Schadevergoeding gewenst door een glasverwonding?

In onze praktijk komen wij met enige regelmaat glasverwondingen tegen. Zo komt het wel eens voor dat iemand door een ruit loopt omdat die ruit niet goed zichtbaar is gemaakt door middel van bijvoorbeeld stickers. Ook is het voorgekomen dat glazen voorwerpen afbraken waardoor een glasverwonding ontstond. Mocht er bij u sprake zijn van een glasverwonding, dan bent u bij ons aan het goede adres. Onze juridische dienstverlening is kosteloos voor u. Bovendien komen wij voor een gratis en vrijblijvend huisbezoek graag naar u toe.

Neem direct contact op

  • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
  • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
  • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
  • Klantbeoordeling van 9/10
  • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander een glasverwonding opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

Welke schadeposten kunt u zoal claimen bij een glasverwonding?

Natuurlijk moet er eerst sprake zijn van aansprakelijkheid. De oorzaak van de glasverwonding moet liggen in een fout van iemand anders of voor rekening komen van iemand anders. Bij dit laatste bedoelen wij bijvoorbeeld producenten die glazen voorwerpen hebben geproduceerd die ondeugdelijk blijken te zijn. Zo hebben wij een zaak in behandeling gehad waarbij iemand een ernstige verwonding aan zijn hand en duim had opgelopen toen van een glazen theepot het handvat afbrak. De producent van de theepot heeft aansprakelijkheid erkend en daardoor werd de schade vergoed.

Die schade bestond uit smartengeld, medische kosten, kosten wegens het niet kunnen uitvoeren van huishoudelijke activiteiten en allerlei werkzaamheden in en rond de woning.

Smartengeld

Smartengeld heeft deels te maken met het cosmetische aspect dat vrijwel altijd kleeft aan een glasverwonding. Zelfs toen wij een zaak in behandeling kregen waarbij iemand een zeer grote huidverwonding had opgelopen aan zijn grote teen toen hij zich afzette tegen een onderwaterlamp in een zwembad waarvan het glas brak, speelde het cosmetische aspect. De teen was namelijk na de correctieve ingreep veel dikker geworden en stond scheef. Daar speelde dus zowel een functioneel als een cosmetisch aspect. In die zaak is een smartengeldvergoeding aan toegekend van € 3.750,00.

Natuurlijk hangt de hoogte van het smartengeld af van de ernst van de verwonding. Bij een geringe verwonding aan bijvoorbeeld de vinger kan het smartengeld slechts enkele honderden euro’s bedragen, maar wanneer er aanzienlijke verwondingen zijn kan het smartengeld oplopen tot tienduizenden euro’s.

Ridder Letselschade is specialist op het gebied van het begroten en claimen van smartengeld. Wij hebben daar vele jaren ervaring mee.

Medische kosten

Veel medische kosten van alle noodzakelijke behandelingen en ingrepen zullen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Als er echter ook cosmetische operaties moeten worden uitgevoerd, hoeft uw zorgverzekeraar die kosten niet te betalen. Die kosten claimen wij dan voor u bij de aansprakelijke partij. U moet dan denken aan cosmetische correctieve chirurgie of verhullende make-up.

Letselschade door glasverwonding?

Door een glasverwonding kan letselschade ontstaan die zou kunnen worden gevorderd van de aansprakelijke partij. Te denken valt dan aan:

  • smartengeld (ook wegens functionele en cosmetische aspecten);
  • Verlies van arbeidsvermogen (wanneer niet meer kan worden gewerkt vanwege de glasverwonding, al dan niet tijdelijk);
  • extra kosten voor het niet meer kunnen uitvoeren van huishoudelijke werkzaamheden, of activiteiten in en rond de woning;
  • allerhande medische kosten van cosmetisch noodzakelijke ingrepen;
  • reiskosten.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade door een glasverwonding dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.