Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test
  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Nieuws

Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

Vandaag las ik met gekromde tenen de brief die het NIVRE heeft gestuurd naar de Vaste Kamercommissie Justitie en Veiligheid van de Tweede Kamer over de rechtsbescherming van letselschadeslachtoffers, die ongelijk zou zijn (https://bit.ly/3wonHZn).
Lees meer

Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

   OPEN BRIEF   Aan: de vaste Tweede Kamer Commissie Justitie en Veiligheid   Met veel aandacht en interesse heb ik het debat van uw commissie met minister Sander Dekker d.d. 28 oktober 2020 gevolgd.
Lees meer

Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Laat ik beginnen met een compliment: goed dat ASP (vereniging van letselschadeadvocaten die uitsluitend werken voor slachtoffers) de publiciteit zoekt over, respectievelijk dat Argos zendtijd besteedt aan de wildgroei aan letselschadebureaus! Jammer dat het een eenzijdig en ongenuanceerd verkooppraatje is geworden voor het inschakelen van een letselschadeadvocaat. Jammer dus, dat de advocaten niet schouder aan schouder met bonafide niet-advocatenkantoren ten strijde zijn getrokken om dit aan de kaak te stellen. Ik begrijp het wel, want de nuance verkoopt niet, niet voor Argos, niet voor de ASP.
Lees meer

Eerste slag gewonnen in een 15-jarig letselschadetraject!

Eerste slag gewonnen in een 15-jarig letselschadetraject!
Onlangs konden wij samen met onze cliënt een klein feestje vieren: we wonnen samen de eerste slag in een al ruim 15 jaar lopend letselschadetraject. We wonnen de eerste slag, maar de oorlog woedt nog in alle hevigheid in Polen, sinds die fatale dag eind 2003! Op die dag namelijk reed onze cliënt in zijn auto door Polen, toen er een vrachtauto naar binnen kwam zetten, precies aan zijn kant. Gelukkig reed onze cliënt in een stevige auto, anders was het leed helemaal niet te overzien geweest.
Lees meer

Vervolg: letselschadeadvocaat of letselschadejurist inschakelen?

Vervolg: letselschadeadvocaat of letselschadejurist inschakelen?
Dagelijks worden wij gebeld door letselschadeslachtoffers of hun naasten met vragen over het ongeval of hun letselschadedossier. Men wil dan eigenlijk altijd een advocaat spreken of inschakelen en altijd moeten wij zeggen dat wij geen advocaten zijn en dat dat ook helemaal niet nodig is. Toch denken veel mensen dat een advocaat hen als enige kan helpen en dat is beslist onjuist.
Lees meer

Wet vergoeding affectieschade aangenomen

De Eerste Kamer heeft in april 2018 een wetsvoorstel aangenomen dat een schadevergoeding voor affectieschade mogelijk maakt.
Lees meer

Vertraging bij letselschade afhandeling loopt spuigaten uit

Vertraging bij letselschade afhandeling loopt spuigaten uit

Onlangs vroeg mijn jongste zoon (13) aan mij: ”Pap, wat doe je hoofdzakelijk de hele dag op kantoor?” Dat was al een betere binnenkomer dan die van mijn oudste zoon, die jaren geleden op mijn vraag antwoordde of hij al een idee had wat hij later wilde gaan doen later: ” Nee, geen idee, maar in elk geval niet wat jij doet, met die suffe dossiers!” Enfin, de vraag van mijn jongste zoon noopte mij om te proberen een gemiddelde dagbesteding bij Ridder Letselschade te benoemen in de hoop dat ik een niet al te suf antwoord kon geven. Ik vroeg voor de zekerheid ook maar eens bij mijn collega’s of zij een grote gemene deler konden benoemen. Vertraging in 'letselschadeland' Ik heb mijn zoon vervolgens geantwoord dat wij, anno 2018, dagelijks het meest bezig zijn om onze letselschadedossiers onder de aandacht van de meeste verzekeraars te brengen en het managen van onze cliënten zodat die niet in de gordijnen vliegen.
Lees meer

Audit Register Letselschade met positief resultaat!

Audit Register Letselschade met positief resultaat!
Op 20 februari 2018 vond weer de driejaarlijkse audit plaats in het kader van de inschrijving in het Register Letselschade. De audit werd uitgevoerd door drs. A.
Lees meer

Schadevergoeding bij whiplash niet onmogelijk bij een 'kleine' aanrijding

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 23 januari 2018 een tussenvonnis gewezen in een kwestie tussen een jonge vrouw en ASR. De jonge vrouw had door een aanrijding whiplash opgelopen en de veroorzaker was verzekerd bij ASR. ASR is van mening dat, omdat de impact van de aanrijding zo gering is geweest, niet alle klachten en beperkingen waarvan de vrouw stelt dat die door het ongeval zijn veroorzaakt, uit het ongeval kunnen worden verklaard.
Lees meer

Pleidooi voor Smartengeld databank

Smartengeld is de vergoeding van immateriële schade. Dat is schade die kan bestaan uit gederfde levensvreugde door beschadiging van lichaam en/of geest, door pijn en verdriet, door noodgedwongen baanverlies, geen hobby’s meer kunnen beoefenen, etc. veroorzaakt door een aansprakelijke derde.
Lees meer

Verzekeraars hebben de sleutel in handen voor betere regeling van letselschade!

Onlangs viel bij Ridder Letselschade weer de uitnodiging op de virtuele mat voor de tweejaarlijkse audit in het kader van de inschrijving in het Register Letselschade van de Letselschaderaad. Voorheen ging dit initiatief uit van de Stichting Keurmerk Letselschade, maar die is opgegaan in het Register Letselschade. Op zich een goede ontwikkeling, bundeling van krachten tot één overkoepelend register, daar zal de duidelijkheid in letselschadeland wel bij varen (hoop ik).
Lees meer

Aansprakelijkheid ouders Tristan van der V.

Op 9 april 2011 vond het schietincident Alphen aan den Rijn plaats. Tristan van der V. (24) schoot in een winkelcentrum 6 mensen dood en er vielen 17 gewonden.
Lees meer

Leeftijdswelvaart resulteert in hogere schadepost

De pensioenleeftijd wordt verhoogd als de levensverwachting van mensen stijgt. Nou blijkt dat de pensioenleeftijd zo snel stijgt dat ouderen met een zwaar beroep dat niet kunnen bijhouden. Dit heeft ertoe geleid dat ze voor de laatste jaren voor hun pensioen een arbeidsongeschiktheidsuitkering nodig hebben.
Lees meer

Whiplash: wat je niet ziet bestaat vaak wel

Over letselschade bij een whiplash is veel te doen (geweest).
Lees meer

Risico aansprakelijkheid van de gemeente

In een recente uitspraak van de Hoge Raad van 7 oktober 2016 (Vennemans-Kropmans/Gemeente Nijmegen) staat de vraag centraal of elektriciteitskabels die over de weg lagen, de weg als zodanig gebrekkig maakt en dus of de gemeente  aansprakelijk is voor eventuele schade. Gestruikeld over een stroomkabel Tijdens een markt struikelt de benadeelde over stroomkabels die over de stoep liggen. De stroomkabels zijn in eigendom van de marktkraamhouders en de elektriciteitskasten waarop de kabels zijn aangesloten zijn in eigendom van de gemeente.
Lees meer
Terug
Test: recht op letselschade?