Oorzaken letselschade

Letselschade kan ontstaan door verschillende situaties. Voor het claimen van een schadevergoeding is de specifieke situatie niet heel erg van belang. Zolang een ander verantwoordelijk is voor de schade heeft u recht op een letselschadevergoeding. Het proces om deze schade te claimen kan wel verschillen afhankelijk van de situatie of de soorten letselschade.

Letselschade bij verkeersongevallen

De meeste letselschade wordt veroorzaakt door verkeersongevallen, naar schatting wel meer dan de helft. Vaak is er sprake van letselschade door kop-staart botsing, waarbij whiplash ontstaat. Whiplash is soms een probleem, omdat de artsen niets kunnen vinden terwijl het slachtoffer toch tal van klachten heeft.

Heel belangrijk is het dan om zo snel mogelijk de klachten grondig te laten noteren door een arts of bij de Spoed Eisende Hulp in het ziekenhuis. Maar, bij verkeersongevallen komen ook vaak botbreuken en kneuzingen voor. Die zorgen vaak voor blijvend letsel, waardoor de letselschade bij een verkeersongeval vaak doorloopt in de toekomst. Vaak maakt de politie een rapport op, waardoor het bewijs over de toedracht kan worden geleverd.

Bent u betrokken geraakt bij een verkeersongeval en wilt u graag gratis informatie ontvangen over het claimen van een eventuele schadevergoeding?

Lees meer

Letselschade bij arbeidsongevallen

Ook arbeidsongevallen zorgen voor veel letselschade. Dit speelt vooral in de bouw en industrie, waar met gevaarlijke materialen en machines wordt gewerkt. Goed om te weten dat de Hoge Raad heeft uitgesproken, dat indien de toedracht van een ongeval niet (helemaal) vaststaat, dat niet ten koste mag gaan van de claim van de werknemer. Ook goed om te weten is, dat een gewonde werknemer alleen maar (wel gemotiveerd) hoeft te stellen dat er een arbeidsongeval is en dat daardoor letselschade is ontstaan. De ‘baas’ moet dan maar bewijzen dat het niet komt omdat hij zijn zaakjes niet goed voor elkaar had. Soms maakt de Arbeidsinspectie een rapport op, waardoor het bewijs van de toedracht kan worden geleverd.

Bent u betrokken geraakt bij een arbeidsongeval en wilt u graag gratis informatie ontvangen over het claimen van een eventuele schadevergoeding?

Lees meer

Overige letselschade

Hierbij moet u denken aan situaties bij sport en spel, bij het elkaar helpen als vriendendienst, aan de val van een paard of beet door een hond en allerlei huis-tuin- en keukenongelukken (tree van een trap breekt af, stoepje was glad, ongevallen op scholen, etc.). Ook medische fouten vallen hieronder, maar die neemt Ridder Letselschade in beginsel niet meer aan. Bij al deze soorten van ongevallen moet de toedracht bewezen worden en is het vinden van goede getuigen en het maken van goede foto’s heel belangrijk.

Lees meer

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks