersongeluk. Hoe kan dit? Wanneer u door de schuld van een ander schade lijdt dan moet de aansprakelijke partij uw schade vergoeden. Dit is in de wet bepaald. Daarnaast moet de aansprakelijke partij ook de kosten betalen die u maakt om uw gelijk te halen. Rechtshulp is een onderdeel van de totale schadevergoeding. In de praktijk komt het er op neer dat verzekeraar van de aansprakelijke partij onze rekening betaald. Uiteraard krijgt u van ons wel een overzicht van de kosten die wij voor u gemaakt hebben.

Welke schade kunt u claimen?

Er zijn 2 soorten schade die u kunt claimen: materiële en immateriële schade. Materiële schade is de schade/de kosten die u niet had gehad indien u niet bij het ongeval betrokken was geweest. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan verlies van verdienvermogen, medische kosten of studievertraging.

Immateriële schade is schade die minder tastbaar is. Hierbij kunt u denken aan leed of pijn, psychische schade of blijvende beperkingen en klachten.

Wat te doen na een verkeersongeval?

Zorg na een verkeersongeval altijd dat u de situatie zo goed mogelijk in kaart brengt of nog beter, door de politie in kaart laat brengen. Zorg eventueel voor foto’s van de plek van het ongeval en de schade. Ook kunt u Informeren naar getuigen die een verklaring willen afleggen.  Een goed ingevuld en ondertekend schadeformulier kan ervoor zorgen dat de juiste toedracht van het verkeersongeval later niet meer ter discussie staat. Kortom, hou na een verkeersongeval uw hoofd koel (als dat mogelijk is natuurlijk).

Verschillende soorten verkeersongevallen

Auto-ongeluk

Een auto-ongeluk kan verschillende oorzaken hebben: iemand kan achterop rijden (kop-staart botsing), u bent betrokken bij een aanrijding tussen twee auto’s of een eenzijdig ongeluk.

Bij een auto-ongeluk kunnen de kosten hoog oplopen, bij uzelf maar ook bij de schade aan uw auto. Lees meer informatie over letselschade na een auto-ongeluk.

Motorongeluk

Als motorrijder bent u veel kwetsbaarder in het verkeer dan automobilisten. Indien u bij een verkeersongeval betrokken raakt als motorrijder zal de lichamelijke schade al snel groot zijn. Indien u zelf aangereden bent, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Echter, de aansprakelijkheid bij een ongeluk met een motor is vaak moeilijk vast te leggen. Verzekeraars hebben ook snel de neiging om de schadevergoeding van een motorrijder af te wijzen.

Voor meer informatie over letselschade na een motorongeluk en voorbeelden van zaken kunt u kijken op deze pagina letselschade motor.

Scooterongeluk

Net als op motor bent u op een scooter in het verkeer bijzonder kwetsbaar. U geniet weinig bescherming van uw voertuig. Bij een val zal de schade al snel aanzienlijk zijn. Meer informatie vindt u op onze pagina over letselschade na een scooterongeluk.

Tram, trein of busongeluk

Indien u als passagier van een bus of tram een verkeersongeluk meegemaakt, heeft u recht op een schadevergoeding. De verzekeraar of maatschappij is zelf verantwoordelijk voor de door u geleden schade. Wilt u meer informatie? Bekijk dan onze de pagina over letselschade bij een tram, trein of busongeluk.

Fietsongeluk

Indien u als fietser bent aangereden heeft u in vrijwel alle gevallen recht op een schadevergoeding. De schadevergoeding bestaat dan uit de schade aan uw fiets en al uw medische kosten. Meer informatie vindt u op de pagina letselschade fietsongeluk.

Voetgangersongeluk

Net als fietsers zijn voetgangers zeer kwetsbaar in het verkeer. Indien u als voetganger wordt aangereden heeft u bijna altijd recht op een schadevergoeding. Zelfs als u zelf ook schuld heeft aan het ongeval. Lees meer informatie over letselschade bij voetgangers.

Voorbeelden van schadevergoeding uitgekeerd na een verkeersongeluk

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van schadevergoedingen die zijn uitgekeerd aan slachtoffers.

Whiplash na aanrijding € 46.036,-

Een man is achterop gereden bij een verkeerslicht door een busje. De man heeft aan het ongeval een whiplash en ernstig blijvend hersenletsel overgehouden. Door het ongeluk is hij niet meer in staat om te werken en moet hij dagelijks behandelingen ondergaan. Hij vordert de volgende schade: schade wegens verlies van arbeidsvermogen, alsmede van de kosten van verzorging, opvang, deskundigen, fysiotherapie en medisch advies.

De man krijgt uiteindelijk een schadevergoeding van € 46.063,-. Het grootste deel van dit bedrag bestaat uit het verlies van verdienvermogen: € 29.124,-.

Fietser aangereden door personenauto € 100.000,-

Een zelfstandig ondernemer wordt op zijn fiets aangereden door een personenauto. Hij loopt daarbij letsel op, waaronder een hersenschudding en diverse kneuzingen. Het bedrijf van de man komt stil te liggen. Hij doet op onze site de letselschadetest waaruit blijkt dat hij zijn letselschade met succes zal kunnen claimen.

Na circa 1,5 jaar wordt de zaak afgerond door Ridder Letselschade en ontvangt de man bijna €100.000,- belastingvrij.

Val voetganger over stoeptegel € 4.416,50

Een vrouw is bij een winkelcentrum in Amersfoort gevallen door een ontbrekende stoeptegel en heeft hierbij letselschade opgelopen. Zij heeft de gemeente aansprakelijk gesteld voor het opgelopen letsel.

De vrouw krijgt uiteindelijk een schadevergoeding van € 4.416,50.

Letsel na motorongeluk € 75.000,-

Een man overkwam in 2008 een vervelend motorongeluk. Hij haalde stilstaande auto’s in die stonden te wachten voor een spoorwegovergang. Een van de bestuurders was het wachten blijkbaar zat en gooide het stuur om net op het moment dat de motorrijder langs kwam rijden. De motorrijder viel daardoor en brak een ruggenwervel.

De verzekeraar van de automobilist wilde aanvankelijk niks betalen omdat de motorrijder daar niet had mogen rijden, te hard zou hebben gereden en te dicht langs auto’s zijn gegaan. Uiteindelijk besloot de verzekeraar 50% aansprakelijkheid te erkennen, na tussenkomst van Ridder Letselschade is dit uiteindelijk 75% geworden. Hij ontving ruim 1,5 ton.

Zie meer letselschade bedragen.

Neem contact op

Klanten over Ridder Letselschade

De heer B.

Hierbij wil ik u, ook namens mijn vrouw enorm bedanken voor uw inzet omtrent mijn zaak. Sinds u, namens letselschade de Ridder mijn zaak heeft overgenomen kregen wij het gevoel dat er iets gedaan werd.

Echtpaar S.

Nogmaals dank voor jouw inzet en die van je collegae. Ongedwongen contacten, heldere berichtgeving en hoge snelheid van handelen. Verbetermogelijkheden? Ik zou het niet weten!

De heer R.

Verder willen wij u ook bedanken voor het vele geduld en vertrouwen deze afgelopen jaren, ook hebben wij het goede en veelvuldige contact indien dit nodig was zeer op prijs gesteld. Wij hopen u in de nabije toekomst niet meer nodig te hebben, mocht dit wel zo lopen dan zouden wij zeer zeker weer gebruik maken van jullie diensten. Ook zullen wij u altijd aanbevelen aan derden.

De heer F.

Ik heb Ridder Letselschade ervaren als zakelijk, betrokken en doortastend. N.a.v. een auto-ongeluk met letsel ben ik via een kennis bij Ridder Letselschade terecht gekomen. Zij hebben mij ondersteund in het traject ten opzichte van de tegenpartij en er mede voor gezorgd dat alles 2 jaar na dato netjes is afgehandeld en ik weer door kan met mijn leven.

Afgeronde zaken

Onze specialisten

Binnen ons team hebben wij verschillende specialisten op het gebied van letselschade na verkeersongevallen, allen lotgenoten van u als slachtoffer van een verkeersongeval buiten hun schuld.

Tjip Ridder

Tjip Ridder is gespecialiseerd op het gebied van letselschade na verkeersongevallen vanwege zijn politie-achtergrond en door zijn juridische opleiding. Hij is vanuit zijn recherche-achtergrond gewend om in lastige zaken net zo lang te zoeken totdat de onderste steen boven is. Dat is belangrijk, omdat informatie vaak onvolledig of tegenstrijdig is. Hij kan meepraten met u als slachtoffer aangezien hij zelf ook een zware aanrijding heeft gehad.

Erry Grootenboer

Erry Grootenboer heeft veel kennis van letselschade na verkeersongevallen vanwege zijn technische achtergrond. De heer Grootenboer werkt al sinds 1990 als schade-expert. Deze technische achtergrond komt van pas bij de analyse van de toedracht.  Ook hij is slachtoffer geweest van een achterop-aanrijding, dus ook hij weet wat een whiplash in de praktijk voor een slachtoffer betekent.

 

Eveline Ronkes

Eveline Ronkes is gespecialiseerd in het behandelen van licht letsel, iets wat veel voorkomt en snel en goed kan en moet worden geregeld. Ook zij heeft zelf een auto ongeluk meegemaakt waardoor zij met u als slachtoffer kan meepraten.

Bekijk ons volledige team hier.

Werkzaam door heel Nederland

Ridder Letselschade is werkzaam door heel Nederland. Zo kunt u o.a. bij ons terecht in de volgende regio’s:

Contact

Heeft u vragen over het claimen van letselschade na een verkeersongeluk? Neem dan contact op met Ridder Letselschade. Telefonisch zijn wij bereikbaar tot 22:00 op het nummer 036 522 0342. Ook kunt u onderstaand contactformulier invullen.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Uw vraag / opmerking*
U kunt hieronder een datum en tijdstip aangeven waarop wij u terug kunnen bellen
Datum
Tijdstip*

Relevante blogberichten

Whiplash klachten zonder 'objectiveerbaar substraat' toch veroorzaakt door verkeersongeval

Whiplash klachten zonder 'objectiveerbaar substraat' toch veroorzaakt door verkeersongeval
Weer een mooie uitspraak van de rechtbank Midden Nederland d.d. 7 september 2016.

Scooterrijdster valt doordat fietser geen voorrang verleent, fietser volledig aansprakelijk?

Scooterrijdster valt doordat fietser geen voorrang verleent, fietser volledig aansprakelijk?

Een scooterrijdster valt en breekt haar enkel nadat zij plotseling moest remmen om een fietser te ontwijken. Deze fietser gaf haar geen voorrang en reed onverlicht rond. Is de fietser volledig aansprakelijk voor de schade van de scooterrijdster? Lees in dit blogbericht wat de uitspraak van de rechter is.

Letselschade bij fietser ten gevolge van uitwijkmanoeuvre, automobilist aansprakelijk?

Letselschade bij fietser ten gevolge van uitwijkmanoeuvre, automobilist aansprakelijk?

Een racefietser is in de greppel beland nadat hij uit moest wijken voor een auto. De racefietser heeft hierbij letselschade opgelopen en stelt de bestuurder van de auto aansprakelijk. Hoe oordeelt de rechter over deze aansprakelijkheid?

Val over verhoging stoep, is de gemeente aansprakelijk?

Val over verhoging stoep, is de gemeente aansprakelijk?

Een voetganger loopt achteruit van de straat de stoep op en valt daar over een betonnen verhoging, geplaatst door de gemeente om auto’s van de stoep te weren. De voetganger stelt de gemeente aansprakelijk voor de geleden schade. Hoe oordeelt de rechter hierover?

Moet ook de immateriële schade vergoed worden na een verkeersongeval?

Moet ook de immateriële schade vergoed worden na een verkeersongeval?

In een zaak voor de Rechtbank Gelderland op 15 september 2015 moet de rechter de vraag beantwoorden of het slachtoffer naast een materiële schadevergoeding ook recht heeft op een immateriële schadevergoeding.

Getoond 1–5 van 1012
Terug