Schadevergoeding bij halsletsel

Halsletsel komt in onze praktijk niet vaak voor, maar wij kunnen ons voorstellen dat wanneer het zich voordoet, naast een functioneel aspect ook een cosmetisch aspect een rol speelt. Hoe dan ook, als een ander het halsletsel heeft veroorzaakt, is diegene aansprakelijk voor het vergoeden van uw schade. Deze letselschade kan Ridder Letselschade kosteloos voor u proberen te verhalen.

036 522 0342

  • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
  • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
  • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
  • Klantbeoordeling van 9/10
  • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander halsletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

Tjip Ridder – directeur Ridder Letselschade


036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke letselschade kan bij halsletsel worden geclaimd?

In die gevallen waarbij halsletsel een rol speelde in onze praktijk, ging het nadrukkelijk om cosmetische aspecten. In één geval was de oorzaak een autogordel die niet goed was bevestigd en daardoor werd een brandwond veroorzaakt. Er was hier dus eigenlijk ook sprake van een gordelverwonding (zie elders op deze site). Bovendien had het slachtoffer er zelf schuld aan dat de gordel niet goed was aangebracht, dus werd maar een deel van de schade vergoed.

Medische kosten

In dat geval ging het om een correctieve ingreep door een plastisch chirurg, die helaas niet een positief effect had. De kosten van deze cosmetische ingreep werden als medische kosten niet geaccepteerd door de zorgverzekeraar, vandaar dat wij deze kosten hebben geclaimd bij de tegenpartij, die deze ook heeft vergoed. Doorgaans zullen alle medisch noodzakelijke ingrepen wel onder de zorgpolis vallen.

Smartengeld

U kunt zich voorstellen dat functionele klachten aan de hals problemen kunnen opleveren bij bijvoorbeeld het bewegen van de nek, het slikken etc. Ook spelen cosmetische aspecten een rol wanneer er sprake is van ontsierende littekens. In dat geval kan er een passende smartengeldvergoeding worden geclaimd. De hoogte daarvan hangt natuurlijk sterk af van de omstandigheden en de aard en ernst van de verwonding. Ridder Letselschade kan u prima van dienst zijn bij het berekenen en claimen van het smartengeld.

Welke aspecten spelen een rol bij halsletsels?

Zoals hierboven al is vermeld, spelen allereerst functionele aspecten een rol in de vorm van:

  • problemen met slikken;
  • problemen met de ademhaling;
  • problemen met het verwerken van voedsel en drank;
  • cosmetische aspecten (ontsierende littekens).

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij halsletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

[forms id=”1″]

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks