Vaak zien wij dat door borstkasletsel ademhalingsproblemen ontstaan, dat mensen minder mobiel worden, slechter gaan slapen en bewegen. Wanneer u bij een gebeurtenis waarvoor een ander aansprakelijk is, letsel aan uw borstkas oploopt, zult u merken hoe groot de impact daarvan is op uw dagelijks leven.  Als een ander aansprakelijk is en de schadevergoeding kan worden uitgekeerd, kan Ridder Letselschade u helpen bij het berekenen en claimen daarvan. Dat doen wij kosteloos voor u, want de aansprakelijke partij moet uw schade en onze kosten ook betalen. Wij komen vrijblijvend en kosteloos naar u toe om de schade die het gevolg is van uw borstkasletsel, met u te bespreken en vervolgens te claimen.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander borstkasletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schade kunt u zoal claimen wanneer er sprake is van borstkasletsel?

Natuurlijk is dit niet eenduidig te zeggen, want elk ongeval staat op zich en heeft weer eigen aspecten. Iemand die volop in het leven staat met een gezin, werk, eigen huis etc., heeft over het algemeen meer last van de beperkingen door borstkasletsel dan een jong kind of iemand die al met pensioen is. Dan bedoelen wij niet zozeer lichamelijk gezien last, maar problemen met de gevolgen van de beperkingen. Immers, wanneer u niet meer dagelijks naar uw werk hoeft, lijdt u op dat vlak geen schade wanneer u arbeidsongeschikt geraakt door borstkasletsel. Hetzelfde geldt voor een jong kind, dat kan natuurlijk heel veel pijn hebben door het letsel aan de borstkas, maar de financiële schade zal vooralsnog gering zijn.

Smartengeld

In elk geval heeft iedereen met borstkasletsel recht op vergoeding van de immateriële schade, ook wel smartengeld genoemd, als een ander het letsel heeft veroorzaakt en daarvoor aansprakelijk is. Hoeveel de smartengeldvergoeding precies is, moet per geval worden bekeken. Ridder Letselschade is specialist op het gebied van claimen van smartengeld, wij hebben in het verleden daar mooie successen behaald, ook bij borstkasletsel.

U moet bij smartengeld door borstkasletsel denken aan bedragen die variëren tussen de € 1.000,00 en € 15.000,00, al naar gelang natuurlijk de ernst en omvang van het letsel. Soms is er sprake van kortdurende kneuzing, soms zijn er ribben gebroken die naar buiten steken of door de longen heen zijn gegaan. Dan duurt het herstel veel langer, zijn de beperkingen ernstiger en is de looptijd van het letselschadedossier ook langer. Het smartengeld wordt daardoor ook hoger.

Medische kosten

Bij medische kosten moet u denken aan de kosten van de ziekenhuisopname, die bij borstkasletsel heel vaak aan de orde is. In eerste instantie is er vaak grote schrik vanwege ademhalingsproblemen waarbij direct moet worden ingegrepen. Later blijken de gevolgen en beperkingen nogal eens mee te vallen. In elk geval zal de zorgverzekering de medische kosten voor het grootste gedeelte betalen. Voor zover dit niet het geval is, kan Ridder Letselschade u helpen de niet vergoede schade bij de tegenpartij te claimen.

Huishoudelijke hulp en verlies zelfwerkzaamheid

Wanneer u door het borstkasletsel niet in staat bent gedurende enige tijd uw huishouden te runnen, uw huis of tuin te onderhouden of andere werkzaamheden te verrichten, moet daarvoor tijdelijk (soms ook blijvend) hulp worden ingekocht. De kosten van die ingekochte hulp komen voor rekening van de aansprakelijke partij en claimen wij voor u bij de verzekeraar.

Waar moet u aan denken bij borstkasletsel?

Borstkasletsel kent vele vormen, maar de meeste letsels die wij tegenkomen zijn:

 • gekneusde ribben;
 • gebroken ribben;
 • geperforeerde longen;
 • klaplong.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij borstkasletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks