Dubbel declareren?

Dubbel declareren in letselschade zaken is ‘not done’, het wordt beschouwd als zakkenvullen over de rug van het slachtoffer. Voor letselschadekantoren en -advocaten die aangesloten zijn bij de Stichting Keurmerk is dat al helemaal uit den boze, en terecht. Onlangs vernemen wij dat Bureau Pals ook is toegetreden tot de groep belangenbehartigers die niet meer zonder heel goede argumenten een no cure no pay-regeling aanbiedt. Prima!

PIV-staffel

Toch zijn er ‘belangenbehartigers’ die juist dubbel zijn gaan declareren en dat ook ongestraft blijven doen. Dat zijn de rechtsbijstandverzekeraars. Die ontvangen immers van de verzekerden al een premie en worden ook nog, via een speciale PIV-staffel, vergoed voor hun activiteiten. Dat wil zeggen, niet voor hun activiteiten als zodanig, maar voor het schadebedrag dat zij voor hun verzekerden weten te claimen. Of zij daar nou veel of weinig werk voor hebben hoeven te verrichten, doet niet ter zake.

Uit ervaring is ons bekend, dat rechtsbijstandverzekeraars vaak niet meer dan het hoognodige in letselschadedossiers doen. Bij overname van die dossiers blijkt bijvoorbeeld, dat vaak geen advies van een medisch adviseur is aangevraagd, dat kost immers tijd en geld. Ook blijkt vaak dat men niet tot het uiterste is gegaan bij het verhalen van een letselschade. De resultaten die wij boeken met overgenomen dossiers, is altijd (veel) hoger dan het advies van de verzekeraar.

Kostenpost

Een dossier is voor een rechtsbijstandverzekeraar een kostenpost en dat is vaak wel te zien. De PIV-staffel maakt dat niet anders, ook al is er een relatie tussen de omvang van de geclaimde schade en de hoogte van de vergoeding. Immers, nu is het lucratief om een letselschadezaak zo snel mogelijk de deur uit te werken, omdat het immers niet uitmaakt welke activiteiten er zijn ontplooid. Voor ons is het onbegrijpelijk dat deze regeling voor rechtsbijstandverzekeraars in het leven geroepen is. Waarom zou u nog premie betalen, zo vragen wij ons af? Stap maar gewoon direct naar een goede letselschadeadvocaat of letselschadespecialist.

Ridder Letselschade

Ridder Letselschade heeft inmiddels bijna alle PIV-contracten opgezegd, juist om de reden dat de regeling het aantrekkelijk maakt om niet meer alle activiteiten in een dossier te ontplooien die nodig zijn, omdat het toch alleen maar gaat om het eindbedrag.

Hebt u vragen over uw letselschadedossier bij uw rechtsbijstandverzekeraar of wilt u daarover (gratis) een second opnion aanvragen? Bel ons tot 22.00 uur op werkdagen via 036-522 03 42 of klik hier voor het contactformulier.

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks