Is uw schade ontstaan door een verkeersongeval dat is veroorzaakt door een ander? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Bij letselschade zijn er twee soorten schadeposten waar de vergoeding uit bestaat: de materiële en de immateriële schade.

Materiële schade is tastbaar en is direct in geld uit te drukken. Denk hierbij een medische kosten, inkomstenverlies, studievertraging, aanpassingen aan de woning of uw voertuig. De immateriële schade is minder tastbaar en wordt ook wel smartengeld genoemd. De hoogte is afhankelijk van de ernst van uw letsel.

Ridder Letselschade is een gespecialiseerd gespecialiseerd letselschadebureau dat u graag bijstaat na een verkeersongeval. We helpen u met het claimen van de schadevergoeding waar u recht op. In sommige gevallen schakelen we ook letselschadeadvocaten, medische specialisten en arbeidsdeskundigen in om een beter beeld te krijgen van de schade en de situatie.

Direct inzicht in uw zaak

Doe de letselschadetest en krijg direct inzicht in de haalbaarheid van uw zaak.

Test: Heb ik recht op een schadeclaim?

 • Actief in heel Nederland: wij komen bij u op bezoek om de zaak te bespreken
 • Binnen 1 uur reactie op uw zaak
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen en berekenen is volledig kosteloos
 • Telefonisch en via online chat bereikbaar tot 22:00 uur
Nationaal keurmerk letselschade
Logo Nivre
Logo Nis

Snel naar:

Schakel de hulp in van Ridder Letselschade

“U bent slachtoffer geworden van een verkeerongeval dat is veroorzaakt door iemand anders. Het ongeluk is van grote invloed op uw werk, studie en levensvreugde. Ik ga zorgen dat u een schadevergoeding krijgt voor uw schade. Zo kunt u zich focussen op wat écht belangrijk is: uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Gratis rechtshulp na een verkeersongeval

Wij kunnen u gratis rechtshulp aanbieden na uw verkeersongeluk. Hoe kan dit? Wanneer u door de schuld van een ander schade lijdt dan moet de aansprakelijke partij uw schade vergoeden.

Dit is in de wet bepaald. Daarnaast moet de aansprakelijke partij ook de kosten betalen die u maakt om uw gelijk te halen. Rechtshulp is een onderdeel van de totale schadevergoeding. In de praktijk komt het er op neer dat verzekeraar van de aansprakelijke partij onze rekening betaalt. Uiteraard krijgt u van ons wel een overzicht van de kosten die wij voor u gemaakt hebben.

Welke schade kunt u claimen?

Er zijn 2 soorten schade die u kunt claimen.

Materiële schade

Materiële schade is de schade die u niet had gehad indien u niet bij het ongeval betrokken was geweest. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan verlies van verdienvermogen, medische kosten of studievertraging.

Immateriële schade

Immateriële schade wordt veroorzaakt door pijn, verdriet en derving van levensvreugde als gevolg van een ongeval.

Voor meer informatie of het direct laten claimen van uw schadevergoeding neemt u contact met ons op via 036 522 0342 of vult u het contactformulier in.

Letsel berekenen

Wat te doen na een verkeersongeval?

Bent u slachtoffer bij een verkeersongeval? Dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen.

 • Zorg er altijd voor dat u de situatie zo goed mogelijk in kaart brengt. Nog beter is om dit door de politie te laten doen.
 • Maak foto’s van de situatie. Deze helpen later in het proces.
 • Laat getuigen een verklaring afleggen.
 • Vul het schadeformulier zo concreet mogelijk in en laat deze ondertekenen. Dit zorgt ervoor dat de juiste toedracht later niet meer ter discussie staat.

Kortom, hou na een verkeersongeval uw hoofd koel (als dat mogelijk is natuurlijk).

Verschillende soorten verkeersongevallen

icon Auto-ongeluk Auto-ongeluk
icon Motorongeluk Motorongeluk
icon Scooterongeluk Scooterongeluk
icon Tram-, trein- of busongeluk Tram-, trein- of busongeluk
icon Fietsongeluk Fietsongeluk
icon Voetgangersongeluk Voetgangersongeluk

Auto-ongeluk

Een auto-ongeluk kan verschillende oorzaken hebben: iemand kan achterop rijden (kop-staart botsing), u bent betrokken bij een aanrijding tussen twee auto’s of een eenzijdig ongeluk.

Bij een auto-ongeluk kunnen de kosten hoog oplopen, bij uzelf maar ook bij de schade aan uw auto. Lees meer informatie over letselschade na een auto-ongeluk.

Motorongeluk

Als motorrijder bent u veel kwetsbaarder in het verkeer dan automobilisten. Indien u bij een verkeersongeval betrokken raakt als motorrijder zal de lichamelijke schade al snel groot zijn. Indien u zelf aangereden bent, dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Echter, de aansprakelijkheid bij een ongeluk met een motor is vaak moeilijk vast te leggen. Verzekeraars hebben ook snel de neiging om de schadevergoeding van een motorrijder af te wijzen.

Voor meer informatie over letselschade na een motorongeluk en voorbeelden van zaken kunt u kijken op deze pagina letselschade motor.

Scooterongeluk

Net als op de motor bent u op een scooter in het verkeer bijzonder kwetsbaar. U geniet weinig bescherming van uw voertuig. Bij een val zal de schade al snel aanzienlijk zijn. Meer informatie vindt u op onze pagina over letselschade na een scooterongeluk.

Tram-, trein- of busongeluk

Indien u als passagier van een bus of tram een verkeersongeluk meemaakt, heeft u recht op een schadevergoeding. De verzekeraar of maatschappij is zelf verantwoordelijk voor de door u geleden schade. Wilt u meer informatie? Bekijk dan onze de pagina over letselschade bij een tram-, trein- of busongeluk.

Fietsongeluk

Indien u als fietser bent aangereden, heeft u in vrijwel alle gevallen recht op een schadevergoeding. De schadevergoeding bestaat dan uit de schade aan uw fiets en al uw medische kosten. Meer informatie vindt u op de pagina letselschade fietsongeluk.

Voetgangersongeluk

Net als fietsers zijn voetgangers zeer kwetsbaar in het verkeer. Indien u als voetganger wordt aangereden, heeft u bijna altijd recht op een schadevergoeding. Zelfs als u zelf ook schuld heeft aan het ongeval. Lees meer informatie over letselschade bij voetgangers.

Voorbeelden van schadevergoeding uitgekeerd na een verkeersongeluk

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van schadevergoedingen die zijn uitgekeerd aan slachtoffers.

1. Whiplash na aanrijding € 46.036,-

Een man is achterop gereden bij een verkeerslicht door een busje. De man heeft aan het ongeval een whiplash en ernstig blijvend hersenletsel overgehouden. Door het ongeluk is hij niet meer in staat om te werken en moet hij dagelijks behandelingen ondergaan. Hij vordert de volgende schade: schade wegens verlies van arbeidsvermogen, alsmede van de kosten van verzorging, opvang, deskundigen, fysiotherapie en medisch advies.

De man krijgt uiteindelijk een schadevergoeding van € 46.063,-. Het grootste deel van dit bedrag bestaat uit het verlies van verdienvermogen: € 29.124,-.

2. Fietser aangereden door personenauto € 100.000,-

Een zelfstandig ondernemer wordt op zijn fiets aangereden door een personenauto. Hij loopt daarbij letsel op, waaronder een hersenschudding en diverse kneuzingen. Het bedrijf van de man komt stil te liggen. Hij doet op onze site de letselschadetest waaruit blijkt dat hij zijn letselschade met succes zal kunnen claimen.

Na circa 1,5 jaar wordt de zaak afgerond door Ridder Letselschade en ontvangt de man bijna € 100.000,- belastingvrij.

3. Val voetganger over stoeptegel € 4.416,50

Een vrouw is bij een winkelcentrum in Amersfoort gevallen door een ontbrekende stoeptegel en heeft hierbij letselschade opgelopen. Zij heeft de gemeente aansprakelijk gesteld voor het opgelopen letsel.

De vrouw krijgt uiteindelijk een schadevergoeding van € 4.416,50.

4. Letsel na motorongeluk € 75.000,-

Een man overkwam in 2008 een vervelend motorongeluk. Hij haalde stilstaande auto’s in die stonden te wachten voor een spoorwegovergang. Een van de bestuurders was het wachten blijkbaar zat en gooide het stuur om net op het moment dat de motorrijder langs kwam rijden. De motorrijder viel daardoor en brak een ruggenwervel.

De verzekeraar van de automobilist wilde aanvankelijk niks betalen omdat de motorrijder daar niet had mogen rijden, te hard zou hebben gereden en te dicht langs auto’s zijn gegaan. Uiteindelijk besloot de verzekeraar 50% aansprakelijkheid te erkennen, na tussenkomst van Ridder Letselschade is dit uiteindelijk 75% geworden. Hij ontving ruim 1,5 ton.

Zie meer letselschade bedragen.

Neem contact op

Deze cliënten gingen u voor

Ik heb een gecompliceerde 3,5 jaar achter de rug door mijn letselschadezaak.

Ridder Letselschade heeft mij altijd gesteund en vanaf dag 1 had ik het gevoel dat ik als een echt persoon behandeld werd.

- S. van der Zee

Uit spontaniteit het bureau ingeschakeld, en bleek dat ik jullie harder nodig had dan ik ooit had gedacht.

Bedankt voor alle hulp!

- Anouk

Voelt heel betrouwbaar, in optreden kordaat, komt alle afspraken zeer stipt na, maakt de waarheid niet mooier, maar is heel duidelijk wat de verwachtingen zijn. Zet de mogelijkheden op een rij met duidelijke uitleg over de voor-en nadelen. Super tevreden!

- M. Schijff-Bracke
Lees meer reviews

Het team van Ridder Letselschade

Tjip Ridder Lees meer
Jessica Ridder Jessica Ridder Lees meer
Carmela Matthijsen-Bignotti Lees meer
Eugenie Veder Eugenie Veder Lees meer
Priscilla Goosensen Priscilla Goosensen Lees meer
Charmaine Cerneus Charmaine Cerneus Lees meer
Ilana Malingré de Groot Ilana Malingré-de Groot Lees meer
Guus van der Steen Lees meer
Anne-Marie van Stein-Pijpers Lees meer
Jolanda Hogebrug Lees meer

Werkzaam door heel Nederland

Ridder Letselschade is werkzaam door heel Nederland. Zo kunt u o.a. bij ons terecht in de volgende regio’s:

Contact

Heeft u vragen over het claimen van letselschade na een verkeersongeluk? Neem dan contact op met Ridder Letselschade. Telefonisch zijn wij bereikbaar tot 22:00 op het nummer 036 522 0342. Ook kunt u onderstaand contactformulier invullen.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks