Meer aanrijdingen met letselschade in herfst en winter

 In de herfst en de winter komen meer aanrijdingen met letsel voor.

De herfst maar met name de winter zijn berucht om de vele vaak ernstige aanrijdingen met letsel en letselschade tot gevolg. Eerst vallen de bladeren in de herfst, waarbij het vaak stormt en regent. Bovendien wordt het ook nog eens eerder donker en later licht. Daardoor verandert het rijgedrag van mensen, die eerder gaan remmen en langzamer gaan rijden. Niets aan de hand, zou u denken, maar dat is toch niet zo. Het gaat in het verkeer ook om reactief gedrag, om wat bestuurders verwachten dat andere bestuurders doen. Op de één of andere manier is het na elke zomer weer wennen aan het veranderende rijgedrag en valt het kwartje pas als er eerst de nodige aanrijdingen hebben plaatsgevonden.

Als dan de winter daadwerkelijk inzet, met nachtvorst, ijzel en sneeuw waardoor het wegdek glad wordt, loopt het aantal aanrijdingen met letsel snel op. In de letselschadebranche is deze periode berucht om de grote toestroom van dossiers.  Uiteraard mag van een professioneel werkende organisatie als Ridder Letselschade worden verwacht, dat zij die grote stroom aankan. Dat is ook het geval, met de nodige versterkingen kunnen wij alle (nieuwe) cliënten natuurlijk op en top van dienst zijn.

Winterbanden

Het is belangrijk dat u als automobilist de juiste winterbanden laat monteren. Niet alle winterbanden zijn even goed, maar de goede types verkleinen wel de kans op slippen bij glad wegdek en slechte rijomstandigheden. Door een andere rubbersamenstelling houdt de winterband een betere grip op een wegdek met sneeuw en ijs waardoor de voertuigcontrole wordt verhoogd. Verder is er niets mis met het verlagen van snelheid, maar het moet wel kunnen. Eerder remmen is over het algemeen niet nodig en verhoogt juist de kans op aanrijdingen.

Kies de juiste belangenbehartiger: met Keurmerk Letselschade

Als u toch betrokken bent geraakt bij een aanrijding en u hebt juridische hulp nodig, kijkt u dan op de site van De Letselschaderaad of Stichting Keurmerk Letselschade. Daar vindt u belangenbehartigers die uw dossier vakkundig en netjes kunnen behandelen. Kantoren met het keurmerk staan onder controle wat betreft eisen aan kennis en opleiding. Allerlei websites en mooie folders beloven u veel, maar wij en andere letselschadebureaus met een keurmerk, nemen heel vaak dossiers over van niet-keurmerk kantoren waar zaken niet goed zijn gegaan.

Aanrijdingsformulier

Probeer altijd zoveel mogelijk gegevens te krijgen van de andere betrokkenen, want de ervaring leert dat het later veel moeilijker is ( en soms zelfs onmogelijk) om die gegevens nog boven water te krijgen. Zorg dat het aanrijdingsformulier goed en volledig wordt ingevuld, met beide handtekeningen en invulling van de achterkant. Dat is echt belangrijk!

Laat letsel vastleggen

Wat betreft de medische aspecten na een aanrijding: zorg dat u direct laat noteren wat al uw klachten zin. Elk pijntje moet u laten noteren, later kan dat heel belangrijk zijn. Ga mee met de ambulance als u dat wordt aangeboden, laat u even goed in het ziekenhuis onderzoeken. Niet alleen voor de juridische kant van de zaak, maar natuurlijk vooral voor uw eigen gezondheid. Bent u niet naar het ziekenhuis gegaan, ga dan de dag na de aanrijding naar uw huisarts of bel de arts op. Geef door wat uw klachten zijn!

Hebt u nu al vragen over uw letselschade na een aanrijding?

Dan kunt u natuurlijk met Ridder Letselschade contact opnemen. Vrijblijvend en gratis, wij komen naar u toe als u dat wilt. Vragen staat bij ons helemaal vrij. Op werkdagen zitten wij zelfs tot 22.00 uur voor u klaar op 036-5220342. U kunt ook het contactformulier invullen. Doen!

© Copyright Ridder Letselschade 2024 Powered by Online marketing bureau iClicks