Schouderletsel kan worden veroorzaakt door een trauma, maar kan ook langzamerhand ontstaan door een verkeerde belasting. In beide gevallen geldt, dat hierdoor letselschade kan ontstaan. Die letselschade kan pas worden geclaimd, wanneer er een ander aansprakelijk kan worden gehouden voor het veroorzaken van het schouderletsel. Ridder Letselschade kan u dan kosteloos bijstaan bij het berekenen, claimen en laten vergoeden van de letselschade. Hierbij maken wij gebruik van deskundigen, zoals een medisch adviseur of een arbeidsdeskundige.

Welke schadeposten kunnen optreden bij schouderletsel?

Schouderletsel is een veel voorkomend letsel bij met name verkeers- en bedrijfsongevallen. Op de een of andere manier is een schoudergewricht een kwetsbaar gewricht dat snel tot klachten en beperkingen aanleiding geeft als daaraan iets mankeert. Tot schouderletsel wordt ook gerekend een sleutelbeenfractuur, een fractuur van het schouderblad of het optreden van een breuk in de bovenarm die tot in het schoudergewricht doorloopt. Momenteel hebben wij een zaak in behandeling waarbij een man in de beide bovenarmen een fractuur opliep, waarbij in één geval sprake was van het tot in het gewricht doorlopen van de fractuurlijn. Hierdoor is een grote kans ontstaan op het vroegtijdig optreden van artrose in de schouder. Hierdoor kan weer een zogenaamde frozen shoulder ontstaan. Maar, schouderletsel kan ook optreden bij bijvoorbeeld RSI, waarbij te lang een verkeerde belasting van de schouder tot bepaalde klachten lijdt.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen bij schouderletsel

“U heeft door toedoen van een ander schouderletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schade kan worden geclaimd bij schouderletsel?

De schouder is een belangrijk gewricht in het dagelijks leven. Daarnaast is een schouder een vrij ingewikkeld maar ook een vrij teer gewricht, dat snel aanleiding geeft tot klachten en beperkingen wanneer daar een letsel aan is ontstaan. We hebben bijvoorbeeld ook een zaak in behandeling waarbij een vrouw op de fiets reed toen een vrachtwagenchauffeur de deur van zijn cabine open deed. De vrouw reed met haar schouder precies tegen de punt van de deur aan. Die punt van de deur boorde zich in de schouder waarbij verschillende pezen werden doorgesneden. Ook was sprake van kraakbeenletsel.

Behandeling van schouderletsel is vaak langdurig en pijnlijk en wij zien vaak niet heel veel verbetering optreden. Dan kan er sprake zijn van schadeposten zoals:

 • smartengeld;
 • verlies van arbeidsvermogen;
 • medische kosten;
 • huishoudelijke hulp/verlies van zelfwerkzaamheid.

Smartengeld

Smartengeld is de vergoeding die het rechtssysteem toekent aan geleden immateriële schade. Immateriële schade is schade die niets met kosten of minder inkomen te maken heeft, maar met gederfde levensvreugde. Dat kan optreden door tijdelijke of blijvend verdwenen functies van het lichaam, pijnlijke operaties, het niet meer kunnen uitoefenen van hobby’s etc. Bij schouderletsel kunt u denken aan een smartengeld van enkele honderden euro’s tot zo’n vijftienduizend euro. Uiteraard is dit niet precies te zeggen omdat het helemaal afhangt van de situatie.

Verlies van arbeidsvermogen

Wanneer het schouderletsel de oorzaak is voor het uitvallen voor de werkzaamheden in betaalde arbeid, kan hier ook schade optreden. Die schade kunnen wij met behulp van een arbeidskundige goed in kaart brengen en claimen. Ook bij tijdelijke uitval kan er schade optreden, bijvoorbeeld door het verlies van overuren of het missen van toeslagen ,zoals onregelmatigheidstoeslag. Ook deze schade kunnen wij in kaart brengen en terugvorderen.

Medische kosten

De medische kosten zullen in het geval van schouderletsel vrijwel steeds vergoed worden door de zorgverzekeraar. Het eigen risico of de eigen bijdragen kunnen wij voor u claimen bij de aansprakelijke partij. Mochten er meer of andere behandelingen nodig zijn dan gedekt door de zorgverzekering, dan kunnen wij die extra kosten ook voor u claimen. Het moet dan wel gaan om kosten die toerekenbaar zijn. Niet alle medische kosten worden altijd volledig vergoed door de aansprakelijke verzekeraar en dat hoeft ook niet.

Huishoudelijke hulp en verlies van zelfwerkzaamheid

Schouderletsel kan ook schade veroorzaken in de privésfeer doordat er extra kosten moeten worden gemaakt om huishoudelijke activiteiten te laten vervullen. U moet dan denken aan het inschakelen van extra huishoudelijke hulp, of buitenshuis aan het inschakelen van een tuinman of buitenschilder.

Wat is schouderletsel?

Schouderletsel kan variëren van een simpele slijmbeursontsteking tot aan de fracturen van schouderbladen, sleutelbeenderen, bovenarmen, zogenaamde AC -gewricht. Dan kan er een operatieve behandeling nodig zijn, waarbij soms een stuk van het bot wordt afgehaald. Ook zien wij wel dat er sprake is van zogenaamd labrumletsel, waarbij een kraakbeenring rond de kop is beschadigd. Die kan dan met schroeven worden vastgezet. Veelal is het middel erger dan de kwaal en treden dan toch allerhande bewegingsbeperkingen op die weer aanleiding geven tot schadeposten als:

 • smartengeld;
 • verlies van arbeidsvermogen;
 • medische kosten;
 • schoolachterstand/studievertraging;
 • huishoudelijke hulp/verlies van zelfwerkzaamheid.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij schouderletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks