Drie letselschadezaken uit het verkeer succesvol opgelost

Drie letselschadezaken uit het verkeer succesvol opgelost

Tjip Ridder

Veel letselschadezaken komen voort uit verkeersongevallen. Ongelukken in het verkeer waar een personenauto, motorfiets of fiets bij betrokken is, komen regelmatig voor. Om deze reden worden er in deze blogpost drie letselschadezaken uiteen gezet die betrekking hebben op deze drie veelgebruikte vervoersmiddelen.

Motorongeluk

Zeven jaar geleden raakte de heer B. gewond bij een motorongeluk. Bij een spoorwegovergang was hij stilstaande auto’s aan het inhalen. Op een zeker moment besloot één van de wachtende automobilisten om te keren en niet langer te wachten. Op dat moment reed de heer B. net langs. De zijkant van de auto raakte de motor en daardoor viel de heer B. en brak hij een rugwervel.

De verzekeraar van de automobilist weigerde te betalen. Die meende dat de motorrijder verschillende fouten had gemaakt waardoor de automobilist niet aansprakelijk gesteld zou kunnen worden. De strafrechter oordeelde echter dat de automobilist wél in gebreke was en legde hem een boete van €250,00 op. De verzekeraar erkende uiteindelijk 75% aansprakelijkheid.

Het resultaat
De conclusie van deze zaak is dat de verzekeraar akkoord is gegaan met een schadevergoeding van ver boven de €100.000,-. De heer B. was bijzonder tevreden met de afloop van deze zaak en stuurde ons een bedankbrief.

Voor een complete samenvatting van de zaak klik hier

Fietsongeluk

Eén van de meest gebruikte vervoersmiddelen in Nederland is de fiets. In tegenstelling tot de auto is men op de fiets minder goed beschermd bij een ongeval. Een ongeval zoals de heer van der V. overkwam.

De heer Van der V. werd onderweg naar huis aangereden. Hij viel op de grond en liep letsel op aan zijn schouder. Het letsel zorgde er uiteindelijk voor dat hij zijn bedrijf niet verder kon doorzetten.

De heer van der V. schakelde de hulp in van Ridder Letselschade omdat “bij een zaak als deze, je het niet alleen kunt”. Dat schrijft de heer van der V. in zijn brief waarin hij terugblikt op de zaak. Wij hebben toen alle juridische zaken van hem overgenomen zodat hij zich volledig kon focussen op zijn herstel.

In zijn brief vertelt hij over hoe het ongeval invloed had op zijn leven en hoe Ridder Letselschade hem heeft geholpen. De heer van der V. heeft dankzij zijn doorzettingsvermogen en de steun van zijn familie zijn leven weer kunnen opbouwen. Hij heeft nu een leuke nieuwe baan als gastheer.

Voor een complete samenvatting van de zaak klik hier

Auto-ongeluk

In 2008 raakte een cliënt van Ridder Letselschade betrokken bij een verkeersongeluk. Hij reed in de auto en een tegenligger kwam op de verkeerde weghelft terecht. Hierdoor liep de man aan beide knieën en zijn schouder letsel op. Hoewel de knieën snel herstelden, bleven de klachten van de schouder langer aanhouden.

De aansprakelijkheid werd door de verzekeraar van de tegenpartij erkend en was bereid om schadevergoeding te betalen. De man nam contact op met Ridder Letselschade nadat hij een voorstel had ontvangen van de verzekeraar betreffende de schadevergoeding. De man twijfelde over de hoogte van het bedrag.

Dankzij Ridder Letselschade is de schadevergoeding uiteindelijk behoorlijk naar boven bijgesteld. Dit natuurlijk tot grote opluchting van de man. En, de man hoefde natuurlijk geen kosten van rechtshulp te betalen!

Voor een complete samenvatting van de zaak klik hier

Gratis advies over uw letselschadezaak?

Bent u betrokken (geweest) bij een verkeersongeval en bent u op zoek naar gratis advies? Of wilt u een gratis second opinion? Belt u dan op werkdagen tot 22:00uur met het nummer 036 – 522 0342. Wij bespreken de mogelijkheden graag met u..

Naast telefonisch contact is het ook mogelijk om hier het contactformulier invullen.

De laatste blogs

Default Image

Waarom keurmerkkantoren lid moeten worden van de NLE

Medio 2023 is Ridder Letselschade weer lid geworden van de branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Wij merkten namelijk dat de NLE ondertussen was uitgegroeid tot een volwaardige branchevereniging, die de belangen van de aangesloten leden en daarmee van slachtoffers die letselschade willen claimen, behartigt. Belangrijk is om te vermelden dat de NLE alleen toegankelijk is […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Hoe zit het met de kosten wanneer je letselschade wilt claimen?

Vaak krijgen wij vragen van (mogelijke) cliënten hoe het met de kosten zit die ze moeten betalen voor het claimen van hun letselschade, de zogenaamde buitengerechtelijke kosten. Vaak vraagt men of het op basis van no cure no pay kan. Dat kan dus niet, maar onze oplossing is nog veel voordeliger voor de cliënt. Dat […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Second opinion levert € 140.000,00 op!

In februari 2021 namen wij een dossier over van een rechtsbijstandsverzekeraar, omdat hun verzekerde, een man van toen 26 jaar, ontevreden was over de dossierbehandeling. Hij had begin 2017 een eenzijdig ongeval doorgemaakt en werd sindsdien bijgestaan door de rechtsbijstandsverzekeraar tegen de SVI-verzekeraar. Deze jongeman had tot het moment van de overname slechts € 1.200,00 […]

Tjip Ridder

Lees meer
© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks