Heeft u een auto-ongeluk gehad en daarbij letselschade opgelopen? Als de andere partij aansprakelijk was voor het ongeluk, dan is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding.

Ridder Letselschade kan snel bepalen of u kans maakt op een schadevergoeding en u helpen bij het claimen van letselschade. Wilt u direct weten waar u aan toe bent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 036 522 0342 of vul ons contactformulier in. Wij helpen u graag.

Nationaal keurmerk letselschade

Vergoeding van schade bij een ongeluk met de auto

Verkeersongevallen komen vaak voor en kunnen een grote impact hebben op uw leven. Bij een ongeluk met de auto, bijvoorbeeld een aanrijding van de zijkant of een kop-staart botsing, ontstaat in veel gevallen letsel bij de bestuurder en de inzittenden. Rugklachten, nekklachten en een whiplash of whiplashachtige klachten komen geregeld voor.

Als u aan een auto-ongeluk lichamelijk of geestelijk letsel heeft overgehouden, dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke partij of diens verzekeraar. Meestal is dit op voorhand al te bepalen als er een politierapport is opgesteld na het ongeluk. Vaak gebeurt dat niet meer en dan moet u dus zelf zorgen voor het bewijs van de schuld van de ander. Ridder Letselschade kan u hier snel duidelijkheid over geven.

Welke kosten kunnen worden vergoed?

Veel mensen hebben geen idee wat er aan schadevergoeding gevraagd moet worden na een auto-ongeluk. Mensen denken niet zo snel aan een claim en laten vaak alleen op kosten van de schuldige partij hun auto repareren.

In veel gevallen zult u na een auto-ongeluk echter ook andere kosten maken die u normaal gesproken niet had hoeven te maken en die dus vergoed kunnen worden. Hierbij kunt u onder meer denken aan kosten voor het bezoeken van een medisch specialist, reiskosten, eigen bijdragen in de ziektekosten en hulp in de huishouding.

Daarnaast is smartengeld een belangrijke schadepost na een auto-aanrijding. Smartengeld is een schadevergoeding die u kunt claimen wanneer u letsel en pijn heeft na een auto-ongeluk, geopereerd moet worden of wanneer u blijvend letsel overhoudt. Onze letselschade deskundigen helpen u uw smartengeld na een auto-ongeluk snel te claimen.

Geen gordel om?

Had u een gordel om toen u betrokken raakte bij het auto-ongeluk? Wanneer u geen autogordel om had, kan het zo zijn dat niet uw volledige schade maar slechts 75% wordt vergoed. De rechter kan dan namelijk bepalen dat u zelf voor 25% schuld heeft gehad aan het ontstaan van uw letsel.

Wat u kunt doen: verzamel getuigen en leg uw klachten vast

Getuigen

Probeer na het auto-ongeluk zo snel mogelijk op zoek te gaan naar getuigen. Maak, als het even kan, direct foto’s van de situatie, bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon. Zorg er ook voor dat uw verhaal helder overkomt in het proces-verbaal van de politie, als dat wordt opgemaakt. Vraag eventueel de hulp van omstanders bij deze acties. Op die manier is de aansprakelijkheidsvraag na een auto-ongeluk eenvoudiger te beantwoorden.

Whiplash: leg uw klachten vast

Wanneer er sprake is van een whiplash of whiplashachtige klachten, probeer dan zo snel mogelijk een arts te raadplegen, ga ook met de ambulance mee als dat nodig wordt gevonden. U moet namelijk bij whiplash uw klachten goed laten vastleggen. Hoe eerder na een ongeval u daarmee begint, hoe beter het is. Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Bekijk dan onze pagina over whiplash.

Voorbeeldzaak: Vader en twee zoontjes krijgen een auto-ongeluk

In 2010 rijdt een jonge vader met zijn twee zoontjes in de auto op een provinciale weg in de buurt van Lelystad, als de auto aan de achterzijde hard wordt aangereden door een achterop komende personenauto. De man verliest de controle over het stuur waarna de auto in het water belandt. De vader en zijn twee zoontjes weten redelijk ongeschonden uit de auto te komen.

De vader liep handletsel op en leed onder psychische klachten. Dit zorgde ervoor dat hij zijn eigen bedrijf langere tijd niet kon runnen. Ook ontwikkelde hij een verkeersangst.

Eén van onze letselschadejuristen heeft de zaak tot tevredenheid van de man weten af te wikkelen met een reële schadevergoeding, waaronder een vergoeding voor smartengeld en een vergoeding van de kosten om de verkeersangst te laten verminderen. Meer over deze  zaak leest u hier.

Voorbeeldzaak 2: Man wordt door tegenligger aangereden

In 2008 raakte een man betrokken bij een verkeersongeluk. De man reed in de auto en werd aangereden door een tegenligger die op de verkeerde weghelft terecht was gekomen. De man liep letsel op aan zijn knieën en schouder. Hoewel zijn knieën snel herstelden, bleven de schouderklachten langer aanhouden.

De verzekeraar van de tegenpartij erkende de aansprakelijkheid en was bereid om een schadevergoeding te betalen. De man nam contact op met Ridder Letselschade en ontving uiteindelijk een mooie schadevergoeding van € 25.000,-. Op deze pagina leest u meer over deze zaak.

Claim uw schadevergoeding na een auto-ongeluk

Ridder Letselschade helpt bij het claimen van een schadevergoeding na een auto-ongeluk. We zorgen ervoor dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. U bereikt ons door te bellen naar 036 522 0342 of door het onderstaande contactformulier in te vullen.

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks