Klantbeoordeling 9.0/10
Nu tot 22.00 uur bereikbaar! 036 522 0342 info@ridder-letselschade.nl

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

Doe de letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 min heeft u een uitslag.

Doe de test

  • Pleidooi voor Smartengeld databank

  • Verzekeraars hebben de sleutel in handen voor betere regeling van letselschade!

  • Aansprakelijkheid ouders Tristan van der V.

Affectieschade

Affectieschade is een vorm van schade die in Nederland nog steeds niet voor vergoeding in aanmerking komt. Affectieschade is eigenlijk de schade die je lijdt doordat je niet tegen het verdriet kunt dat je bij een ander ziet als gevolg van een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is. Zelf 'mankeer' je dus eigenlijk niks, behalve dan dat je erg verdrietig bent. Als je door het verdriet bijvoorbeeld niet kunt werken, dan kan de schade in Nederland nog steeds niet voor vergoeding in aanmerking komen.

Affectieschade moet goed worden onderscheiden van shockschade. Bij shockschade is er wel sprake van psychisch letsel, maar dat moet dan worden veroorzaakt doordat iemand een ernstig ongeval van een naast familielid heeft gezien. Bij shockschade moet iemand zelf wel onder behandeling zijn gekomen van bijvoorbeeld een psychiater.

Schadevergoeding bij affectieschade

Ridder Letselschade kan u kosteloos en vrijblijvend van advies dienen, mocht u een vraag hebben over affectieschade. Wij volgen de ontwikkelingen in het parlement nauwgezet, want er is voor de tweede keer een wetsvoorstel affectieschade ingediend, dat inmiddels door de Tweede Kamer is aangenomen. Nu moet de Eerste Kamer daar nog mee instemmen. Als dat wetsvoorstel wordt gevoerd, kan er wel een schadevergoeding wegens affectieschade worden toegekend.

Hebt u verdriet om het letsel dat een ander is toegedaan door een ongeval, neem dan telefonisch contact met ons op. Of uw schade wordt vergoed, kunnen wij zo nog niet zeggen. Wat wij wel weten is, dat als u er geen zaak van maakt, u ook geen schadevergoeding zult krijgen wegens affectieschade.

036 522 0342

  • Landelijk werkzaam: kosteloos en vrijblijvend huisbezoek
  • Gratis second opinion
  • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
  • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
  • Klantbeoordeling van 9/10
  • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur

“U heeft door toedoen van een ander aangezichtsletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

Tjip Ridder – directeur Ridder Letselschade


036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

 

Het wetsvoorstel affectieschade houdt eigenlijk een wijziging in van het bestaande Burgerlijk Wetboek. De mogelijkheden om smartengeld te betalen wegens affectieschade (schade door verdriet door het leed van een ander) worden verruimd. Het wetsvoorstel houdt wel in dat in principe alleen maar naaste familieleden in aanmerking komen voor vergoeding van deze schadevorm. Soms, als het redelijk en billijk is, kan ook een ander als naaste worden aangemerkt.

Het gaat dan dus, voor alle duidelijkheid, om een bedrag dat wordt betaald en dat zal worden genormeerd. Dat wil zeggen, voor bepaalde categorieën zullen er bepaalde vaste bedragen worden vergoed.

 

Welke schade kunt u bij affectieschade claimen?

Het wetsvoorstel gaat zowel gelden voor het geval er sprake is van letselschade, als wanneer er iemand is overleden. Als er dus een ongeval gebeurt waarvoor een ander aansprakelijk is en waardoor naaste familieleden erg verdrietig worden, kan er een affectieschadevergoeding worden toegekend zowel wanneer de bewuste persoon letsel heeft opgelopen, als wanneer die persoon is overleden als gevolg van het ongeval. Of het wetsvoorstel wordt aangenomen en dan precies zo wordt aangenomen als nu is voorgesteld, is op dit moment nog niet bekend.

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij komen kosteloos naar u toe en bespreken uw zaak met u. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op herstel; wij zitten ‘er bovenop’. Claim te zijner tijd uw letselschade bij affectieschade dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het onderstaande contactformulier.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Uw vraag / opmerking*
U kunt hieronder een datum en tijdstip aangeven waarop wij u terug kunnen bellen
Datum
Tijdstip*
Terug