Letselschade advocaat

Wanneer u letselschade oploopt door toedoen van een ander, dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Om deze schadevergoeding te claimen, is het belangrijk dat u de juiste rechtshulp inschakelt. Een letselschade advocaat is dan de voor de hand liggende keuze. Maar wat doet een letselschade advocaat precies en wat betaalt u voor deze dienstverlening?

De titel ‘letselschade advocaat’

Wat is precies een letselschade advocaat? Een letselschade advocaat moet eerst een algemene juridische opleiding aan een universiteit volgen. Dan is men meester in de rechten (Mr.), ofwel gewoon jurist (overigens geen beschermde titel). Een jurist is natuurlijk nog geen letselschade advocaat, want hij of zij moet dan eerst de normale advocatenopleiding volgen.

Aan het einde van de stageperiode worden zij tot advocaat beëdigd, maar dit maakt hen nog geen letselschade advocaat. Daarvoor moet nog een vervolgopleiding worden afgelegd die volledig is toegespitst op het behandelen van letselschades. Het grote voordeel van een letselschade advocaat is dat hij mag procederen voor de rechtbank. Dat is vaak echter niet nodig. U bent dan net zo goed af met een letselschade jurist of letselschade specialist. Voor de duidelijkheid: bij Ridder Letselschade zijn geen letselschade advocaten werkzaam. Wij schakelen die soms wel in wanneer wij de zaak niet ‘rond’ krijgen en soms betalen wij ook de kosten van de advocaat. Maar in principe zijn die kosten wel voor rekening van de cliënten.

Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Doe dan de online letselschadetest.

Test: Heb ik recht op een schadeclaim?

Nationaal keurmerk letselschade
Logo Nis
Logo Nivre

Snel naar:

Wat doet een letselschade advocaat?

Een letselschade advocaat staat slachtoffers bij die te maken hebben met letselschade. De advocaat begeleidt het gehele proces, van het aansprakelijk stellen van de tegenpartij tot de betaling van de uiteindelijke schadevergoeding. Ook zorgt hij ervoor dat u de schadevergoeding ontvangt waar u recht op heeft en is hij bevoegd om de zaak (indien nodig) voor te laten komen bij de rechter:

Daarnaast neemt een letselschade advocaat onder andere de volgende taken op zich:

 • Het opstellen en versturen van de aansprakelijkstelling
 • Het in kaart brengen van de schadeposten
 • Het berekenen van de schadevergoeding
 • Het onderhandelen met de verzekeraar van de tegenpartij

De letselschade advocaat is pas klaar met het letselschadeproces, wanneer de tegenpartij de vergoeding aan u heeft overgemaakt.

Wanneer een letselschade advocaat inschakelen?

Schakel een letselschade advocaat in als u letselschade heeft opgelopen als gevolg van een bedrijfsongeval, verkeersongeval, valpartij (door gebreken aan de weg of door struikelen), letsel door toedoen van een ander of letsel door toedoen van een dier. U kunt in deze situaties zowel een letselschadespecialist als een letselschade advocaat inschakelen. Wilt u uw zaak laten voorkomen bij een rechter? Schakel dan een letselschade advocaat in. Een letselschadespecialist is hiervoor niet bevoegd.

De experts van Ridder Letselschade zijn ingeschreven bij het Nationaal Keurmerk Letselschade en helpen u graag met uw zaak. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat kost een letselschade advocaat?

Het inschakelen van een letselschade advocaat is vrijwel altijd kosteloos. Anders dan een letselschadespecialist, mag een (letselschade) advocaat echter wettelijk gezien niet gratis voor u werken en daarom vraagt hij in principe een vergoeding voor de verleende diensten. De kosten voor het inschakelen van de letselschade advocaat vallen echter ook onder de schadeclaim en die krijgt u dus gewoon vergoed als de zaak tot een goed einde wordt gebracht. Bij Ridder Letselschade betalen we soms de kosten voor de advocaat als hij de zaak toch niet rond krijgt. Zo kost een letselschade advocaat u niets! Daarover maken wij eerst goede en heldere afspraken met u.

‘’Wanneer wij in uw zaak geloven, betalen wij de kosten van de advocaat als het uiteindelijk toch niet blijkt te lukken om de zaak rond te krijgen. Wij lopen dus het risico voor u, waardoor uw financiële risico beperkt blijft.’’

Letselschade advocaat of letselschadespecialist inschakelen?

Of u een letselschade advocaat of letselschadespecialist inschakelt is afhankelijk van uw zaak en uw wensen. Wilt u graag met uw dossier naar de rechtbank? Dan heeft u een letselschade advocaat nodig. Wilt u uw schade laten vergoeden zonder dat er een rechter aan te pas komt (wat in meer dan 95% van alle zaken gebeurt)? Dan is een letselschadespecialist voldoende, maar ook dan kunt u natuurlijk een letselschade advocaat inschakelen.

Kies een specialist die voldoet aan de volgende kenmerken:

 • Register-expert letselschade (re)
 • Opleiding is ongeveer vergelijkbaar met die van een advocaat letselschade
 • Werkzaam bij een kantoor dat gecertificeerd is volgens het Nationaal Keurmerk Letselschade

Wanneer de specialist voldoet aan deze kenmerken, dan bent u verzekerd dat u de beste juridische hulp krijgt bij letselschade. Ridder Letselschade heeft het Nationaal Keurmerk Letselschade en bij ons werken NIVRE register-experts die in letselschade zijn gespecialiseerd. Lukt het ons niet om de zaak rond te krijgen? Dan gaan we samen met u bekijken waar en hoe wij u kunnen ondersteunen om alsnog een schadevergoeding te realiseren.

Gratis rechtshulp van een letselschade expert

Er zijn echter voldoende alternatieven voor letselschade advocaten. Een letselschade jurist / letselschadespecialist mag bijvoorbeeld gratis voor u aan de slag. Het enige voordeel van een advocaat is dat deze altijd mag procederen voor een rechtbank, maar ook dat kan u overigens geld kosten. Een letselschade jurist mag onder bepaalde voorwaarden trouwens ook procederen (bij een arbeidsongeval).

Het is dus essentieel om goed na te denken voordat u een keuze maakt voor een letselschade advocaat of een letselschade jurist. De verkeerde rechtshulp kan u duur komen te staan. Wilt u vrijblijvend advies over de haalbaarheid van uw zaak en over de juiste rechtshulp? Neem dan contact op met Ridder Letselschade.

Wij zijn op werkdagen tot 22:00 uur bereikbaar via 036 522 0342.

95% van de letselschadezaken wordt buiten
de rechtszaal opgelost

Een ongeval met letselschade kan een grote impact op uw leven hebben. Het is belangrijk dat iemand voor uw rechten opkomt en zorgt voor een maximale schadevergoeding. Veel mensen denken dat alleen een letselschade advocaat hier geschikt voor is. Dit klopt echter niet, 95% van de letselschadezaken worden buiten de rechtszaal opgelost door juristen en letselschadespecialisten.

Een advocaat hoeft alleen in beeld te komen wanneer de zaak voor een rechter moet verschijnen. Ridder Letselschade is een letselschadebureau met letselschade juristen. Wij helpen u geheel gratis. Onze juristen en adviseurs nemen uw zaak uit handen, zodat u zich kunt richten op uw herstel. Indien het nodig is een letselschade advocaat in te schakelen omdat er moet worden geprocedeerd, dan helpen wij u daarbij!

Procederen of een minnelijke regeling bij letselschade?

Het voordeel van een letselschade advocaat inschakelen is dat hij bij een letselschade zaak kan procederen voor de rechter. Dit is belangrijk als een zogenaamde minnelijke regeling niet mogelijk of gewenst is. Een minnelijke regeling houdt in dat u het eens wordt met de verzekeraar over de afronding van een zaak, zonder dat de rechter hier aan te pas komt. In ongeveer 95% van de gevallen komen de letselschade zaken tot een minnelijke regeling, zonder dat er een letselschade advocaat ingeschakeld wordt.

Als uw zaak niet in aanmerking komt voor een minnelijke regeling, moet er worden geprocedeerd. In dit geval is het nodig om een letselschade advocaat in de arm te nemen. Deze weet exact hoe het eraan toegaat in de rechtbank.

Voor een letselschade advocaat kunt u indien nodig ook bij Ridder Letselschade terecht. Mocht het ons ondanks alle inspanning namelijk toch niet lukken om voor u een bevredigende minnelijke regeling te bewerkstelligen, dan kunnen wij een deskundige letselschade advocaat uit ons eigen netwerk aan u toewijzen. Daarbij loopt u vaak geen enkel financieel risico. Zoals gezegd, die afspraken maken wij dan in goed overleg met u.

Schakel de hulp in van Ridder Letselschade

“Stevig onderhandelen en de pijngrens opzoeken maakt in 95% van de gevallen een minnelijke regeling mogelijk, waardoor er geen rechter aan te pas hoeft te komen.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Juridische hulp bij letselschade

Een ongeval met letselschade kan een grote impact op uw leven hebben. Het is belangrijk dat iemand voor uw rechten opkomt en zorgt voor een maximale schadevergoeding. Veel mensen denken dat alleen een letselschade advocaat hier geschikt voor is. Dit klopt echter niet.

Een advocaat hoeft alleen in beeld te komen wanneer de zaak voor een rechter moet verschijnen. Ridder Letselschade is een letselschadebureau met letselschade juristen. Wij helpen u geheel gratis. Onze juristen en adviseurs nemen uw zaak uit handen, zodat u zich kunt richten op herstel. Indien het nodig is een letselschade advocaat in te schakelen omdat er moet worden geprocedeerd, dan helpen wij u daarbij!

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: een schadevergoeding claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10 op basis van 198 reviews
 • Inloopspreekuur: ma 9:30 – 12:00 uur

Waarom kiezen voor een letselschade advocaat via Ridder Letselschade?

Stapt u zelf naar een willekeurige letselschade advocaat? Dan brengt ze in de meeste gevallen kosten in rekening of gaat hij de zaak aan op no-cure-no-pay-basis. Het nadeel hiervan is dat u een deel van de mogelijke schadevergoeding aan uw advocaat moet afstaan of dat u alsnog kosten maakt wanneer de zaak niet tot een goed einde gebracht kan worden. Door een letselschade advocaat in te schakelen via Ridder Letselschade weet u zeker dat u kosteloos kunt genieten van juridische adviezen en assistentie.

Gratis rechtshulp bij letselschade

Ridder Letselschade is een letselschadebureau waar voornamelijk letselschade juristen werken. Wij bieden u dus gratis rechtshulp bij letselschade. Mocht het nodig zijn om uw zaak voor de rechtbank te brengen, dan verwijzen wij u naar een letselschade advocaat. Wij zorgen er ook voor dat de advocaat volledig op de hoogte is van uw zaak. Neem vrijblijvend contact met ons op of vul de letselschadetest in om de haalbaarheid van uw zaak te beoordelen.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks