Letselschadeadvocaat John Beer in de clinch met Verkruisen

Letselschadeadvocaat John Beer in de clinch met Verkruisen

Tjip Ridder

De Amsterdamse letselschadeadvocaat John Beer is aangeklaagd door collega letselschadeadvocaat Gijs Verkruisen. Dat blijkt althans uit een bericht in Assurantie Magazine vandaag. Het zou gaan om een tuchtklacht wegens het ongeoorloofd gebruik maken van gefinancierde rechtshulp bij een cliënte die voldoende eigen middelen zou bezitten om haar advocaat te betalen. Er had volgens Verkruisen geen gebruik gemaakt mogen worden van een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand. Verkruisen zou Beer onder meer een fraudeur hebben genoemd.

Letselschade branche

Afgezien of dit nou juist is of niet (want daar kan ik mij zonder kennis van de zaak geen oordeel over vormen), is dit het zoveelste negatieve bericht over de letselschade branche als geheel. Kennelijk houden ook de hoofdrolspelers maar niet op met het modder gooien naar elkaar. De letselschade branche komt vaker negatief dan positief in het nieuws en dit soort berichten doen het aanzien geen goed. Zeker niet omdat John Beer één van de toonaangevende letselschadeadvocaten van het land genoemd mag worden. Welk vertrouwen mag het slachtoffer met letselschade dat recht zoekt, nu ontlenen aan de branche als er maar steeds dit soort berichten de publiciteit ingeslingerd worden?

Verkruisen

Ik ken het kantoor (of beter gezegd: de kantoren) van Verkruisen uit eigen ervaring en heb een paar dossier overgenomen waarin, naar mijn mening geheel onterecht, een no cure no pay overeenkomst was afgesloten. Op zich ben ik niet tegen een no cure no pay overeenkomst, mits het een zaak is met een groot risico dat de kosten van de rechtshulp niet zullen worden betaald én er wordt verrekend als de kosten wel worden betaald. Ook de destijds innige samenwerking met Euroclaim/Arboclaim van Verkruisen deed vermoeden dat het wel en wee van de cliënt niet de hoogste prioriteit had. Tot slot kan ook niet worden voorbijgegaan aan de berichtgeving over de moeder van Verkruisen die bij de stichting van Verkruisen de scepter zwaaide. Al met al niet echt geruststellende berichten gezien vanuit het perspectief van de niets vermoedende rechtzoekende.

Letselschade betekent leed

Als je letselschadespecialisten onderling met elkaar hoort praten over een ‘mooie’ zaak, is dat meestal een ongeval of andere situatie met veel leed voor de betrokkene(n). Wij, de letselschadebureaus, verdienen dus ons geld met het leed van anderen. Daar moet je voorzichtig mee omgaan, zowel qua benadering van (nieuwe) cliënten in je reclame-uitingen, als wat betreft de bejegening van de slachtoffers. In Amerika denkt men daar anders over en zijn de letselschade ‘sharks’ op de hoek van elke straat te vinden. Grote billboards en agressieve commercials kunnen niet worden gemist. “Don’t feel sorry, feel pain” is wat je daar hoort en leest als uitnodiging om je letselschade te claimen. Visitekaartjes van letselschadeadvocaten worden daar onder de ambulancedeur naar binnen geschoven (‘ambulance chasers’). Letselschade is big business. Zover is het hier nog niet, maar het gaat helaas wel hard die kant op.

Keurmerk Letselschade

Tegenwoordig kan een slachtoffer dat een letselschadespecialist of -advocaat zoekt, terecht op de site van de Stichting Keurmerk Letselschade. Als een letselschadebureau of advocatenkantoor het Keurmerk Letselschade heeft, kan men die letselschadespecialist met een gerust hart als belangenbehartiger in de arm nemen. Dat keurmerk wordt alleen verstrekt aan kantoren die voldoen aan de strenge normen wat betreft kennis, opleiding, eerlijkheid en het toepassen van no cure no pay contracten.

Beer Advocaten heeft dat keurmerk wel, Verkruisen heeft dat keurmerk niet. Tja, . . . . .

Ridder Letselschade heeft dat keurmerk trouwens ook.

Mr. T. Ridder

De laatste blogs

Default Image

Waarom keurmerkkantoren lid moeten worden van de NLE

Medio 2023 is Ridder Letselschade weer lid geworden van de branchevereniging Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Wij merkten namelijk dat de NLE ondertussen was uitgegroeid tot een volwaardige branchevereniging, die de belangen van de aangesloten leden en daarmee van slachtoffers die letselschade willen claimen, behartigt. Belangrijk is om te vermelden dat de NLE alleen toegankelijk is […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Hoe zit het met de kosten wanneer je letselschade wilt claimen?

Vaak krijgen wij vragen van (mogelijke) cliënten hoe het met de kosten zit die ze moeten betalen voor het claimen van hun letselschade, de zogenaamde buitengerechtelijke kosten. Vaak vraagt men of het op basis van no cure no pay kan. Dat kan dus niet, maar onze oplossing is nog veel voordeliger voor de cliënt. Dat […]

Tjip Ridder

Lees meer
Default Image

Second opinion levert € 140.000,00 op!

In februari 2021 namen wij een dossier over van een rechtsbijstandsverzekeraar, omdat hun verzekerde, een man van toen 26 jaar, ontevreden was over de dossierbehandeling. Hij had begin 2017 een eenzijdig ongeval doorgemaakt en werd sindsdien bijgestaan door de rechtsbijstandsverzekeraar tegen de SVI-verzekeraar. Deze jongeman had tot het moment van de overname slechts € 1.200,00 […]

Tjip Ridder

Lees meer
© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks