Klantbeoordeling 9.0/10
Nu tot 22.00 uur bereikbaar! 036 522 0342 info@ridder-letselschade.nl

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

Doe de letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 min heeft u een uitslag.

Doe de test

  • Pleidooi voor Smartengeld databank

  • Verzekeraars hebben de sleutel in handen voor betere regeling van letselschade!

  • Aansprakelijkheid ouders Tristan van der V.

No cure no pay letselschade

Gratis rechtshulp bij Ridder Letselschade

U wilt uw letselschade claimen maar u bent bang dat dit veel geld gaat kosten? Ridder Letselschade levert daarom al sinds 2006 gratis rechtshulp bij het claimen van uw letselschade. Dit houdt in dat u de kosten voor rechtsbijstand niet hoeft te betalen. Wellicht komt bij u de vraag naar boven: Wie betaalt dan de rekening voor de rechtshulp? Deze rekening wordt gestuurd naar de persoon die aansprakelijk is voor het opgelopen letsel of diens verzekeraar. Die moeten de redelijke kosten van rechtsbijstand betalen. Over wat redelijk is, worden soms verhitte discussies gevoerd.

Heeft u onlangs zelf letsel opgelopen en wilt u gezamenlijk met één van onze letselschadespecialisten uw mogelijkheden bekijken voor een schadevergoeding? Neem dan gerust contact op met één van onze letselschadespecialisten.

Gratis letselschade claimen

Gratis rechtshulp in plaats van no cure no pay

Bij no cure no pay wordt de afspraak gemaakt dat een cliënt alleen kosten verschuldigd is indien een bepaald resultaat wordt behaald. Wordt dat resultaat behaald, dan moet er aan de rechtshulpverlener worden betaald met een van tevoren vastgesteld percentage van de schadevergoeding. Lukt het niet, dan hoeft er ook niets te worden betaald. No cure no pay bij letselschade lijkt mooi, maar is het heel vaak niet omdat het niet juist wordt gebruikt.

Letselschadebureau Ridder Letselschade behandelt bijna geen dossiers meer op basis van no cure no pay. De reden dat wij grotendeels zijn afstapt van deze constructie is, omdat wij vinden dat het slachtoffer niet nodeloos de kosten voor rechtsbijstand hoeft te betalen. Dat is de reden dat u bij Ridder Letselschade verzekerd bent van gratis rechtshulp terwijl de hele schadevergoeding voor u is!

Gratis rechtshulp op basis van de wet

Wanneer u schade lijdt door de schuld van een ander, dan moet die ander ook de kosten betalen die u moet maken om uw gelijk te halen. Dat staat zo in de wet. Die (buitengerechtelijke) kosten van rechtsbijstand zijn dus onderdeel van uw schade. In de praktijk komt het erop neer, dat wij onze nota direct naar de (verzekeraar van) de aansprakelijke partij sturen. Die hoeft u dus niet zelf te betalen. Uiteraard vertellen wij u wel door middel van een specificatie hoeveel wij van de verzekeraar ontvangen. U hebt er recht op te weten hoe hoog de kosten van rechtsbijstand zijn geweest.

Alleen bij hoge uitzondering een no cure no pay regeling

In 95% van wordt een letselschadedossier minnelijk geregeld, dus zonder gerechtelijke procedure; er wordt dan onderling een schikking getroffen. Soms is het echter nodig dat er een letselschadeadvocaat wordt ingeschakeld omdat er toch een gerechtelijke procedure moet worden gevoerd. Veelal blijven er dan kosten over die niet door de tegenpartij behoeven te worden vergoed. In dat geval (en alleen dan!) adviseren wij onze cliënten alsnog een no cure no pay overeenkomst met ons aan te gaan ter dekking van die kosten. U betaalt dan nog steeds niets, maar uit de eventuele schadevergoeding worden de kosten voor de advocaat betaald. Mocht dat niet voldoende zijn, dan betalen wij de rest. Dus, het kost u dan ook niets!

Een voorbeeld van de no cure no pay regeling

Met het onderstaande voorbeeld probeert Ridder Letselschade u inzicht te geven in de no cure no pay regeling.

Een mooi voorbeeld van wat no cure no pay kan betekenen, is de volgende medische aansprakelijkheidskwestie. Bij een jonge vrouw was een diagnose gemist door haar huisarts. Daardoor was haar leven in puin gevallen. Een poging om met de verzekeraar van de arts tot een minnelijke regeling van de schade te komen, mislukte. Toen moest er worden geprocedeerd, Ridder Letselschade schakelde voor de vrouw een topadvocaat in. Helaas, de procedure werd verloren en Ridder Letselschade moest de kosten van de advocaat betalen, ruim € 12.000,00. Bovendien werden ook de kosten van de medisch adviseur van Ridder letselschade niet vergoed, nog eens € 7.000,00. Tot slot kon ook het honorarium van Ridder Letselschade niet worden verhaald, € 15.000,00. Alle kosten voor Ridder Letselschade, onze cliënte heeft niets hoeven te betalen.

Totale kosten rechtsbijstand: € 34.000,-
Kosten voor de cliënt: € 0,-

No cure no pay betekent vaak: dubbel declareren!

Advocaten mochten tot 1-1-2014  zelf niet no cure no pay contracten afsluiten. Dit gebeurde wel indirect, bijvoorbeeld via organisaties als Euroclaim en Arboclaim. De advocaat diende dan zijn nota in bij de verzekeraar en de organisatie hield op basis van no cure no pay een deel van de schadevergoeding in.

Het grootste probleem is echter, als de letselschadespecialist niet alleen zelf met het slachtoffer een no cure no pay afspraak maakt, maar ook nog eens een nota indient bij de verzekeraar. Als er dan bovendien niets wordt verrekend, ontvangt de letselschadespecialist dubbel voor zijn werkzaamheden. No cure no pay is in sommige constructies niet toegestaan op grond van de Wet Ongewenste Handelspraktijken.

Daarom wil Ridder Letselschade benadrukken dat eigenlijk aan alle cliënten gratis rechtshulp wordt geboden.

Piv-convenant

Het Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV) heeft convenanten ontwikkelt die kunnen worden gesloten tussen rechtshulpverleners en verzekeraars. Deze convenanten zijn bedoeld om discussies over vergoeding van de kosten van rechtsbijstand te voorkomen. Ridder Letselschade zag hier toch een groot aantal nadelen in en heeft besloten om niet verder te gaan met deze convenanten. Lees hier meer informatie.

Medische aansprakelijkheid

Uit bedrijfseconomische overwegingen nemen wij geen nieuwe medische aansprakelijkheidskwesties meer in behandeling (zie ook de pagina Medische fouten). Wij verwijzen u daarvoor naar www.lsa.nl en www.asp-advocaten.nl.

Contact met Ridder Letselschade

Heeft u vragen over no cure no pay bij letselschade? Belt u dan gerust met 036-522 03 42 of vul het onderstaande contactformulier in.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Uw vraag / opmerking*
U kunt hieronder een datum en tijdstip aangeven waarop wij u terug kunnen bellen
Datum
Tijdstip*
Terug