Aangezichtsletsel is een ernstige vorm van letsel, omdat het voor iedereen heel goed zichtbaar is. Ook wordt een slachtoffer zelf heel vaak herinnerd aan het aangezichtsletsel, bijvoorbeeld wanneer men in de spiegel kijkt. Naast een functioneel aspect (bijvoorbeeld het niet meer goed functioneren van een ooglid of de kaak) speelt dus het cosmetische aspect een grote rol.

Voorbeelden van aangezichtsletsel:

 • Brandwonden in het gezicht
 • Snijverwonding of glasverwondingen
 • Letsel aan wenkbrauwen of hoofdhuid
 • Littekens in het gezicht

Gelukkig bent u bij dé specialist op het gebied van letselschade terechtgekomen. We hebben ruime ervaring met het behandelen van claims met betrekking tot aangezichtsletsel. We zijn aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade en beschikken over verschillende letselschadejuristen en medisch adviseurs.

Graag nodigen we u uit om telefonisch contact met ons op te nemen om uw situatie vrijblijvend en kosteloos met ons te bespreken. We kijken hoe we een schadevergoeding kunnen claimen voor de littekens in uw gezicht.

036 522 0342

Schadevergoeding bij littekens in het gezicht

Wanneer u door een ongeval aangezichtsletsel oploopt, heeft dit een grote impact op uw leven. Als een ander verantwoordelijk is voor dit leed heeft u recht op schadevergoeding. Ridder Letselschade helpt u geheel gratis bij het claimen van een schadevergoeding bij littekens in het gezicht..

 • Landelijk werkzaam: we komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
 • Nationaal Keurmerk Letselschade

Schakel de hulp in van Ridder Letselschade

“U heeft door toedoen van een ander aangezichtsletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Cosmetisch component bij littekens in het gezicht

Zoals hierboven al is aangegeven, heeft aangezichtsletsel een belangrijke cosmetische component. Een belangrijk onderdeel van de schade is dan ook vaak het proberen weg te werken van lelijke littekens. Dit kan bijvoorbeeld door het laten uitvoeren van een cosmetische operatie, of door het vergoeden van de kosten van make up. Door de make up kunnen littekens goed worden weggewerkt. De kosten van de make up moeten in principe levenslang worden vergoed.

Vaststellen van littekens in het gezicht

Aangezichtsletsel kan niet goed worden vastgesteld als het slachtoffer nog niet uitgegroeid is. Dan wordt meestal gewacht met het laten uitvoeren van een operatie totdat iemand volwassen is en het gezicht helemaal is uitgegroeid. De reden daarvoor is dat littekenweefsel niet meegroeit en wanneer het gezicht dan doorgroeit, gaat het litteken trekken. Dit is heel duidelijk zichtbaar bij brandwonden. Soms moet wel tussentijds een operatie worden uitgevoerd maar dat is dan om het litteken los te maken, zodat de groei kan doorgaan.

Welke schade kunt u bij littekens in het gezicht claimen?

U heeft recht op een schadevergoeding wanneer u letselschade met aangezichtsletsel oploopt en een ander is hiervoor verantwoordelijk. Een schadevergoeding voor littekens in het gezicht omvat vaak de volgende schadeposten.

Smartengeld

Letsel in het gezicht is heel heftig en heeft een grote impact op slachtoffers. Iedereen kan het zien en zelf ziet een slachtoffer het letsel vaak meerdere keren per dag. Daarom worden er hogere bedragen aan smartengeld uitgekeerd. Smartengeld wordt betaald wanneer er sprake is van gederfde levensvreugde, pijn en verdriet. Ook het moeten ondergaan van extra operaties, kan een verhoging van het smartengeld opleveren. Dit staat dan nog los van de medische kosten en bijvoorbeeld het niet kunnen werken.

Voorbeeldbedragen die zijn toegekend aan smartengeld bij aangezichtsletsel: in 1993 ontving een vrouw meer dan € 21.000,00 voor onder meer zeer ontsierende littekens op het gezicht. Dat zou nu wel meer dan € 35.000,00 zijn.

Aangezichtsletsel komt veel voor bij hondenbeten. Dergelijke aangezichtsletsels genezen normaal gesproken niet zonder resterende littekens. In 1998 kreeg een meisje van acht jaar na hondenbeet in de wang, en na het resteren van drie littekens, slechts € 1.280,00 van de rechtbank. Dat is natuurlijk een heel erg lage smartengeldvergoeding, nu zou dat in de buurt komen van € 15.000,00.

Inmiddels zijn de bedragen aan smartengeld namelijk aanzienlijk opgetrokken, omdat in Nederland de smartengeldvergoedingen achterblijven bij de vergoedingen van smartengeld in het buitenland. Nog steeds zijn de vergoedingen wegens smartengeld in Nederland te laag.

Medische kosten

De meeste medische kosten zullen gedekt worden onder de zorgverzekering. Maar, als er echt een cosmetische operatie moet worden uitgevoerd die geen medische noodzaak heeft, zal de zorgverzekering een dergelijke operatie niet vergoeden. Dan moet de aansprakelijke partij de kosten van een operatie vergoeden.

We hebben wel gezien dat er bij kinderen operaties aan lelijke littekens moesten worden uitgevoerd en de kosten daarvan hebben wij altijd laten vergoeden door de aansprakelijke partij. Datzelfde geldt natuurlijk voor brandwonden, al zie je daar nog wel eens dat ook tussentijds operaties nodig zijn die wel een medische noodzaak hebben.

Soms wil iemand toch al een dossier afsluiten terwijl nog niet alle kosten zijn vergoed. Dan kunnen wij ook kosten ramen die wij voor de toekomst alvast laten vergoeden. Het gaat dan bijvoorbeeld om de kosten van een mogelijke operatie die nog moet worden uitgevoerd.

Wat is aangezichtsletsel?

Letselschade aan het gezicht wordt aangezichtsletsel genoemd. Andere voorbeelden van aangezichtsletsel:

 • Gebroken kaak
 • Beschadigde oogkas
 • Gebroken tanden
 • Wond aan de wang
 • Littekens in het gezicht

Schadevergoeding claimen voor littekens in het gezicht

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op herstel. Claim uw letselschade bij aangezichtsletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks