Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Dakdekkers mogen minder zwaar tillen

3 Juni, 2010 14:59

Dakdekkers mogen niet meer te zwaar tillen; de maximale last wordt van 35 naar 25 kilo verlaagd. In de nieuwe cao is vastgelegd dat dakdekkers vanaf 2012 geen dakrollen mogen tillen die zwaarder zijn dan 25 kilo.

Werknemers in welke sector dan ook mogen, mede naar aanleiding van een uitspraak van de Hoge Raad, geen handmatig tilwerk verrichten van boven de 25 kilo. Dat is namelijk een regel die de arbeidsinspectie hanteert. Voor dakrollen, die nu nog tussen de 25 en 40 kilo wegen, geldt nog een uitzondering, maar met ingang van 1 januari 2012 wordt dit niet langer toegestaan.

Beroepsziekte

Dakdekkers krijgen steeds meer te maken met rugklachten, in navolging van met name stratenmakers. Rugklachten zijn daardoor als beroepsziekte aan te merken. Een groot probleem bij dakdekkers is echter, dat de rollen dakpapier veel meer wegen dan 25 kilo. De industrie speelt daar op in door toe te gaan naar het produceren van lichtere rollen.

Terug
Test: recht op letselschade?