Bij gewrichtsletsel is sprake van een grote impact op iemands leven. Gewrichten maken immers bewegen mogelijk en als er sprake is van gewrichtsletsel, wordt bewegen moeilijk of onmogelijk. Indien het gewrichtsletsel is veroorzaakt door een ander die daarvoor aansprakelijk is, kan de schade die door het gewrichtsletsel is ontstaan, worden geclaimd. Ridder Letselschade ziet dagelijks dossiers binnenkomen van mensen met gewrichtsletsel en is dus specialist op dit gebied.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Deskundige letselschadejuristen
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander gewrichtsletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke letselschade treedt op bij gewrichtsletsel?

Gewrichtsletsel kan zich natuurlijk voordoen in alle gewrichten van het lichaam en dat zijn er heel veel. Wij merken in de praktijk dat gewrichtsletsel zich het vaakst voordoet bij ongevallen ten opzichte van enkels, knieën, ellebogen en schouders.

Smartengeld

Bij gewrichtsletsel hebt u natuurlijk ook recht op vergoeding van smartengeld, als een ander aansprakelijk is voor het veroorzaken van uw letsel. Hoe hoog het smartengeld precies is, is altijd lastig te zeggen en hangt af van de ernst en impact van het letsel of uw leven. Welke functies kunt u nog wel en welke functies kunt u niet meer uitoefenen met het aangedane gewricht, dat is de vraag.

De smartengeldbedragen bij gewrichtsletsel variëren enorm. Van ongeveer € 500,00 voor beschadiging van een vingerkootje tot vele tienduizenden euro’s voor niet meer functionerende knieën en ellebogen. In elk geval is duidelijk dat Ridder Letselschade veel ervaring heeft met het bepalen van smartengeld bij gewrichtsletsel.

Medische kosten

De medische kosten zijn vaak verzekerd, dus daar hoeft u zich geen zorgen over te maken. Eventuele niet vergoede kosten worden door ons geclaimd bij de veroorzaker van het ongeval of de verzekeraar daarvan.

Indien door gewrichtsletsel ook arbeidsongeschiktheid ontstaat, wordt de situatie natuurlijk anders. Dan treedt er verlies van inkomen op en moet er soms een re-integratietraject worden gevolgd als iemand blijvend arbeidsongeschikt wordt voor eigen werkzaamheden. In dat geval schakelt Ridder Letselschade een arbeidsdeskundige in die gaat begeleiden bij het re-integreren. Normaal gesproken kan re-integratie kan pas beginnen wanneer de revalidatie is afgerond.

Bij gewrichtsletsel treedt ook vaak schade op bij niet betaalde arbeid, zoals activiteiten in de huishouding of bij het onderhoud van huis en tuin. Ook die kosten worden door ons bij de aansprakelijke partij geclaimd nadat die zijn vastgesteld door een arbeidsdeskundige.

Wat is gewrichtsletsel?

Gewrichtsletsel doet zich voor in alle soorten en maten. Veel voorkomende vormen van gewrichtsletsel zijn:

 • beschadigde knieën (meniscus, kruisbanden, gescheurde knieschijf);
 • gebroken of verstuikte enkels;
 • gescheurde, gekneusde of gebroken ellebogen;
 • schouderfracturen of beschadiging van kapsel en spieren rond de schouder.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij gewrichtsletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks