Personenschade (of letselschade) is de schade die u oploopt door letsel of verlies van een naaste als gevolg van een ongeval. Het kan hierbij gaan om de gevolgen van lichamelijk letsel, zoals medische kosten en verlies van inkomen, of emotionele schade, zoals affectieschade voor nabestaanden indien een naaste is overleden.
Bent u zelf slachtoffer van een ongeval of heeft iemand in uw omgeving ernstig letsel opgelopen? Dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Bij Ridder Letselschade staan we klaar om deze vergoeding deskundig en snel te claimen. Dankzij onze jarenlange ervaring als personenschade experts zorgen we ervoor dat u de compensatie krijgt waar u recht op heeft, zodat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel.
Test eenvoudig of u recht heeft op een schadevergoeding of neem direct contact met ons op voor meer informatie.
Bij personenschade heeft u recht op een vergoeding voor de lichamelijke en emotionele schade die een ongeval veroorzaakt. Denk daarbij aan medische kosten, verlies van inkomen, revalidatie en de psychische impact zoals pijn, verdriet of affectieschade voor nabestaanden. Ridder Letselschade helpt u om de vergoeding te claimen waar u recht op heeft. We ontzorgen u en begeleiden u op persoonlijke wijze tijdens het gehele proces. Bent u benieuwd naar onze werkwijze en mogelijkheden? Neem dan contact op om een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen.
Personenschade is de schade die u oploopt als gevolg van een ongeval waarbij u lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Het gaat om de gevolgen die het ongeval heeft voor uw gezondheid, welzijn en dagelijkse leven. Dit kan variëren van pijn en ongemak tot langdurige fysieke beperkingen of psychische schade. Bij personenschade is het belangrijk dat we alle gevolgen goed in kaart brengen, zodat u de vergoeding krijgt die u verdient.
Letselschade (of personenschade) is de fysieke en emotionele schade die u oploopt door toedoen van een ander. Het gaat om alle kosten die u maakt door het ongeluk, bovenop de situatie van voor het incident. Dit gaat bijvoorbeeld om medische kosten die niet door uw zorgverzekering worden gedekt, reiskosten voor ziekenhuisbezoeken, gemiste inkomsten door arbeidsongeschiktheid, en extra kosten voor huishoudelijke klussen of oppas.
Overlijdensschade is de schade die nabestaanden direct ervaren door het verlies van een dierbare. Dit omvat emotionele schade en de kosten voor de begrafenis of crematie. Ook de extra lasten door het wegvallen van de taken die de overledene normaal vervulde, zoals huishoudelijke klussen of zorg voor de kinderen, vallen onder deze schade. Daarnaast wordt rekening gehouden met het verlies van inkomen, inclusief verwachte toekomstige inkomsten zoals een mogelijke promotie.
Verkeersongevallen zijn de meest voorkomende oorzaak van personenschade. Het kan gaan om ongevallen met auto’s, vrachtwagens en motorfietsen of incidenten met fietsen en voetgangers.
Op de werkplek kunnen werknemers gewond raken door onveilige arbeidsomstandigheden, het gebruik van defecte apparatuur of ongevallen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.
Medische fouten, zoals verkeerde diagnoses, behandelingen of chirurgische fouten, leiden mogelijk tot ernstige lichamelijke en emotionele schade. Deze zaken behandelen wij niet meer!
Slachtoffers van geweldsmisdrijven, zoals mishandeling of beroving, kunnen aanzienlijke personenschade oplopen door de fysieke en psychische gevolgen van het misdrijf. Ook deze zaken behandelen wij niet!
Heeft u personenschade opgelopen door de schuld of toedoen van een ander? Dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor zowel de materiële als immateriële schade en een schadevergoeding claimen. Dit geldt ook bij een onnatuurlijk overlijden door toedoen van anderen. De aansprakelijke partij moet de schade aan nabestaanden vergoeden.
Het indienen van een personenschadeclaim is soms best complex en hangt af van de specifieke omstandigheden. In grote lijnen gaat het proces als volgt in zijn werk:
Het is verstandig om zo snel mogelijk een letselschade advocaat in te schakelen wanneer u letselschade heeft opgelopen door de schuld van een ander. Dit geldt vooral wanneer de situatie complex is, bijvoorbeeld als er sprake is van langdurige arbeidsongeschiktheid, ernstige verwondingen of als de aansprakelijkheid niet direct duidelijk is. Een advocaat ondersteunt u bij het verzamelen van bewijs, onderhandelt met de tegenpartij en vertegenwoordigt u indien nodig in de rechtbank. Voor alle duidelijkheid: wij zijn geen advocaten, maar wij kennen goede advocaten met wie wij samenwerken.
- S. van der ZeeIk heb een gecompliceerde 3,5 jaar achter de rug door mijn letselschadezaak.
Ridder Letselschade heeft mij altijd gesteund en vanaf dag 1 had ik het gevoel dat ik als een echt persoon behandeld werd.
- AnoukUit spontaniteit het bureau ingeschakeld, en bleek dat ik jullie harder nodig had dan ik ooit had gedacht.
Bedankt voor alle hulp!
- M. Schijff-BrackeVoelt heel betrouwbaar, in optreden kordaat, komt alle afspraken zeer stipt na, maakt de waarheid niet mooier, maar is heel duidelijk wat de verwachtingen zijn. Zet de mogelijkheden op een rij met duidelijke uitleg over de voor-en nadelen. Super tevreden!
Heeft u te maken met personenschade en wilt u weten hoe onze experts u kunnen helpen? Neem contact met ons op via 036 522 0342 of vul het contactformulier in. We bieden deskundig juridisch advies en zorgen ervoor dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft.
Als u letselschade heeft opgelopen door de schuld van een ander, komt u waarschijnlijk in aanmerking om personenschade te claimen. Dit geldt voor zowel lichamelijke schade als emotionele schade, zoals affectieschade bij het verlies van een dierbare.
Nabestaanden van een persoon die door de schuld van een ander is overleden, hebben recht op overlijdensschade. Dit gaat bijvoorbeeld om emotionele schade, zoals affectieschade en financiële schade door het wegvallen van het inkomen van de overledene.
Letselschade berekenen we op basis van de materiële en immateriële schade die u heeft geleden. We kijken naar medische kosten, verlies van inkomen, revalidatiekosten en de emotionele impact van het letsel, zoals pijn en verdriet. De hoogte van de schadevergoeding wordt aangepast aan de ernst van uw letsel, de duur van uw herstel en de gevolgen voor uw dagelijks leven.
De tijd die het duurt om een schadevergoeding te ontvangen, hangt af van de complexiteit van uw zaak. In sommige gevallen kan een schadevergoeding binnen enkele maanden worden uitgekeerd, terwijl het in andere gevallen langer kan duren, vooral als er onderhandelingen of een rechtszaak nodig zijn.
De verzekering speelt een belangrijke rol bij personenschade, omdat de aansprakelijke partij vaak verzekerd is voor schadeclaims. Dit betekent dat de verzekeraar de schadevergoeding betaalt, niet de partij zelf. De verzekering kan helpen bij het afhandelen van de claim, maar soms is er een conflict over de hoogte van de vergoeding. In dat geval is het verstandig om een letselschade expert in te schakelen die u helpt bij het claimen van de juiste vergoeding.