Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test
  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

  • Eerste slag gewonnen in een 15-jarig letselschadetraject!

Keurmerk en branchevereniging letselschade

In een letselschadezaak moeten uw wensen en behoeften centraal staan. Als slachtoffer is het omgaan met letsel al vervelend genoeg. Een letselschadespecialist moet alle zorgen rondom de zaak uit handen nemen, zodat u zich kunt richten op herstel. Het NIVRE en het (voormalige) Keurmerk Letselschade waarborgen dit. Inmiddels is dit keurmerk komen te vervallen en is het Nationaal Keurmerk Letselschade in het leven geroepen.

Ridder Letselschade is gecertificeerd volgens het Nationaal Keurmerk Letselschade en is lid van de Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts (NIVRE). Door de strenge eisen van deze organisaties weet u zeker dat u geholpen wordt door een ervaren letselschadejurist die uw belangen voorop stelt.

Keurmerk letselschade

Krijg de schadevergoeding waar u recht op heeft

Laat Ridder Letselschade uw zaak behandelen. Zo kunt u zich richten op herstel en krijgt u de schadevergoeding waar u recht op heeft. Neem contact op met ons letselschadebureau via 036 522 0342 of via info@ridder-letselschade.nl. U kunt ook online een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek.

Keurmerk Letselschade

Het Keurmerk Letselschade werd vanaf medio 2007 tot 1 januari 2017 toegekend aan organisaties die slachtoffers bijstaan bij hun letselschadeclaims tegen verzekeringsmaatschappijen. Het Keurmerk Letselschade stelde eisen aan de organisatie, de deskundigheid en de integriteit van de belangenbehartiger. Zo mag er niet dubbel worden gedeclareerd, mogen er niet te veel zaken op basis van no cure no pay zijn afgesloten, moet er een goede opvang zijn als de belangenbehartiger uitvalt en moet de verzekering goed geregeld zijn. Ook de medisch adviseur die het kantoor inhuurt om de medische aspecten van een letselschadezaak te controleren, wordt meegenomen in de audit. Zo mag een medisch adviseur alleen voor slachtoffers werken (en dus niet voor verzekeringsmaatschappijen) en moet de adviseur over voldoende kennis en deskundigheid beschikken.

Keurmerk audit

Het Keurmerk Letselschade werd in de beginjaren verstrekt aan alle kantoren die stelden te voldoen aan de basiseisen van het Keurmerk Letselschade. Er moest dan natuurlijk nog wel worden gecontroleerd of dat ook echt zo is. De stichting maakte voor deze controle gebruik van een audit.

Bovendien zijn er aanvullende eisen gesteld, met name op het gebied van de bejegening van letselschadeslachtoffers en het vastleggen van allerlei procedures. Er moet hierbij onder meer aan taalgebruik, termijnen en uitleg over de gang van zaken worden gedacht. Immers: het slachtoffer staat centraal!

Ridder Letselschade is altijd met vlag en wimpel geslaagd voor de audits van het Keurmerk Letselschade.

Beleid inzake Keurmerk Letselschade

Eén van de eisen van het Keurmerk Letselschade was dat het letselschadebureau beleid moest hebben over onder andere: personeel, cliënttevredenheid en dossiervorming. Het was voor Ridder Letselschade niet nodig om nieuw beleid te maken, het werd in de praktijk namelijk al correct toegepast. Inmiddels lagen er beleidstukken in het kader van de deskundigheid van het personeel, het meten van de tevredenheid van de cliënten en het aannemen, behandelen en afsluiten van letselschadedossiers.

In 2007, 2010 en 2014 heeft er een audit door de Stichting Keurmerk Letselschade plaatsgevonden, de laatste was op 13 november 2014. Letselschadebureau Ridder Letselschade is met vlag en wimpel voor beide audits geslaagd en verdient dus met recht het predicaat 'Goedgekeurd door Stichting Keurmerk Letselschade'.

Stichting Nederlands Instituut Van Register Experts

Kwaliteit in de schade-expertise

Het NIVRE bewaakt en bevordert de kwaliteit van de ingeschreven experts in het Register. Ridder Letselschade is aangesloten in het Register van de branche ‘Personenschade’. De experts die aangesloten zijn in dit Register voldoen aan de vastgestelde kwaliteitseisen.

Een NIVRE Register-Expert begeleidt het proces na een ongeval en adviseert de betrokken partijen over de schadevergoedingen en de bijkomende zaken. Naast de kennis rondom de wet- en regelgeving zijn communicatievaardigheden belangrijk. Het NIVRE besteedt veel aandacht aan de communicatievaardigheden, de integriteit en het gedrag van de experts, zodat zij de slachtoffers goed kunnen bijstaan.

Het NIVRE werd in december 1991 opgericht vanuit het Bureau Coördinatie Expertise (BCE). De stichting werd opgericht om het beroep van schade-expert te beschermen, waar mogelijk de kwaliteit te verbeteren en om de belangen van die beroepsgroep te behartigen. De stichting begon in 1992 met Registers voor de branches Brand, CAR en Varia en Scheeps- en Werktuigbouwkunde. In 1993 werd ook onder andere Personenschade toegevoegd.

Alle ingeschrevenen bij het NIVRE zijn deskundig, integer en communicatief vaardig.

Terug
Test: recht op letselschade?