Schadevergoeding bij kruisbandletsel door ongeval

Kruisbandletsel is een vorm van knieletsel en komt vrij veel voor bij vooral verkeersongevallen. Fietsers en voetgangers lopen kennelijk een groter gevaar in het verkeer dan automobilisten en bij hen zie je kruisbandletsel vaak optreden. Indien dat letsel is veroorzaakt door een ander die daarvoor aansprakelijk is, kan er schadevergoeding worden geclaimd. Welke schadeposten er zoal kunnen worden geclaimd, treft u verderop op deze pagina aan.

Ridder Letselschade is specialist op het gebied van letselschade claimen. Wij beschikken over een groot netwerk van medisch adviseurs, arbeidskundigen etc. Ook maken wij gebruik van een gespecialiseerd rekenbureau voor het berekenen van de letselschade. Dat alles doen wij kosteloos voor u als slachtoffer!

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander kruisbandletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke letselschadeposten kunt u claimen bij kruisbandletsel?

Afhankelijk van de aard en ernst van het letsel, kunt u immateriële schade oplopen die door middel van smartengeld kan worden vergoed. Ook treedt er vaak verlies van arbeidsvermogen op doordat iemand door het kruisbandletsel zijn activiteiten moet staken, zowel in zijn betaalde werk als in en rond het huis. Al deze schadeposten komen voor vergoeding in aanmerking als er een aansprakelijke partij is.

Smartengeld

Wanneer er sprake is van kruisbandletsel, zal er soms een operatie moeten worden uitgevoerd. Daarna treedt dan een langdurig revalidatietraject in. Kruisbandletsel kan soms tot een jaar aan revalidatie vergen. Hierdoor kunnen andere activiteiten niet worden ontplooid en daardoor kan levensvreugde worden gederfd. Voor de geleden pijn, het verdriet, de operaties en het niet meer kunnen uitoefenen van werk en hobby’s, is smartengeld een vergoeding voor de immateriële schade.

Verlies van arbeidsvermogen

Hierboven werd al gesteld dat het revalidatietraject bij kruisbandletsel vaak langdurig is. Dan kan er meestal niet gewerkt worden en dan kan er schade ontstaan op dat vlak. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een zelfstandig ondernemer die zijn omzet ziet dalen maar de vaste lasten wel ziet doorlopen. Ook kan er sprake zijn van gemiste overuren of ploegentoeslag bij een loondienstverband.

Medische kosten

Bij kruisbandletsel is zoals al eerder gezegd, vaak sprake van een langdurig revalidatietraject. Dan kan het voorkomen dat er veel fysiotherapiebehandelingen nodig zijn die niet allemaal onder de eigen zorgverzekering zijn gedekt. In dat geval kan Ridder Letselschade de kosten vergoed krijgen die u moet maken voor extra fysiotherapiebehandelingen.

Wat is kruisbandletsel precies?

Kruisbandletsel doet zich vaak voor bij verdraaiing van de knie of verschuiving van het onderbeen ten opzichte van het bovenbeen. Dan kan de voorste of de achterste kruisband ingescheurd of zelfs helemaal afgescheurd zijn. Soms is ook de aanhechting in het bot afgescheurd.

Bij kruisbandletsel moet u denken aan:

 • een langdurig revalidatietraject;
 • veel fysiotherapiebehandelingen;
 • mogelijk blijvende klachten en beperkingen;
 • reconstructieve operatie;
 • inbrengen van een nieuwe kruisband.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij kruisbandletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks