Mogelijkheden tot schadevergoeding bij gelaatsverwonding

Verwondingen in het gelaat kunnen letterlijk en figuurlijk diepe sporen achtergelaten. Mensen worden dagelijks geconfronteerd met gelaatsverwondingen. Als zij niet zelf in de spiegel kijken, zullen zij er wel aan worden herinnerd door hun omgeving.

Indien de gelaatsverwondingen zijn veroorzaakt door een ongeval waarvoor een ander aansprakelijk is, zijn er mogelijkheden tot het vergoeden van de letselschade.

Neem direct contact op

 • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
 • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
 • Gecertificeerd volgens de richtlijnen van Nationaal Keurmerk Letselschade
 • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
 • Klantbeoordeling van 9/10
 • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander een gelaatsverwonding opgelopen, dit kan grote gevolgen hebben voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem u samen met mijn collega’s al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke aspecten spelen een rol bij gelaatsverwoning?

Allereerst natuurlijk, dat zal duidelijk zijn, het cosmetische aspect. Iemand die verwondingen in het gelaat heeft, zal willen proberen die zoveel mogelijk weg te werken, door bijvoorbeeld het laten uitvoeren van cosmetische operaties of het gebruik van een bepaald make-up.

De leeftijd van het slachtoffer speelt een belangrijke rol. Jonge kinderen met een gelaatsverwonding kunnen pas denken aan afsluiting van hun dossier op het moment dat zij zowel  volgroeid zijn als wanneer alle correctieve maatregelen zijn getroffen.

Schadeposten bij gelaatsverwonding

Medische kosten

Veel van de medische kosten zullen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Echter, cosmetische operaties en andere cosmetische ingrepen vallen meestal niet onder de dekking van de zorgverzekering. De kosten daarvan zult u dus bij de aansprakelijke partij moeten claimen. Ridder Letselschade heeft daarin ruime ervaring, wij hebben meerdere dossiers behandeld waarin cosmetische aspecten bij gelaatsverwonding een rol speelde.

Smartengeld

Uiteraard moet de aansprakelijke partij smartengeld aan u betalen. Immers, door de cosmetische aspecten van een gelaatsverwonding zal er zonder meer sprake zijn van gederfde levensvreugde en verdriet. Mensen schamen zich gauw voor verwondingen in het gelaat. Dit geldt overigens meer voor mensen van niet-westerse afkomst, daar is het schaamtegevoel vaak groter en daar zie je ook dat er hogere smartengeldbedragen worden toegekend.

Waar moet u aan denken bij gelaatsverwoning?

Gelaatsverwondingen kunnen zich voordoen in verschillende vormen. U moet hierbij denken aan:

 • brandwonden in het gelaat;
 • snijverwondingen;
 • verwondingen en littekens aan lippen, wenkbrauwen en hoofdhaar;
 • rode vlekken door mislukte cosmetische behandelingen.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij gelaatsverwonding dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

  © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks