Test: heb ik recht op schadevergoeding?

De letselschadetest

Gebruik de onderstaande test om te beoordelen of u in aanmerking komt voor een letselschadeclaim. Binnen 5 minuten heeft u een uitslag.

Doe de test

036 522 0342

Bereikbaar tot 22:00!

Afspraak maken

Gratis advies gesprek

  • Reactie op ingezonden brief van het NIVRE aan de Tweede Kamer

  • Problemen in letselschadeland: open brief Tweede Kamer

  • Reactie op uitzending van Argos: advocaat of jurist?

Vermoeidheid vaak oorzaak ongeval met letsel

27 April, 2010 14:47

Verkeer en Waterstaat begint een campagne getiteld: 'Word geen slaaprijder’, met als doel automobilisten bewuster te maken van de gevaren van vermoeidheid in het verkeer. Deze campagne geeft praktische tips om het zogenaamde slaaprijden (vermoeid rijden) te voorkomen. Die tips zijn te zien op grote borden langs snelwegen, op posters en in een speciale campagnefolder.

Ongevallen met letsel

Uit onderzoek in Engeland bleek dat driehonderd mensen per jaar overlijden door vermoeidheid in het verkeer. Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) schat dat in vijftien procent van de ernstige ongevallen met letsel vermoeidheid een rol speelt. Het SWOV schat ook dat er hierdoor jaarlijks in Nederland tussen de  700 en 1.000 ongevallen met letsel (op een totaal van ca. 16.000 in 2007) ontstaan.  De campagne Word geen slaaprijder roept de verkeersdeelnemers op meer te letten op de symptomen en tijdig maatregelen te nemen. 'Word geen slaaprijder' richt zich niet alleen op de particuliere weggebruiker maar ook op het beroepsgoederenvervoer. Beroepschauffeurs zitten vaak veel uren achter het stuur en hebben dus vaak te maken met deze vermoeidheidsrisico's.

Terug
Test: recht op letselschade?