Heupletsel is een verzamelnaam voor alle aandoeningen die te maken hebben met de heup. Kneuzingen van de heup of fracturen worden allemaal onder de term heupletsel geschaard. Vaak is heupletsel een gevolg van een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is. Dan kan Ridder Letselschade behulpzaam zijn bij het kosteloos verhalen van de schade op de aansprakelijke partij. Soms is heupletsel ook het gevolg van een medische fout. Dan was er al wel heupletsel voor het maken van de fout, maar is het heupletsel door de fout nog eens verergerd.

Neem contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander heupletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke letselschade is er te claimen bij heupletsel?

Afhankelijk van de ernst van het heupletsel, kan aan de volgende letselschadeposten worden gedacht:

 • smartengeld
 • het verlies van arbeidsvermogen
 • medische kosten
 • huishoudelijke hulp en verlies zelfwerkzaamheid

Smartengeld

Indien sprake is van een gekneusde heup, zal het smartengeld niet meer bedragen dan enkele honderden tot enkele duizenden euro’s. Indien er sprake is van een heupfractuur, wordt, uiteraard ook afhankelijk van de ernst en omstandigheden, een veel hoger smartengeld vergoed. U moet daarbij denken aan bedragen tot tienduizenden euro’s.

Verlies van arbeidsvermogen

Wanneer heupletsel optreedt bij iemand die een zwaar lichamelijk inspannend beroep heeft (bouwvakker, tuinman, installateur, machinebankwerker, etc.) dan kan heupletsel aanleiding zijn tot het ontstaan van zogenaamd verlies van arbeidsvermogen. Daarmee wordt bedoeld dat de mogelijkheid om met het lichaam arbeid te leveren, is beperkt. Het arbeidsvermogen is dan dus beschadigd. Indien daardoor schade optreedt, kan Ridder Letselschade die met behulp van onderzoeken door een verzekeringsgeneeskundige, orthopedisch chirurg en arbeidsdeskundige, goed vaststellen en voor u claimen.

Medische kosten

Medische kosten moeten in principe worden vergoed door zorgverzekeraar. Als er sprake is van medische kosten die niet onder een polis vallen, kunnen die bij de aansprakelijke partij in rekening worden gebracht. Soms moet u hierbij denken aan een nieuwe en extra stevige of extra zachte matras. Ook extra fysiotherapie die niet is gedekt, kan door de veroorzaker moeten worden vergoed.

Huishoudelijke hulp en verlies zelfwerkzaamheid

Wanneer heupletsel leidt tot uitval in en rond de woning, kunnen er problemen ontstaan bij het voeren van de huishouding of het onderhouden van huis en tuin. Indien een slachtoffer zonder het letsel deze activiteiten zou hebben uitgevoerd maar dat nu door het heupletsel niet meer kan, treedt schade op die de aansprakelijke partij moet vergoeden. Veelal wordt hierbij aansluiting gezocht bij de richtlijnen van de Letselschaderaad. Het gaat dan om genormeerde bedragen waarbij minder hoge eisen aan het bewijs worden gesteld. U hoeft bijvoorbeeld dan geen bonnetje meer van een hulp in de huishouding te kunnen laten zien. Wij hebben ruime ervaring bij het vaststellen van deze schadepost waarbij wij gebruik maken van de diensten van onze medisch adviseur, een verzekeringsgeneeskundige en een arbeidsdeskundige.

Wat is heupletsel?

Heupletsel doet zich in alle soorten en maten voor, variërend van een blauwe plek op de heup tot een compleet afgescheurd dijbeen. Bij heupletsel ligt het er maar net aan wat de impact op iemands leven is welke schadeposten kunnen worden geclaimd. Vaak is bij ernstig heupletsel opname in een ziekenhuis en een operatie nodig. Dan kan er ook fixatiemateriaal (platen en schroeven) worden gebruikt. Soms moet dat nadien weer worden verwijderd. Dan moet opnieuw een operatie plaatsvinden.

Ridder letselschade heeft ervaring bij het behandelen van letselschade veroorzaakt door:

 • kneuzing van de heup
 • fractuur van de dijbeenhals
 • fractuur van de collum

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij heupletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks