Rechtsbijstandverzekering: de beste oplossing?

Stel u overkomt een verkeers- of arbeidsongeval en loopt lichamelijk of geestelijk letsel op. U wilt de letselschade natuurlijk gaan claimen bij de aansprakelijke partij en daarvoor hebt u rechtsbijstand nodig. U realiseert zich dat u een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Is het nu slim om gebruik te maken van uw rechtsbijstandverzekering of kunt u beter gebruikmaken van een letselschadespecialist?

Gratis rechtshulp?

Een groot voordeel van uw rechtsbijstandverzekering is, dat het u waarschijnlijk niets kost. Misschien een klein eigen risico, dat hangt van uw verzekering af. Maar voor de rest gaat de rechtsbijstandverzekering gratis voor u aan de slag. Dat is dan ook eigenlijk het enige voordeel, zouden wij zeggen. Dat voordeel weegt niet op  tegen de nadelen die kleven aan het inschakelen van uw rechtsbijstandverzekering.

Een letselschadespecialist kan namelijk ook gratis voor u aan de slag gaan. Ridder Letselschade biedt gratis rechtshulp aan bij het claimen van letselschade na een ongeval. U hoeft voor gratis rechtshulp dus niet naar uw rechtsbijstandverzekering te stappen.

036 522 0342 Stel een vraag

Letselschadespecialist

Bovendien (en dat is nog veel belangrijker) krijgt u bij veel letselschadespecialisten en letselschadeadvocaten betere service en een hogere kwaliteit van dienstverlening. Wij zijn er voor u en dat willen wij u ook laten merken. U kunt ons veel gemakkelijker bereiken, de lijnen zijn kort en wij  houden u goed op de hoogte van wat er in uw dossier speelt. Bij ons bent u geen dossiernummer in de kast, maar een mens dat recht heeft op prima service en rechtshulp. Wij moeten ons daarbij houden aan de strenge regels van het Keurmerk Letselschade en worden daarop gecontroleerd.

Een rechtsbijstandverzekeraar is ook een verzekeraar!

Verzekeraars staan erom bekend dat ze niet graag uitbetalen en het liefst ook nog zo min mogelijk . Dat geldt ook voor uw rechtsbijstandverzekering. Ook die wil graag zo weinig mogelijk aan uw dossier doen (er werken veel jonge onervaren mensen die teveel dossiers moeten behandelen), waardoor de kwaliteit van de dienstverlening vaak te wensen overlaat. Wij hebben in alle dossiers die wij van een rechtsbijstandverzekering hebben overgenomen, een hogere schadevergoeding kunnen realiseren. Dat betekent dat een rechtsbijstandverzekering vaak te snel bereid is om voor een te laag bedrag uw zaak af te wikkelen. Ze mogen u zelfs het schadebedrag uitkeren indien dat gemakkelijker is dan om het bij de tegenpartij te verhalen! Hoezo voor u door het vuur gaan?

Dubbel declareren

Elders op deze site (klik hier) staat een artikel over het dubbel declareren dat uw rechtsbijstandverzekeraar doet. Wij vinden dat niet kunnen en doen daar niet aan mee.

Vragen over rechtsbijstand?

Kortom, indien u besluit om uw rechtsbijstandverzekering in te schakelen, denkt u daar dan nog eens goed over na. Belt u eerst eens met ons voor een gratis advies. Indien wij vinden dat het beter is om toch uw rechtsbijstandverzekering in te schakelen (bijvoorbeeld bij medische fouten), dan zullen wij u dat zeker adviseren. Indien u wilt dat wij uw dossier bij uw rechtsbijstandverzekeraar gaan weghalen, dan kan dat altijd en gratis! U kunt ons op werkdagen tot 22.00 uur bereiken op 036-522 03 42. Ook kunt u het contactformulier invullen, wij nemen dan direct (gratis!) contact met u op en komen desnoods gratis naar u toe.

Contactformulier

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks