Het zal u niet verbazen dat handletsel veelvuldig voorkomt in de letselschadepraktijk. Zowel bij verkeersongevallen als bij arbeidsongevallen is handletsel een veelvoorkomende categorie letsel. Uiteraard kan het handletsel verschillen van aard en omvang en voor de één is handletsel ernstig invaliderend in het dagelijks leven, terwijl datzelfde handletsel voor een ander minder ernstige gevolgen heeft. Hoe dan ook, Ridder Letselschade heeft veel ervaring bij het claimen van letselschade door handletsel. Onze deskundige juridisch adviseurs staan u kosteloos bij met deskundig advies.

036 522 0342

  • Landelijk werkzaam: wij komen bij u langs om de zaak te bespreken
  • Tot 22.00 uur bereikbaar: telefonisch & online chat
  • Gratis rechtshulp: letselschade claimen kost u niets
  • Klantbeoordeling van 9/10
  • Inloopspreekuur: ma 9.30 – 12.00 uur
Nationaal keurmerk letselschade

Hulp inschakelen

“U heeft door toedoen van een ander handletsel opgelopen, dit heeft verstrekkende gevolgen voor uw dagelijks leven. U heeft dus recht op een schadevergoeding! Ik neem al het werk rondom de zaak uit handen en zorg dat u een schadevergoeding krijgt. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel.”

– Tjip Ridder, Directeur Ridder Letselschade

036 522 0342
06 50 22 24 23
info@ridder-letselschade.nl

Welke schadeposten spelen bij handletsel een rol?

Aangezien de handen in het dagelijks leven zeer belangrijk zijn, zijn de gevolgen van handletsel vaak ernstig. Vaak is er sprake van verlies van arbeidsvermogen (niet of niet meer volledig kunnen werken), medische kosten, smartengeld, kosten voor voorzieningen en aanpassingen, kosten ter vervanging van arbeidskracht in de huishouding en zelfwerkzaamheid.

Verlies van arbeidsvermogen

Veel betaald werk kan alleen maar worden uitgevoerd wanneer iemand de beschikking heeft over een goede handfunctie van beide handen. Wanneer de handfunctie wordt verminderd doordat er sprake is van handletsel door een ongeval, kan iemand makkelijk zijn of haar baan verliezen. Er treedt dan natuurlijk salarisderving op maar er moeten ook kosten worden gemaakt om iemand om te scholen, bij te scholen en weer te re-integreren in andersoortig werk, dat nog wel kan worden uitgevoerd ondanks de aanwezigheid van het letsel.

Wij hebben een zaak in behandeling van iemand die zodanig handletsel opliep, dat alle vingers in feite waren verdwenen of moesten worden geamputeerd. Deze persoon bleek na ergotherapeutische instructies en de nodige aanpassingen, toch gelukkig in staat te zijn haar werk voort te zetten. In en rond de woning en op en rond de werkplek werden wel de nodige aanpassingen gerealiseerd, zoals een elektrische gazonmaaier, allerlei hulpstukken in de keuken, etc.. De kosten daarvan werden deels gedragen door de zorgverzekering, de WMO, de eigen werkgever en de aansprakelijke tegenpartij.

Smartengeld

Juist doordat handletsel zo’n grote impact heeft op iemands leven, zijn de smartengeldbedragen bij handletsel vaak relatief hoog te noemen. Die beginnen vaak al bij duizenden euro’s en kunnen wel tot € 50.000,00 oplopen voor bijvoorbeeld verlies van een hele hand. Ridder Letselschade is specialist waar het betreft het vaststellen van smartengeld bij handletsel.

Huishoudelijke hulp en verlies zelfwerkzaamheid

Bij het verlies van een handfunctie treedt ook schade op in de privésfeer. Immers, mensen zullen niet of niet meer volledig alle huishoudelijke activiteiten kunnen doen die men voor een ongeval wel kon. Datzelfde geldt voor het onderhoud aan huis en tuin, ook daarvoor moet vaak hulp worden ingeschakeld en de kosten daarvan moeten worden vergoed door de aansprakelijke partij. Een arbeidsdeskundige die wij daarvoor inschakelen, kan daar zeer behulpzaam bij zijn.

Wat is handletsel?

Handletsel kan zich op allerlei wijzen manifesteren. De meest voorkomende zijn wel:

  • gekneusde of gebroken vingers;
  • gekneusde of gebroken en middenhandsbeentjes;
  • geamputeerde vingers of vingertoppen;
  • de zogenaamde smalle handoperatie;
  • zogenaamd crushletsel (geplette vingers of hand).

Schadevergoeding claimen via een ervaren letselschade jurist

Ridder Letselschade zorgt dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. Onze juristen nemen uw zaak van A tot Z uit handen. Wij nemen contact op met de aansprakelijke partij en zorgen dat u zich alleen hoeft te richten op uw herstel. Claim uw letselschade bij handletsel dus via Ridder Letselschade. Wij zijn bereikbaar via 036 522 0342, via info@ridder-letselschade.nl of via het contactformulier.

    © Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks