Mogelijkheden tot schadevergoeding bij cosmetisch letsel

Wanneer iemand door toedoen van een ander letsel oploopt dat cosmetisch ontsierend is (vooral in de vorm van littekens of amputaties) dan spelen vaak ook psychische aspecten een rol. Iemand wordt immers steeds geconfronteerd met zijn of haar litteken of amputatie en wordt daardoor vaak aan het ongeval herinnerd. Ridder Letselschade is specialist op het gebied van het claimen van schade door cosmetisch ontsierend letsel.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander cosmetisch letsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Cosmetische schade, waar bestaat dat uit?

Bij cosmetisch ontsierend letsel worden vaak de kosten van hersteloperaties gevorderd die niet worden vergoed door de zorgverzekeraar. Vooral bij littekens in het gezicht speelt dit een belangrijke rol. Littekens kunnen natuurlijk op allerlei manieren ontstaan, door brandwonden, door grote open wonden die moeten worden gehecht, maar ook door cosmetische behandelingen die verkeerd aflopen.

Wij hebben meerdere dossiers behandeld waarin sprake was van chemisch peelen, laser ontharing en dergelijke waarbij brandwonden ontstonden die blijvend van aard waren. Dan kan er recht bestaan op vergoeding van de schade in de vorm van hersteloperaties.

Schadeposten bij cosmetisch letsel

Smartengeld

Natuurlijk heeft iemand die ontsierende littekens oploopt door toedoen van een ander, recht op vergoeding van immateriële schade. Smartengeldvergoedingen van duizenden euro’s zijn geen uitzondering. Vooral littekens in het gezicht en op de handen worden als zeer hinderlijk ervaren waarbij slachtoffers echt hun uiterste best doen om de littekens zoveel mogelijk te verhullen of te laten verwijderen.

Medische kosten

Zoals al gezegd, vergoeden zorgverzekeraars niet de kosten voor louter cosmetische ingrepen. Soms is er ook een functioneel aspect bij betrokken, wanneer bijvoorbeeld een litteken de groei van een jong kind belemmert of wanneer littekenweefsel gaat trekken, waardoor scheefgroei ontstaat. In dat geval worden de kosten van een dergelijke operatie vaak wel vergoed. Bij het berekenen van de smartengeldvergoeding wordt natuurlijk gekeken naar het aantal operaties dat iemand heeft moeten ondergaan zodat een medische of cosmetisch aanvaardbare eindsituatie kan worden bereikt.

Vaak zien wij dat ook kosten van make up (zogenoemde foundation) worden geclaimd maar ook worden vergoed door de aansprakelijke partij. Bijna iedereen kan zich wel voorstellen hoe erg het is als je met littekens door het leven moet die door een ander zijn veroorzaakt. Ook een verzekeraar zal er aan willen bijdragen dat iemand financieel in staat wordt gesteld de gevolgen daarvan zoveel mogelijk te beperken. Levenslange vergoeding van de kosten van make-up wordt dan ook al toegekend, zij het vaak niet zonder discussie daarover.

Cosmetische schade, wat is dat eigenlijk?

Iemand kan schade lijden door lelijke littekens op het lichaam. Als die littekens zijn veroorzaakt door toedoen van iemand anders, kan worden geprobeerd de schade te claimen. Meestal heeft dat betrekking op het vergoeden van:

 • kosten van cosmetische hersteloperaties die niet zijn gedekt door de zorgverzekering
 • kosten voor make-up ter verberging van het litteken
 • kosten van extra natuurlijke protheses die niet door de zorgverzekeraar worden gedekt.
 • smartengeld;
 • extra verhullende kleding;
 • kosten van psychische behandelingen die niet worden vergoed.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw cosmetische letselschade dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks