Wat is letselschade?

Letselschade is de lichamelijke of geestelijke schade die een persoon ondervindt als hij of zij bij een ongeval betrokken is geweest. Letselschade bestaat echter uit allerlei verschillende schadeposten en is in elke zaak en bij elk slachtoffer verschillend.

In het ene geval heeft iemand blijvend letsel dat tot ver in de toekomst zorgt voor schade, in het andere geval is het letsel snel hersteld en kan iemand wellicht de draad weer oppakken. Letselschade kan zowel materieel als immaterieel (geestelijke schade) zijn. Het slachtoffer kan ter compensatie een letselschadevergoeding claimen.

Letselschade opgelopen? Ridder Letselschade helpt

Heeft u letselschade opgelopen en bent u benieuwd of u een schadevergoeding kunt claimen? Doe dan de letselschadetest.

Test: Heb ik recht op een schadeclaim?

Soorten letselschade

In de letselschadebranche onderscheiden we verschillende soorten letselschade. Bepaalde vormen van letselschade zijn bekender dan anderen. Een whiplash komt bijvoorbeeld relatief veel voor, maar ook voor minder bekende soorten (zoals letselschade door PTSS) kunt u een schadevergoeding eisen.

Wanneer heeft u recht op een schadevergoeding?

Indien u door toedoen van een ander schade oploopt, heeft u in vrijwel alle gevallen recht op een letselschadevergoeding. U moet wel bewijzen dat u recht heeft op een schadevergoeding. In Nederland geldt namelijk nog steeds: ‘wie eist, bewijst’. Voor toewijzing van uw letselschadevergoeding is het volgende nodig:

  • Vaststellen van de aansprakelijkheid
  • Vaststellen van het causale verband tussen de schade en het ongeval
Nationaal keurmerk letselschade
Logo Nis
Logo Nivre

Ondersteuning van Ridder Letselschade

Ridder Letselschade ondersteunt u bij de toewijzing van uw letselschadevergoeding. Bij Ridder Letselschade zijn letselschadespecialisten werkzaam die het voor u opnemen en die hun vak verstaan. Bekwaam, betrouwbaar en integer, zo kunnen we onze specialisten omschrijven. We ondersteunen u bij het vaststellen van de aansprakelijkheid, het vaststellen van het causale verband en de afwikkeling van uw letselschadedossier.

Gratis rechtsbijstand

Elders op onze site kunt u lezen dat wij gratis rechtsbijstand bij letselschade verlenen. Gratis voor het slachtoffer welteverstaan, niet gratis voor de veroorzaker van de ellende. Die moet onze nota betalen, of anders de verzekeraar van de veroorzaker. Dat betekent dat u ons altijd vrijblijvend uw vragen kunt stellen en kunt inschakelen om voor uw belangen te vechten. Het kost u immers niets! Let wel op: als u besluit niet langer gebruik te maken van onze diensten, geldt een andere regeling. Maar ook dan heeft u de keus om niets aan ons te betalen. Hoe zeker kunnen we het voor u maken dat het u niets kost?

Lees meer

Letselschade Raad

Ridder Letselschade is ingeschreven in het Nationaal Keurmerk Letselschade en onderschrijft dus de normen en waarden die daarin staan beschreven. Bij Ridder Letselschade vindt u dus een professionele letselschadespecialist die u op een passende manier kan bijstaan bij het claimen van uw schadevergoeding.

Werkzaam in heel Nederland

Letselschadebureau Ridder Letselschade is werkzaam in heel Nederland. Meer informatie:

Vragen over onze hulp?

Heeft u vragen over gratis rechtsbijstand bij letselschade of wilt u uw letselschade claimen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken op werkdagen tot 22.00 uur via 036 522 0342. U heeft ook de mogelijkheid om ons contactformulier in te vullen. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks