Kan een zaak met letselschade verjaren?

Een zaak met letselschade kan zeker verjaren. U heeft in principe 5 jaar de tijd om de tegenpartij aansprakelijk te stellen en een schadevergoeding te claimen. Deze termijn begint zodra u op de hoogte bent van uw schade en weet wie de aansprakelijke partij is en u ook in staat bent een zogenaamde stuitingshandeling te verrichten ( als u in coma ligt, schuift de termijn dus op).

Hoe kan ik verjaring bij letselschade voorkomen?

Verjaring voorkomen in een letselschadezaak is vrij eenvoudig. U dient zo snel mogelijk een belangenbehartiger in te schakelen die uw schade namens u kan claimen. De verjaring moet dan door middel van een aangetekende brief worden gestuit, zo heet dat. Zodra u de tegenpartij aansprakelijk gesteld heeft, gaat de zaak lopen en is gaat weer een nieuwe termijn van vijf jaar lopen. Behalve wanneer u bent aangereden door een motorvoertuig, dan verjaart uw claim pas als de verzekeraar officieel de onderhandelingen heeft afgebroken en er zijn daarna drie jaar

Uiteraard  kan het dan nog wel enige tijd duren voordat de zaak volledig opgelost is. De afwikkeling van een letselschadezaak kost namelijk tijd, maar u hoeft zich in ieder geval geen zorgen meer te maken om de verjaring.

Verborgen letselschade en verjaring

Het kan voorkomen dat u pas later op de hoogte bent van het feit dat u letselschade opgelopen heeft door een ongeval. U krijgt bijvoorbeeld pas na 5 jaar last van uw letsel of u merkt na de verjaringsperiode dat er tijdens een medische ingreep fouten zijn gemaakt. In deze gevallen had u onmogelijk de verantwoordelijke partij binnen de gestelde 5 jaar aansprakelijk kunnen stellen. Bij dergelijke zaken geldt er dan ook een bijzondere verjaringstermijn van 20 jaar. Deze langere termijn geldt ook wanneer niet binnen 5 jaar bekend is wie er aansprakelijk gesteld moet worden. Als u niet weet wie u aansprakelijk kunt stellen, is het onmogelijk om dit binnen de verjaringstermijn te doen. Ook in deze gevallen geldt de langere verjaringstermijn van 20 jaar.

Hulp bij uw letselschadezaak

Wanneer u verjaring wilt voorkomen, is het belangrijk om tijdig professionele hulp in te schakelen. Een letselschade jurist kan u helpen om de aansprakelijke partij te vinden en de letselschadezaak te starten. Hierdoor loopt u niet het risico dat uw zaak verjaart.

Neem contact op met Ridder Letselschade en wij helpen u graag bij uw letselschadezaak. Dit doen wij ook nog eens geheel gratis voor u. De kosten voor de juridische bijstand zijn namelijk voor de tegenpartij. U kunt ons op werkdagen tot 22.00 uur telefonisch bereiken via 036 522 0342. Buiten deze openingstijden kunt u uw vraag mailen naar info@ridder-letselschade.nl.

Contactformulier

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks