Direct inzicht in uw zaak: doe de test

Buitengerechtelijke kosten

Buitengerechtelijke kosten (BGK genoemd) zijn kosten die gemaakt moeten worden om de schade, zonder tussenkomst van de rechter, te verhalen op de tegenpartij. Hieronder vallen bijvoorbeeld het honorarium van de belangenbehartiger, de kosten voor de medisch adviseur, de kosten voor het opvragen van medische gegevens ,enzovoort. Deze kosten behoren volgens het Burgerlijk Wetboek tot de schade en zullen in beginsel vergoed moeten worden door de aansprakelijke partij of diens verzekeraar.

Ridder Letselschade helpt u gratis bij het claimen van letselschade bij buitengerechtelijke kosten. Neem vrijblijvend contact met ons op.

036 522 0342

036 522 0342

  • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
  • Ingeschreven in het Register Letselschade
  • Tot 22.00 bereikbaar: telefonisch & online chat
  • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
  • Klantbeoordeling van 9/10 van bijna 100 reviews
  • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander letselschade opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

Tjip Ridder – directeur Ridder Letselschade


036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

 

Problemen bij buitengerechtelijke kosten

Tegenwoordig bieden allerlei rechtshulpverleners gratis juridische hulp bij letselschade aan. Dat lijkt mooi, maar let goed op: soms wordt er misbruik van u gemaakt. Allereerst is het alleen het slachtoffer zelf dat de BGK kan vorderen. Dus indien het slachtoffer eigen schuld draagt en daardoor maar een deel van de schade vergoed krijgt, wordt hetzelfde deel van de BGK vergoed. Krijgt u bijv. maar 75% van uw totale schade vergoed omdat u 25% eigen schuld hebt (geen gordel gedragen bijvoorbeeld) dan wordt maar 75% van de kosten van uw rechtshulpverlener door de verzekeraar betaald. Wie betaalt dan de resterende 25% van de nota? Als een rechtshulpverlener zegt dat hij gratis juridische hulp aanbiedt, vraag dan van te voren wel hoe hij met het vraagstuk van de eigen schuld omgaat. Ridder Letselschade zal bij eigen schuld nooit het niet vergoede deel bij haar cliënten vorderen. Echt gratis dus!

Voorts hoeft de aansprakelijke partij alleen de redelijke kosten van buitengerechtelijke rechtsbijstand te voldoen. Daarbij geldt de zogenaamde dubbele redelijkheidstoets. Het moet in eerste instantie redelijk zijn dat u een rechtshulpverlener inschakelt (bij letselschade zal dat al gauw het geval zijn) en de hoogte van de in rekening gebrachte kosten moet ook redelijk zijn. Daarbij speelt de verhouding met de omvang van de uitgekeerde schade een rol, maar ook de houding van de aansprakelijke partij, de ingewikkeldheid van de zaak, de hoogte van het uurtarief, etc. Vaak hebben verzekeraars allerlei argumenten om niet de hele nota te willen betalen. Wie betaalt dan het restant? Ridder Letselschade vraagt dan aan de cliënt om ondertekening van een akte van cessie, zodat wij zelf een procedure tegen de verzekeraar kunnen beginnen. Wij presenteren de nota dus niet aan onze cliënt.

No cure no pay? Nee!

Verschillende bureaus  bieden u no cure no pay aan. Trap daar niet te makkelijk in. Vaak is er sprake van dubbele verdiensten aan de zijde van de bureaus. Zie daarvoor ook onze pagina Kosten. Er wordt dan zowel een riante vergoeding van de cliënt gevraagd (die gaat ten kosten van de schadevergoeding) en ook wordt nog de nota met 'uurtje-factuurtje' ingediend (en veelal ook vergoed. Dubbel declareren dus!

Vragen over de vergoeding van de buitengerechtelijke kosten?

Heeft u vragen over de vergoeding van buitengerechtelijke kosten? Belt u dan op werkdagen tot 22.00 uur gerust met 036-522 03 42 of vul het contactformulier in.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Uw vraag / opmerking*

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug