Aanrijding veranderde het leven van Henk

Aanrijding veranderde het leven van Henk

Tjip Ridder

Een aanrijding met een andere fietser zette het leven van Henk van der Velde volledig op zijn kop. Hij ging ‘even’ naar de Chinees om wat te eten te halen toen hij door een niet oplettende jongeman van zijn fiets werd gereden. Bij het neerkomen op de grond liep Henk ernstig letsel op aan zijn schouder. Dat letsel bleek uiteindelijk zo ernstig te zijn, dat hij zijn kappersbedrijf moest staken. Gelukkig was Henk er de man niet naar om achter de geraniums te gaan zitten. Hij heeft zichzelf, door zijn doorzettingsvermogen en positieve levenshouding (en ondersteuning van zijn familie), weer een leuke job kunnen bezorgen, namelijk gastheer in een fitnesscentrum.

Aansprakelijkheid en letselschade

Aanvankelijk had Henk zelf zijn belangen behartigd en de verzekeraar van de jongeman aansprakelijk gesteld. De aansprakelijkheid werd ook erkend en op de letselschade van Henk werden voorschotten betaald. Henk merkte dat hij het op een gegeven moment zelf niet meer kon doen want het werd hem allemaal veel te ingewikkeld. Hij schakelde toen Ridder Letselschade in, die het vanaf dat moment de schaderegeling van hem overnam. Hij kon zich toen helemaal gaan richten op zijn herstel, revalidatie en re-integratie.

Na afwikkeling van zijn letselschadedossier blikte Henk nog eenmaal terug op de hele affaire, die zijn leven zo veranderd heeft. Hij schreef daarover een brief, die hieronder in zijn geheel is opgenomen.

Henk schreef:

Even op de fiets chinees halen.

‘Even snel vanaf de Chinees op de fiets naar huis’ is wat ik dacht toen ik op mijn fiets stapte, het eten mocht immers niet snel afkoelen.
Wie had gedacht dat mijn leven in een paar seconden een heel andere wending zou nemen?
Het gebeurde in een paar seconden, het moment wat de rest van mijn leven in een ander daglicht zou stellen. 
Een jongetje stak achter een muurtje opeens het fietspad over.
Voordat ik mij realiseerde wat er gebeurde, vloog ik door de lucht en kwam met een harde smak op mijn schouder op de grond terecht.
Ik voelde meteen dat het niet goed zat.
Zo kan je leven (en het leven van mijn gezin) in een (letterlijke) klap geheel veranderen.

Na het fiets ongeluk in september 2006 heb ik mij in 2007 laten bijstaan door “Ridder letselschade”. Dit omdat bleek dat de gevolgen van het ongeluk veel groter waren dan ik in de eerste instantie dacht. Mijn eenmansbedrijf moest ik staken, gelukkig had ik een AOV, maar de gevolgschade was zeer groot.

Bij een zaak als deze, kun je het niet meer alleen.
Zo verliepen onder andere de onderhandelingen met de tegenpartij niet zo vlot, mede door het gedwongen opheffen van mijn bedrijf en het aan moeten tonen van verlies van zelfwerkzaamheid. 
Ridderletselschade moest dan ook de nodige berekeningen laten maken door een externe partij om verlies van mijn bedrijf, maar ook verlies van inkomen etc. aan te kunnen tonen. Daarnaast moest er een medische keuring plaats vinden welke moest uitwijzen voor welk percentage ik arbeidsongeschikt zou zijn.
Alles bij elkaar, een zeer grote klus voor Ridderletselschade.

Het is net koe handel, je begint met een schade bedrag volgens allerlei berekeningen, en uiteindelijk na jaren(!) onderhandelen kom je dan ergens in het midden uit.
Ik wilde er nu wel eens af zijn, altijd maar in gedachte hiermee bezig.
Onlangs is na ruim 4 jaar mijn dossier met succes afgesloten.

Het was niet altijd makkelijk weerstand te bieden tegen een grote verzekering maatschappij.
Maar het belangrijkste is dat het mij nu veel rust geeft dat het allemaal achter de rug is.
Ons; mijn leven en dat van mijn vrouw niet te vergeten, gaat verder.  
Wij gaan nu een andere toekomst tegemoet dan in eerste instantie gedacht, waarmee wij om hebben leren gaan. 

Bij deze maak ik van de gelegenheid gebruik om dhr. T. Ridder en zijn medewerkers nogmaals bedanken voor de vastberadenheid en gemotiveerde inzet deze zaak tot een goed einde te brengen.

Bij deze beveel ik Ridderletselschade aan bij ieder van u die zich in een moeilijke situatie bevindt met betrekking tot letselschade, zij doen hun uiterste best een passende oplossing vinden.”

Henk van der Velde.

Contact opnemen met Ridder Letselschade

Hebt u ook een aanrijding gehad met letselschade tot gevolg en wilt u ook dat er iemand voor uw belangen vecht? Bel ons dan op werkdagen tot 22.00 uur op 036 – 522 03 42 of klik hier voor het contactformulier.

De laatste blogs

Default Image

Waarom keurmerkkantoren lid moeten worden van de NLE

Medio 2023 is Ridder Letselschade weer lid geworden van de branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Wij merkten namelijk dat de NLE ondertussen was uitgegroeid tot een volwaardige branchevereniging, die de belangen van de aangesloten leden en daarmee van slachtoffers die letselschade willen claimen, behartigt. Belangrijk is om te vermelden dat de NLE alleen toegankelijk is […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Hoe zit het met de kosten wanneer je letselschade wilt claimen?

Vaak krijgen wij vragen van (mogelijke) cliënten hoe het met de kosten zit die ze moeten betalen voor het claimen van hun letselschade, de zogenaamde buitengerechtelijke kosten. Vaak vraagt men of het op basis van no cure no pay kan. Dat kan dus niet, maar onze oplossing is nog veel voordeliger voor de cliënt. Dat […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Second opinion levert € 140.000,00 op!

In februari 2021 namen wij een dossier over van een rechtsbijstandsverzekeraar, omdat hun verzekerde, een man van toen 26 jaar, ontevreden was over de dossierbehandeling. Hij had begin 2017 een eenzijdig ongeval doorgemaakt en werd sindsdien bijgestaan door de rechtsbijstandsverzekeraar tegen de SVI-verzekeraar. Deze jongeman had tot het moment van de overname slechts € 1.200,00 […]

Tjip Ridder

Lees meer
© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks