Wanneer we spreken van materiële schade bij een ongeluk, hebben we het over schade die direct in geld uit te drukken is. Tegenover de materiële schade staat de immateriële schade. Dit is schade die u lijdt door pijn, verdriet en een verlies van levensvreugd. Bij Ridder Letselschade helpen we u om een schadevergoeding te claimen bij materiële schade door een ongeluk.

Test: Heeft u recht op een schadevergoeding?

Claim uw schade via Ridder Letselschade:

 • Werkzaam in heel Nederland
 • Elke werkdag bereikbaar tot 22:00 uur
 • Gratis rechtshulp
Nationaal keurmerk letselschade

Snel naar:

Laat uw schadevergoeding claimen door Ridder Letselschade

“U heeft materiële schade opgelopen door een verkeersongeval of bedrijfsongeluk, dat is veroorzaakt door iemand anders. U heeft dan recht op een schadevergoeding! Ik zal zorgen dat u uw schadevergoeding krijgt en ik neem u al het papierwerk uit handen. U kunt zich in de tussentijd richten op uw herstel.” 

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Schadevergoeding bij materiële schade

Wanneer u schade oploopt door een verkeersongeval of een arbeidsongeval, krijgt u in veel gevallen te maken met kosten. Deze kunnen betrekking hebben op het repareren van uw voertuig of bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, omdat u dit zelf niet meer kunt. De gemaakte kosten als gevolg van een ongeval vallen onder de materiële schade. Materiële schade is de verzamelnaam voor alle kosten die u direct in geld uitdrukt.

Wanneer u materiële schade heeft opgelopen door een ander, kunt u hier een schadevergoeding voor claimen. Er zijn verschillende voorwaarden voor uw situatie die bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding.

 • De aanwezige schade moet echt zijn opgelopen als gevolg van het ongeval.
 • Een ander moet aansprakelijk zijn voor de opgelopen schade.

Ridder Letselschade helpt u om te bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding bij uw materiële schade en om de vergoeding te claimen. Door middel van onze test kunt u zelf ook al eenvoudig inzien of u recht heeft op een vergoeding.

Doe de test

Wat valt er onder materiële schade?

Materiële kosten zijn onder te verdelen in diverse categorieën.

 • Kosten van medische behandelingen die niet worden vergoed door uw verzekeraar
 • Kosten van een ziekenhuisbezoek
 • Kosten voor een kapot voertuig
 • Vervoerskosten
 • Gederfde inkomsten
 • Kosten ten gevolge van een studievertraging
 • Huishoudelijke hulp

Voorbeelden van zaken over materiële schade

Hieronder vindt u enkele voorbeelden van eerste letselschadezaken waarbij de materiële schade is vergoed.

1.     Letsel aan oog

Na een vechtpartij is een jongen door een ruit gevallen, waarbij ernstig letsel is opgelopen aan zijn gezicht. De jongen heeft een verminderd gezichtsvermogen overgehouden aan dit ongeval. Hij heeft een immateriële en materiële schadevergoeding ontvangen.

 • Materiële schadevergoeding: € 5.750,-

2.     Letsel aan voet

Een bouwvakker was op een dak de golfplaten aan het vervangen. Toen is hij door het dak heen gezakt en op een betonnen roostervloer terechtgekomen. Hij heeft hier letsel opgelopen aan zijn voet en hij houdt blijvende klachten na het ongeval. De schadevergoeding is onderverdeeld in immateriële schadevergoeding en materiële schadevergoeding. Hieronder ziet u een aantal van de vergoedingen op basis van de materiële schade.

 • Reiskosten: € 119,52
 • Verlies verdiencapaciteit: € 12.795,65
 • Verlies zelfwerkzaamheid: € 2.000,-
 • Overige materiële schade: € 7.095,42

3.     Letsel aan gebit

Na een avond stappen is een jongen met zijn fiets gevallen over een tak op het fietspad. Door de val heeft hij schade aan zijn gebit opgelopen: hij miste een tand en andere tanden zijn deels afgebroken. Dezelfde nacht is hij bij de kaakchirurg geweest en is het gebit gedeeltelijk hersteld.

 • De kosten van de (toekomstige) behandelingen worden vergoed

Wilt u inzicht in meer voorbeelden waarbij de materiële schade is vergoed? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

Ontvang meer voorbeelden

Schadevergoeding bij materiële schade claimen

Was u betrokken bij een ongeval en heeft u materiële schade opgelopen? Ridder Letselschade zorgt ervoor dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft. Onze letselschadespecialisten behandelen de zaak en claimen de vergoeding bij de aansprakelijke partij. Neem contact met ons op via 036 522 0342 of via info@ridder-letselschade.nl. U kunt ook contact met ons opnemen door onderstaand formulier in te vullen.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks