Wanneer ledematen moeten worden geamputeerd door een ongeval of ziekte, is dat natuurlijk een ingrijpende gebeurtenis. Wij van horen vaak dat iemands leven volledig verandert na een amputatie. Wij hebben meerdere dossiers behandeld waarbij, steeds door een ernstig ongeval, één of meerdere ledematen werden of moesten worden geamputeerd. Wij hebben dus ervaring met letselschade door een amputatie. Onze ervaren juristen staan u graag te woord om u uit te leggen waarom Ridder Letselschade de specialist voor u is om uw zaak te behandelen.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander een amputatie moeten ondergaan, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke letselschade kunt u claimen bij amputatieletsel?

Allereerst hebt u natuurlijk recht op vergoeding van de immateriële schade, oftewel het smartengeld. Het smartengeld bij amputatie is meestal hoog, omdat er door de amputatie een complete verandering van iemands levensstijl is veroorzaakt. Het verlies van een vinger en een hand wordt als ernstiger aangemerkt dan het verlies van een been of een voet. Dit omdat u met uw handen normaal gesproken meer doet in het dagelijks leven. U moet bij amputatie van een vinger al gauw denken aan € 5.000,00 tot € 10.000,00, bij amputatie van een hand gaat het al gauw in de richting van de € 50.000,00 en amputatie van een been kan, al naar gelang de omstandigheden, een smartengeldvergoeding geven van € 30.000,00 tot € 50.000,00.

Bij amputatie wordt een groot deel van de medische kosten gedekt door de zorgverzekering. Daaronder vallen ook vaak protheses, maar niet alle protheses worden door de zorgverzekeraar vergoed. Soms zijn er ook cosmetische ingrepen nodig en ook die worden niet door zorgverzekeraar gedekt. De niet-vergoede kosten claimen wij dan voor u bij de aansprakelijke partij.

Vaak moeten er ook allerlei aanpassingen in de woonomgeving van een slachtoffer worden aangebracht. U moet denken aan rolstoelen, drempelverlagers, aangepaste douche- en toiletvoorzieningen, aangepast vervoer, een aangepast bed, een aangepaste werkplek etc. Veel van deze kosten worden (deels) gedragen door de gemeente van de woonplaats. Dit moet de gemeente vergoeden op basis van de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Ridder Letselschade kan u behulpzaam zijn bij het aanvragen van al deze aanpassingen en hulpmiddelen. Hiervoor schakelen wij specialisten in. Niet alle voorzieningen worden vergoed door de WMO. De gemeenten zijn vaak zeer terughoudend met het verstrekken van dergelijke vergoedingen. Dan moet de veroorzaker van het ongeval die kosten gaan vergoeden.

Na een amputatie is er vaak sprake van een hogere hulpbehoefte, bijvoorbeeld voor werkzaamheden in en rond de woning en tuin, of bij het verrichten van huishoudelijke werkzaamheden. Ook hiervoor kan de WMO vergoedingen verstrekken, maar ook dat is vaak niet voldoende om de volledige hulpbehoefte te dekken. In dat geval zal ook de aansprakelijke partij een deel van de schade moet vergoeden. Om de schade goed te bepalen, zijn vaak één of meerdere onafhankelijke onderzoeken door artsen en/of arbeidsdeskundigen nodig.

Letselschade door amputatie

Amputatie letsel komt het vaakst voor bij ongevallen, waarbij dan amputatie optreedt van:

 • één of meerdere vingers;
 • delen van arm of hand;
 • één of meerdere tenen;
 • een gehele voet;
 • het onderbeen.
 • een deel van het bovenbeen met het onderbeen.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade door amputatie dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks