Letselschadejurist

Bent u op zoek naar een ervaren letselschadejurist, die snel voor u uitzoekt waar u recht op heeft na het ontstaan van letsel en daardoor van letselschade? In veel gevallen heeft u na een verkeers- of een bedrijfsongeval recht op een schadevergoeding. Omdat er in de periode na het ongeval al veel op u afkomt, is het goed om juridische hulp in te schakelen. De professionele letselschadejuristen van Ridder Letselschade helpen u.

Snel naar:

Wat doet een letselschadejurist?

Als letselschadejurist nemen we alle zorgen uit handen wanneer u betrokken bent bij een ongeval. Zo stellen we de tegenpartij op tijd aansprakelijk en houden we de verjaringstermijn in de gaten. Ook berekent hij of zij de hoogte van de schadevergoeding. Door het werk van een letselschadejurist kunt u zich rustig focussen op uw herstel. Als u letselschade oploopt, heeft u wettelijk gezien recht op een vergoeding voor een letselschadejurist. Dit is voor u dus volledig gratis.

Wat is het verschil tussen een letselschadeadvocaat en letselschadejurist?

Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen een letselschadeadvocaat en een letselschadejurist, zijn er twee belangrijke verschillen. De titel van jurist is niet beschermd, omdat iedereen zich zo mag noemen. Als advocaat mag dit niet. Het grote verschil is dus dat een letselschadeadvocaat bij allerlei zaken mag procederen en een jurist alleen bij arbeidsongevallen of kleinere zaken. Ook wordt het werk van een letselschadeadvocaat niet altijd vergoed, waardoor u mogelijk zelf moet betalen voor (een deel van) de kosten.

Overeenkomsten letselschadeadvocaat en letselschadejurist

Overeenkomsten tussen een letselschadejurist en -advocaat zijn onder andere:

  • het opstellen en versturen van de aansprakelijkstelling
  • het in kaart brengen van de schadeposten
  • het berekenen van de schadevergoeding
  • het onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij

Hoe herkent u een goede letselschadejurist?

In onze optiek heeft een goede letselschadejurist rechten gestudeerd en is dus meester in rechten (mr.). In Nederland is het helaas niet verplicht om als jurist een studie Rechtsgeleerdheid afgerond te hebben, maar dit vinden we bij Ridder Letselschade erg misleidend. Bij ons zijn daarom alle letselschadejuristen rechtsgeleerd en bijna allen aangesloten bij het NIVRE en het NIS. Onze organisatie is in het bezit van het Nationaal Keurmerk Letselschade.

Wat moet ik doen als ik een ongeval heb gehad?

Heeft u een ongeval gehad en wilt u graag hulp bij het claimen van een schadevergoeding? Dan is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt en professionele hulp ontvangt. Ridder Letselschade helpt u kosteloos met het claimen van de vergoeding waar u recht op heeft. Het is dus altijd verstandig om te kiezen voor een letselschadejurist. Neem voor gratis advies contact op met Ridder Letselschade.

Schakel de hulp van Ridder Letselschade in

Ridder Letselschade is een letselschadebureau met zeer ervaren letselschadejuristen. We zijn aangesloten bij het Nationaal keurmerk Letselschade, waardoor u kunt vertrouwen op onze rechtshulp. We zetten ons voor 100% voor u in, zodat u zich volledig kunt richten op uw herstel.

Heeft u recht op een schadevergoeding?

Omdat we u graag zo goed mogelijk willen helpen, bieden we u onze letselschadetest aan. Aan de hand van een aantal vragen komt u te weten of u recht heeft op een schadevergoeding. Wilt u weten hoe hoog deze uitvalt of heeft u nog vragen? Schakel dan de hulp in van onze letselschadejuristen en -specialisten.

Test: Heb ik recht op een schadeclaim?

Neem contact met ons op

Als u vragen heeft over een letselschade jurist of als u graag de hulp van Ridder Letselschade inschakelt, neemt u contact met ons op via 036 52 0342 of vul onderstaand contactformulier in.

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks