Klantbeoordeling 9.0/10
Nu tot 22.00 uur bereikbaar! 036 522 0342 info@ridder-letselschade.nl

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

Doe de letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 min heeft u een uitslag.

Doe de test

  • Schadevergoeding bij whiplash niet onmogelijk bij een 'kleine' aanrijding

  • Pleidooi voor Smartengeld databank

  • Verzekeraars hebben de sleutel in handen voor betere regeling van letselschade!

Nieuws

Schadevergoeding bij whiplash niet onmogelijk bij een 'kleine' aanrijding

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 23 januari 2018 een tussenvonnis gewezen in een kwestie tussen een jonge vrouw en ASR. De jonge vrouw had door een aanrijding whiplash opgelopen en de veroorzaker was verzekerd bij ASR. ASR is van mening dat, omdat de impact van de aanrijding zo gering is geweest, niet alle klachten en beperkingen waarvan de vrouw stelt dat die door het ongeval zijn veroorzaakt, uit het ongeval kunnen worden verklaard.
Lees meer

Pleidooi voor Smartengeld databank

Smartengeld is de vergoeding van immateriële schade. Dat is schade die kan bestaan uit gederfde levensvreugde door beschadiging van lichaam en/of geest, door pijn en verdriet, door noodgedwongen baanverlies, geen hobby’s meer kunnen beoefenen, etc. veroorzaakt door een aansprakelijke derde.
Lees meer

Verzekeraars hebben de sleutel in handen voor betere regeling van letselschade!

Onlangs viel bij Ridder Letselschade weer de uitnodiging op de virtuele mat voor de tweejaarlijkse audit in het kader van de inschrijving in het Register Letselschade van de Letselschaderaad. Voorheen ging dit initiatief uit van de Stichting Keurmerk Letselschade, maar die is opgegaan in het Register Letselschade. Op zich een goede ontwikkeling, bundeling van krachten tot één overkoepelend register, daar zal de duidelijkheid in letselschadeland wel bij varen (hoop ik).
Lees meer

Aansprakelijkheid ouders Tristan van der V.

Op 9 april 2011 vond het schietincident Alphen aan den Rijn plaats. Tristan van der V. (24) schoot in een winkelcentrum 6 mensen dood en er vielen 17 gewonden.
Lees meer

Leeftijdswelvaart resulteert in hogere schadepost

De pensioenleeftijd wordt verhoogd als de levensverwachting van mensen stijgt. Nou blijkt dat de pensioenleeftijd zo snel stijgt dat ouderen met een zwaar beroep dat niet kunnen bijhouden. Dit heeft ertoe geleid dat ze voor de laatste jaren voor hun pensioen een arbeidsongeschiktheidsuitkering nodig hebben.
Lees meer

Whiplash: wat je niet ziet bestaat vaak wel

Over letselschade bij een whiplash is veel te doen (geweest).
Lees meer

Risico aansprakelijkheid van de gemeente

In een recente uitspraak van de Hoge Raad van 7 oktober 2016 (Vennemans-Kropmans/Gemeente Nijmegen) staat de vraag centraal of elektriciteitskabels die over de weg lagen, de weg als zodanig gebrekkig maakt en dus of de gemeente  aansprakelijk is voor eventuele schade. Gestruikeld over een stroomkabel Tijdens een markt struikelt de benadeelde over stroomkabels die over de stoep liggen. De stroomkabels zijn in eigendom van de marktkraamhouders en de elektriciteitskasten waarop de kabels zijn aangesloten zijn in eigendom van de gemeente.
Lees meer

Jaarlijks 3300 doden door stof

Elk jaar sterven er naar schatting 3300 Nederlanders aan een aandoening opgelopen op hun werk. Ongeveer 2000 van hen leden aan een longziekte. De beroepen met een verhoogd risico op het ontwikkelen van beroeps-stof-ziekten zijn bouwvakkers die stenen slijpen en het slijpsel inademen.
Lees meer

Werkgeversaansprakelijkheid en letselschade, hoe zat het ook alweer?

Als u als werknemer tijdens de werkzaamheden schade lijdt door een ongeval, is uw werkgever aansprakelijk voor de door u geleden schade. Deze regel is echter niet zo klip en klaar als ze lijkt. Er zijn diverse situaties denkbaar die in een grijs gebied vallen bij de beoordeling of een bepaalde situatie onder het begrip werkzaamheden valt.
Lees meer

Afgeronde letselschade zaken

Afgeronde letselschade zaken
Het is alweer enige tijd geleden dat wij u berichtten over letselschadedossiers die wij succesvol hebben afgesloten. Dat betekent dat er in de tussentijd de nodige dossiers te bespreken zijn. Ik bespreek er twee, die beide wel in het oog springen.
Lees meer

Motorrijders, ongelukken en letselschade

Motorrijders, ongelukken en letselschade
De TT-races in Assen trekken altijd tienduizenden motorliefhebbers, waaronder vele motorrijders. Men geniet van de races en het sociale feest erom heen, waarbij men het nuttigen van een paar drankjes niet vreemd is. Dat is vragen om ongelukken zou je denken.
Lees meer

Steeds meer letsel en dodelijke slachtoffers door ‘bizarre’ ongevallen

Steeds meer letsel en dodelijke slachtoffers door ‘bizarre’ ongevallen
Afgelopen weekend was binnenslands nog rustig vergeleken met vorig weekend. Wat wel opvalt is dat er steeds meer letsel valt te betreuren door opvallende gebeurtenissen. Zo is er zaterdag in Amsterdam-Slotervaart een jongetje van zeven onder een grasmaaier van de plantsoenendienst gekomen, omdat de bestuurder van de grasmaaier het jongetje over het hoofd heeft gezien toen hij achteruit reed.
Lees meer

Grote stijging letselgevallen na ongeval door hoverboards

Grote stijging letselgevallen na ongeval door hoverboards
Een zelfrijdende tweewieler (inderdaad, een hoverboard zweeft niet, maar rijdt gewoon)  zonder stuur en zonder zitting, het leek aanvankelijk een onschuldig stuk speelgoed anno 2012 maar blijkt hartstikke gevaarlijk, zowel tijdens ‘het spelen’ als tijdens het opladen van de batterij. Uit de cijfers van Veiligheid NL blijkt dat in 2016 1300 mensen gewond en op de Spoedeisende Hulp belandden na een val van hun hoverboard. Dit is een erg hoog absoluut aantal en hoverboards zijn niet eens toegestaan op de openbare weg! De helft van deze 1300 SEH gevallen valt in de leeftijdsgroep 10-14 jaar en zelfs 1 op de 10 van de gevallen valt in de leeftijdsgroep 5-9 jaar.
Lees meer

(Verkeers) ongevallen met letsel of dodelijke afloop

Afgelopen weekend was er een van grote contrasten. Enerzijds konden we genieten van de zon, anderzijds zijn er veel ongelukken gebeurd met ernstig letsel tot gevolg en zelfs met dodelijke afloop. Zo waren er twee personen die los van elkaar met hun auto op een groep mensen zijn ingereden.
Lees meer

Kent u het grootste risico op een arbeidsongeval?

Kent u het grootste risico op een arbeidsongeval?
Over de afgelopen jaren zijn gegevens verzameld door de Arbobalans en inspectie SZW die een duidelijk beeld schetsen over het risico van een arbeidsongeval. Zo wordt de beroepsbevolking onderverdeeld  in sectoren, type dienstverband en leeftijdscategorieën. De sectoren met een verhoogd risico op een arbeidsongeval betreffen Industrie, Bouw, Handel, Vervoer en opslag, Afvalbeheer en Landbouw, bosbouw en visserij.
Lees meer
Terug