Brandwonden vormen een hoofdstuk apart bij letselschade, vooral doordat er vaak sprake is van blijvend letsel. Brandwonden hebben naast een functioneel aspect, ook in belangrijke mate een cosmetisch aspect. Daardoor spelen ook psychische factoren vaak op bij met name ernstige brandwonden. Wij maken dit in onze praktijk regelmatig mee en hebben daardoor expertise op het gebied van het claimen van schadevergoeding bij brandwonden.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander brandwonden opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schade kunt u claimen wanneer er sprake is van brandwonden?

Zoals gezegd, spelen bij brandwonden verschillende aspecten een rol, waaronder het cosmetisch aspect. Daarom zien wij dat een belangrijke schadepost wordt gevormd door het moeten laten uitvoeren van cosmetische operaties, die niet zijn gedekt door de zorgverzekeraar. Ook is het bij ernstige brandwonden regelmatig nodig om hersteloperaties uit te voeren, omdat littekenweefsel moet worden losgemaakt om groei van lichaam mogelijk te maken. Zou dat niet gebeuren, dan zouden de littekens gaan trekken en dat zou het herstel belemmeren.

Aansprakelijkheid bij letselschade door brandwonden

Voordat u schadevergoeding kunt claimen voor uw brandwonden, is het wel nodig dat er een aansprakelijke partij is die de schade heeft veroorzaakt en wil en kan vergoeden.

Een bekend voorbeeld is het pand in uitgaansgelegenheid Het Hemeltje in Volendam op oudejaarsnacht. Daar waren de brandwerende maatregelen in onvoldoende mate getroffen waardoor er aansprakelijkheid ontstond bij de exploitant.

Andere voorbeelden zijn tijdens een barbecue spiritus op de barbecue spuiten waardoor een steekvlam ontstaat en omstanders brandwonden oplopen. Ook dan moet degene die de spiritus heeft erop heeft gespoten, aansprakelijk zijn en de schade kunnen vergoeden, bijvoorbeeld via de eigen verzekering tegen aansprakelijkheid.

Smartengeld

Vergoeding van smartengeld is natuurlijk aan de orde bij brandwondletsel. Het herstel is langdurig, vaak niet volledig en er zijn veel pijnlijke operaties nodig.

Bij zichtbare brandwonden is het cosmetisch aspect zo belangrijk, omdat daarvoor in de schaderegeling voldoende aandacht moet komen. Zo zou het kunnen zijn dat er levenslang de kosten voor make-up worden geclaimd om brandwonden minder zichtbaar te maken. Ook cosmetische operaties die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar, kunnen hieronder vallen.

Veel voorkomende brandwonden bij letselschade:

 • Brandwonden in het gezicht of de hoofdhuid
 • Brandwonden aan armen en benen
 • Interne brandwonden (verbranding van longen door inademing van hete rook)
 • Brandwonden rond gewrichten waardoor bewegen moeilijker wordt.

Schadevergoeding brandwonden claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij brandwonden dus via letselschadebureau Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks