Schadevergoeding

Schadevergoeding is de prestatie die een partij moet verrichten om de schade die zij bij anderen veroorzaakt heeft, te vergoeden. Meestal komt de schadevergoeding neer op een geldbedrag.

Een schadevergoeding wordt vaak uitgekeerd na een ongeval waarbij een slachtoffer letsel oploopt. Deze letselschadevergoeding is dan bedoeld om het slachtoffer te compenseren voor de geleden materiële en immateriële schade.

Bent u het slachtoffer geworden van een ongeval met letsel tot gevolg? Dan heeft u waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Ridder Letselschade helpt u gratis bij het eisen van deze vergoeding. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

  • Landelijk werkzaam
  • Gratis rechtshulp
  • Telefonisch bereikbaar tot 22:00 uur

Wanneer heeft u recht op een schadevergoeding?

Om aanspraak te maken op een schadevergoeding moet uw situatie aan een aantal eisen voldoen:

  1. U moet echt schade hebben. Wanneer u het slachtoffer wordt van een ongeval, maar hier niets aan over houdt, dan kunt u geen aanspraak maken op een schadevergoeding.
  2. Een ander moet aansprakelijk zijn voor het ongeval. U moet de geleden schade op iemand kunnen verhalen. Dit is niet altijd diegene die het ongeval veroorzaakt.
  3. Er moet een zogenaamd causaal verband zijn tussen het ongeval en de schade. U moet dus kunnen aantonen dat de schade een gevolg is van het ongeval.

Ridder Letselschade kan u helpen bij het bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding. Neem vrijblijvend contact met ons op of doe de online letselschadetest. U weet dan binnen enkele minuten of u een schadevergoeding kunt claimen

Test: Heb ik recht op een schadeclaim?

Hoe kunt u een schadevergoeding eisen?

Wanneer u recht heeft op een schadevergoeding, kunt u deze claimen door eerst de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Wanneer de aansprakelijkheid erkend is, begint u met het berekenen van uw schade. De schadevergoeding wordt opgebouwd door het geldbedrag voor de verschillende schadeposten bij elkaar op te tellen. Het uiteindelijke bedrag dient u in bij de verzekering van de tegenpartij.

Het berekenen van de totale schadevergoeding is ingewikkelder dan het lijkt. Er zijn namelijk veel schadeposten die men regelmatig over het hoofd ziet. Uw schadevergoeding valt dan lager uit. Wij adviseren dan ook altijd om rechtsbijstand in te schakelen bij letselschade.

Het team van Ridder Letselschade

Tjip Ridder Lees meer
Jessica Ridder Jessica Ridder Lees meer
Carmela Matthijsen-Bignotti Lees meer
Eugenie Veder Eugenie Veder Lees meer
Priscilla Goosensen Priscilla Goosensen Lees meer
Charmaine Cerneus Charmaine Cerneus Lees meer
Ilana Malingré de Groot Ilana Malingré-de Groot Lees meer
Guus van der Steen Lees meer
Anne-Marie van Stein-Pijpers Lees meer
Jolanda Hogebrug Lees meer

Deze cliënten gingen u voor

Ik heb een gecompliceerde 3,5 jaar achter de rug door mijn letselschadezaak.

Ridder Letselschade heeft mij altijd gesteund en vanaf dag 1 had ik het gevoel dat ik als een echt persoon behandeld werd.

- S. van der Zee

Uit spontaniteit het bureau ingeschakeld, en bleek dat ik jullie harder nodig had dan ik ooit had gedacht.

Bedankt voor alle hulp!

- Anouk

Voelt heel betrouwbaar, in optreden kordaat, komt alle afspraken zeer stipt na, maakt de waarheid niet mooier, maar is heel duidelijk wat de verwachtingen zijn. Zet de mogelijkheden op een rij met duidelijke uitleg over de voor-en nadelen. Super tevreden!

- M. Schijff-Bracke
Lees meer reviews

Mogelijkheden voor juridische hulp

In een letselschadezaak kunt u zich bij laten staan door een letselschade jurist of advocaatom een schadevergoeding te eisen. Ridder Letselschade is een letselschadebureau waar enkel juristen werken. Het grote voordeel van een letselschade jurist ten opzichte van een advocaat is dat deze gegarandeerd gratis voor u aan de slag mag. U kunt ons op werkdagen tot 22.00 uur telefonisch bereiken via 036 522 0342. U kunt uw vraag ook per mail stellen via info@ridder-letselschade.nl.

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks