Oogletsel kan zeer invaliderend zijn en kan grote gevolgen hebben voor iemands dagelijks leven. Wanneer het oogletsel is veroorzaakt door een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is, kan de letselschade die door het oogletsel is ontstaan, worden geclaimd bij de verzekeraar van de veroorzaker. Ridder Letselschade kan u daarbij behulpzaam zijn. Bovendien brengen wij u geen kosten in rekening!

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander oogletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schade kunt u bij oogletsel claimen?

Bij oogletsel zullen er medische kosten ontstaan door behandeling door een oogarts, een operatie in een gespecialiseerde oogkliniek, of kosten van een opticien. De meeste medische kosten zullen gedekt zijn door de zorgverzekeraar. Die kosten die niet zijn gedekt, claimen wij voor het slachtoffer bij de veroorzaker van het ongeval of de verzekeraar daarvan.

Voorts kunnen natuurlijk onder andere de volgende schadeposten ontstaan:

 • smartengeld;
 • verlies arbeidsvermogen;
 • medische kosten;
 • schoolachterstand/studievertraging.

Smartengeld

Bij ernstig oogletsel kan er soms verlies van het zicht van één of twee ogen ontstaan. In dat geval kunt u denken aan een smartengeld dat varieert van € 25.000,00 tot meer dan € 100.000,00. Immers, bij het verlies van zicht van één oog of beide ogen is de impact op iemands leven enorm. Soms kunnen bepaalde beroepen niet meer worden uitgeoefend en treedt ook verlies van arbeidsvermogen op.

Bij het verlies van één oog werd in het verleden een zogenaamde een eenogigenpolis gesloten. Deze polis werd alleen nog bij Nationale-Nederlanden gesloten, maar inmiddels is dat niet meer mogelijk. Het was een soort koopsompolis waarbij eenmalig een bedrag werd gestort waarbij dan, wanneer ook in het andere oog het zicht 25% of meer lager werd, een lijfrente werd uitgekeerd. Hier moet natuurlijk altijd bij de schaderegeling rekening mee worden gehouden.

Verlies van arbeidsvermogen

Bij oogletsel kan vaak verlies van arbeidsvermogen optreden doordat iemand zijn of haar werkzaamheden tijdelijk of helemaal niet kan uitoefenen. Wanneer het oogletsel weer helemaal hersteld is, zal deze schadepost ophouden te bestaan. Bij blijvend oogletsel is soms een re-integratietraject nodig, waarbij omscholen of bijscholing aan de orde is. Deze schade claimen wij voor u bij de aansprakelijke partij. Hierbij maken wij gebruik van een arbeidsdeskundige en onze medisch adviseurs.

Medische kosten

De meeste medische kosten, zoals reeds gezegd, zullen gedekt zijn door de zorgverzekeraar. Echter, wanneer er een bril moet worden aangeschaft dan zullen niet alle kosten zijn gedekt door de zorgverzekeraar. Het ligt ook aan de eventuele aanvullende polis of er extra kosten worden gedekt. Hoe dan ook, de niet gedekte kosten zullen wij voor u claimen bij de veroorzaker van het ongeval.

Schoolachterstand of studievertraging

Wanneer een student of scholier tijdelijk of blijvend niet goed kan zien, kunnen er problemen op school ontstaan of bij de vervolgopleiding. Wanneer de achterstand meer dan enkele weken bedraagt, kunnen wij hiervoor een bedrag claimen bij de aansprakelijke partij. Vaak kan een tijdelijke achterstand natuurlijk wel worden ingehaald, maar wanneer er cruciale examens worden gemist, een stage niet kan doorgaan etc. dan kan er een achterstand optreden die niet meer kan worden ingehaald. Tegenwoordig wordt gebruik gemaakt van de richtlijnen van de Letselschaderaad op het gebied van de berekening van schade bij studievertraging. De maximale vergoeding voor een jaar studievertraging op een universiteit bedraagt circa € 20.000,00.

Wat is oogletsel?

Bij oogletsel moet u denken aan een beschadiging van het oog. Indien er gevolgen optreden in iemands dagelijks leven. Wanneer het oogletsel is veroorzaakt door een ander die daarvoor aansprakelijk is, kan de daardoor veroorzaakte letselschade worden geclaimd bij de veroorzaker. De letselschade kan op verschillende manieren optreden. Hierbij kan worden gedacht aan de volgende schadeposten.

 • verlies van arbeidsvermogen (gederfd loon);
 • smartengeld;
 • huishoudelijke hulp/verlies van zelfwerkzaamheid;
 • schoolachterstand of studievertraging;
 • medische kosten.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij oogletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks