Gehoorschade komt vaker voor dan u denkt. Uiteraard gaat het hier over de letselschade die door gehoorschade wordt veroorzaakt en niet om de gehoorschade door bijvoorbeeld ouderdom. Soms is dat een ongeval, maar vaak ook treedt gehoorschade langzaam op door langdurige blootstelling aan te hoge geluidsniveaus. In dit artikel gaat het over de letselschade die optreedt door gehoorschade die het gevolg is van onveilige werkomstandigheden en dat kan van alles zijn.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander bekkenletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke aspecten spelen een rol bij gehoorschade?

Ridder Letselschade heeft diverse dossiers in behandeling en in behandeling gehad waar gehoorschade een rol speelde. In een aantal gevallen was er sprake van plotselinge gebeurtenissen, zoals een explosie. Gehoorschade trad bijvoorbeeld op toen een krultang ontplofte vlakbij iemands oor; een jonge vrouw liep daardoor tijdelijke gehoorschade op.

Gehoorschade trad ook op bij langdurige blootstelling aan te hoge geluidsniveaus in een timmerfabriek. Daar werd altijd gewerkt zonder gehoorbescherming in de directe omgeving van grote industriële zaagmachines. Het slachtoffer klaagde over zogenaamde tinnitus, een toon of ruis in het oor die kan worden veroorzaakt door langdurige blootstelling aan te hoge geluidsniveaus en waartegen eigenlijk niets te doen is.

Schadeposten bij gehoorschade

Gehoorschade is goed vast te stellen door een gedegen onderzoek door een deskundig arts, een KNO-arts. De mate waarin iemand last heeft van bijvoorbeeld tinnitus, is niet goed te meten. Hier moet worden afgegaan op de verklaringen van de betrokkene zelf.

Bij gehoorschade worden vaak kosten van geavanceerde gehoorapparaten vergoed. Die worden deels vergoed door de zorgverzekeraar, maar extra kosten omdat er extra goede gehoorapparatuur moet worden aangeschaft, moeten door de aansprakelijke partij (vaak de verzekeraar van een werkgever) worden vergoed.

Bij gehoorschade is het natuurlijk zo dat het beter is die te voorkomen dan te proberen die te genezen. Goede gehoorbescherming en adequate regelgeving in bedrijven is dan ook van het allergrootste belang.

Smartengeld

Uiteraard is een vergoeding van de gederfde levensvreugde op zijn plaats. Maar, hoe bepalen wij de omvang van het smartengeld bij gehoorschade? Dit is niet te berekenen, we moeten afgaan op de ernst van de klachten en de gevolgen daarvan in iemands leven en dan een schatting van het smartengeld geven. Indien iemand door gehoorschade helemaal niet meer aan werken toe komt en ook in zijn privé situatie vastloopt, moet worden gedacht aan smartengeld bedragen van € 15.000,00 tot €35.000,00.

Wat is gehoorschade?

Gehoorschade kan zich uiten op een aantal manieren. Voorbeelden van gehoorschade zijn:

 • tinnitus;
 • gescheurd trommelvlies;
 • overgevoeligheid voor bepaalde geluiden;
 • het verschillend horen met beide oren;
 • het vervormd horen van geluiden;
 • het minder goed kunnen horen in algemeenheid.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw gehoorschade dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks