Knieletsel is een van de meest voorkomende letsels die wij in onze praktijk tegenkomen. Knieletsel kan soms zeer grote gevolgen hebben voor het dagelijks leven van iemand. De knie is letterlijk en figuurlijk een scharnierpunt en als dat beschadigd raakt, zeker in het kniegewricht zelf, kunnen de gevolgen ernstig zijn.

Wanneer een ander aansprakelijk is voor het veroorzaken van het knieletsel, bijvoorbeeld door een verkeersongeval of arbeidsongeval, kan de daardoor veroorzaakte letselschade door ons worden geclaimd. Ridder Letselschade werkt kosteloos voor het slachtoffer en beschikt over een uitgebreid netwerk van letselschadeadvocaten, medisch adviseurs en arbeidsdeskundigen.

Ridder Letselschade mag gerust specialist worden genoemd wanneer het aankomt op het claimen van letselschade door knieletsel.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander knieletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schadeposten kunnen er optreden bij knieletsel?

Natuurlijk begrijpt u dat het erg afhangt van welk type letsel er is ontstaan. Indien er sprake is van een breuk in het gewricht zelf, waarbij de breuklijnen ook door het kraakbeen lopen, is meestal sprake van ernstig en blijven letsel.  Als de bovenkant van het scheenbeen is gebroken (dat noemen we met een mooi woord een tibiaplateaufractuur), dan ontstaat er meestal aanzienlijke schade. Welke schade?

Smartengeld

De meeste mensen die wij spreken, hebben het altijd direct over smartengeld. Maar, dat is vaak niet de grootste schadepost die optreedt bij knieletsel.  Dat is vaak namelijk de schade die ontstaat door de kosten van de beperkingen in het dagelijks leven. Die worden hierna nader beschreven.

Bij smartengeld gaat het om vergoeding van de geleden pijn en de (deels) verloren gegane levensvreugde. U kunt van alles niet meer en alleen dat is al voldoende voor het vergoed krijgen van smartengeld. Vaak moeten er ook meerdere pijnlijke operaties worden uitgevoerd en is er sprake van een langdurig revalidatietraject.

U moet bij knieletsel denken aan smartengeldbedragen die variëren van € 500,00 tot € 35.000,00.

Verlies van arbeidsvermogen

Kunt u niet meer werken? Dan zal er sprake zijn van schade op dat gebied, wellicht niet direct omdat de werkgever het loon twee jaar moet doorbetalen, maar toch op termijn zal er schade ontstaan. Bent u zelfstandig ondernemer zonder personeel? Dan zal er direct een probleem optreden met de gederfde omzet, terwijl de vaste lasten wel doorlopen en de klanten misschien weglopen.

Bij verlies van arbeidsvermogen wordt de schade netto vergoed. Dat is leuk voor u, maar let wel op de hypotheekaftrek, die wordt ook lager en ook dat betekent extra schade. Ridder Letselschade maakt gebruik van een gespecialiseerd rekenbureau en arbeidsdeskundigen om deze schadepost goed te kunnen berekenen en onderbouwd te kunnen claimen.

Medische kosten

Veel medische kosten zullen kunnen worden geclaimd bij de eigen zorgverzekeraar. Maar bij knieletsel zien wij vaak dat er meer fysiotherapie nodig is dan de eigen verzekering wil vergoeden. Dan claimt Ridder Letselschade de extra medische kosten bij de veroorzaker van het ongeval en die worden meestal wel vergoed als er sprake is van knieletsel.

Huishouding, gezin en onderhoud tuin en huis

Knieletsel betekent vrijwel altijd uitval voor werkzaamheden in en rond de woning. Iemand kan niet meer helpen in de huishouding, noch bij de opvang van kleinere kinderen of bij het onderhouden van de woning of de tuin. Dan wordt die schade ook geclaimd; die wordt berekend aan de hand van genormeerde bedragen zoals die in de verschillende richtlijnen van de Letselschaderaad zijn te vinden.

Schoolachterstand en studievertraging

Bij een langdurig revalidatietraject, waarvan bij knieletsel vrijwel altijd sprake is, ontstaat een schoolachterstand of studievertraging. Die schade wordt ook op geld gewaardeerd en geclaimd (en vergoed natuurlijk).  Ook deze schadeposten worden tegenwoordig niet meer concreet berekend, maar geschat aan de hand van de richtlijn Studievertraging van de Letselschaderaad. Aangezien dit een veel voorkomende schadepost is, hebben wij hierin veel ervaring.

Bewijs voor het bestaan van de schade moet uiteraard wel geleverd worden, bijvoorbeeld door een verklaring van docent, decaan of studiebegeleider, samen met een overzicht van cijfers of punten van de jaren voorafgaande aan het ongeval.

Knieletsel, welke aspecten spelen een rol?

Knieletsel doet zich in vele soorten en maten voor. Variërend van een geringe kneuzing tot een totaal verwoeste knie, waarbij het nodig is een volledige prothese te plaatsen of het onderbeen te amputeren.

Knieletsel, waar moet u aan denken? Soorten knieletsel zijn:

 • gekneusde knie of knieën;
 • problemen met meniscus of kruisbanden;
 • gescheurde of gebroken knieschijf;
 • knieschijf die niet meer goed ‘spoort’ bij buigen;
 • breuken die door de knie heen lopen, zoals een tibiaplateaufractuur;
 • beschadigd kraakbeen in de knie.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij knieletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks