Schadevergoeding claimen bij kaakletsel

Wanneer u door een ongeval, waarvoor een ander aansprakelijk is, kaakletsel oploopt, wilt u natuurlijk uw letselschade claimen bij de aansprakelijke partij. Misschien dat u voor medische kosten komt te staan die uw zorgverzekeraar niet wil vergoeden. Dat levert voor u schade op die de ander moet betalen.

Ridder Letselschade is gecertificeerd volgens de richtlijnen van het Nationaal Keurmerk Letselschade en heeft ruime ervaring met het claimen van letselschade door kaakletsel. We beschikken over een ruim netwerk van medisch adviseurs, letselschadeadvocaten en arbeidsdeskundigen die ons bijstaan bij het claimen van de schade.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander kaakletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schadeposten kunnen er ontstaan bij kaakletsel?

Vaak is er sprake van een kaakfractuur wanneer wij spreken over kaakletsel. Allereerst zullen dan natuurlijk medische kosten ontstaan waarvan de meeste zullen worden vergoed door uw eigen zorgverzekeraar. Kosten die niet worden vergoed, kunt u bij de aansprakelijke partij claimen. U moet daarbij denken aan bepaalde therapieën of alternatieve medische behandelingen waarvoor uw polis geen vergoeding geeft.

Smartengeld

Ook smartengeld zal een rol spelen bij kaakletsel. Mogelijkerwijs kunt u een tijd niet kauwen en moet u vloeibaar voedsel eten. Ook zullen er misschien pijnlijke ingrepen nodig zijn. Dit alles derft uw levensvreugde en dat levert immateriële schade op. Wij kunnen deze immateriële schade prima voor u berekenen en claimen bij de veroorzaker van het ongeval.

Waar moet u dan aan denken? Aan bedragen die tussen de € 1.500,00 en € 10.000,00 liggen. Uiteraard is dit afhankelijk van veel factoren, zoals het resteren van beperkingen, het aantal pijnlijke ingrepen, de hersteltermijn, etc.

Andere schadeposten

Mocht u door een kaakfractuur tijdelijk uitgeschakeld zijn voor het verrichten van betaalde arbeid, dan zou er ook verlies van arbeidsvermogen kunnen ontstaan. Misschien dat u tijdelijk geen overuren kunt draaien en daardoor extra betalingen mist. Ook zou u een ploegentoeslag kunnen mislopen. Deze schadeposten kunnen wij natuurlijk prima voor u berekenen en claimen.

Als door een kaakfractuur een schoolachterstand of een studievertraging optreedt, betekent dat ook schade die moet worden vergoed. Die schade wordt geclaimd aan de hand van de richtlijnen van de Letselschaderaad. Het gaat om genormeerde bedragen die gelden voor bepaalde perioden.

Wat is kaakletsel?

Afhankelijk van de ernst van de kaakfractuur, kunnen er verschillende aspecten aan de orde komen:

 • kaakfractuur met tevens gebitsletsel;
 • tijdelijk ‘dichtgenaaid ‘ zijn van de mond en kaak;
 • tijdelijk moeten drinken van astronautenvoer;
 • weer opnieuw moeten reguleren van het gebit door een orthodontist;
 • soms ook opnieuw leren praten met behulp van een logopedist.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij kaakletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks