Gebroken ribben door een verkeersongeval of bedrijfsongeval, is iets wat merkwaardigerwijs niet zo heel vaak voorkomt. Wel zien wij dat gebroken ribben tot veel schade kunnen leiden, zeker als het gecompliceerde breuken betreffen. Op deze pagina wordt uitgelegd waarmee u rekening moet houden.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander gebroken ribben opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Gevolgen gebroken of gekneusde ribben

Bij gebroken ribben kan de ernst van de gevolgen nogal variëren. Wanneer er sprake is van gecompliceerde breuken met open wonden, kunnen ook de longen aangedaan zijn. Dan volgt altijd een ziekenhuisopname en zullen er ademhalingsproblemen ontstaan.

Het is onze ervaring, dat gebroken ribben, mits niet gecompliceerd gebroken, tot minder en minder langdurige klachten aanleiding geven dan gekneusde ribben. Gekneusde ribben blijken vaak meer pijn te doen en deze pijnklachten blijken ook langer aan te houden.

Schadeposten bij gebroken ribben

Smartengeld

Indien de gebroken ribben zijn veroorzaakt door toedoen van een ander en die ander is ook aansprakelijk, hebt u recht op vergoeding van smartengeld. De vergoeding van smartengeld kan pas correct worden berekend, op het moment dat er sprake is van een medische eindsituatie. Bij gecompliceerde breuken kan daar wel een periode van enkele jaren overheen gaan. U moet in bedragen denken aan € 1.000,00 tot € 10.000,00.

Medische kosten

De medische kosten bij gebroken ribben worden wel vergoed door uw zorgverzekeraar. Cosmetische aspecten spelen hier niet vaak een rol, tenzij sprake is van littekens door de gebroken ribben. Eventuele niet vergoede kosten zullen wij uiteraard claimen bij de aansprakelijke partij.

Soms is er ook sprake van tijdelijke arbeidsongeschiktheid. Indien het salaris wordt doorbetaald, wordt daarin geen schade geleden. Wel indien sprake is van gemiste overuren, ploegentoeslag etc. Die schade zullen wij dan natuurlijk claimen bij de tegenpartij.

Gebroken ribben kunnen ook aanleiding geven tot vervelende beperkingen, die gelukkig wel vaak tijdelijk van aard zijn. U moet dan denken aan het niet kunnen uitvoeren van werkzaamheden in en rond de woning of in de huishouding. De schade die daarbij optreedt, moet natuurlijk worden vergoed door de veroorzaker van het ongeval.

Wat houdt letselschade door gebroken ribben in?

Letselschade door gebroken ribben treedt vaak op bij:

 • verkeersongevallen (met name voetgangers en fietsers);
 • bedrijfsongevallen;
 • vallen op een gladde of oneffen ondergrond.

Bij gebroken ribben spelen de volgende schadeposten een rol:

 • smartengeld;
 • medische kosten;
 • verlies van arbeidsvermogen;
 • kosten voor huishoudelijke hulp en verlies van zelfwerkzaamheid.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij gebroken ribben dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks